Threat Database Fake Warning Messages Mashtrim "iCloud juaj po hakohet".

Mashtrim "iCloud juaj po hakohet".

"Your iCloud Po Being Hacked" është një aplikacion problematik që ka fituar famë si një rrëmbyes i shfletuesit. Ky softuer pushtues synon përdoruesit e Mac, duke u futur në mënyrë delikate në shfletuesit e tyre të internetit dhe duke ndërprerë përvojën e tyre në internet duke ridrejtuar trafikun në uebsajte të ndryshme të panjohura. Ekspertët e kanë kategorizuar zyrtarisht "iCloud juaj po hakohet" si një rrëmbyes i shfletuesit për shkak të aftësisë së tij për të kapur kontrollin e disa cilësimeve të shfletuesit dhe për t'i modifikuar ato për përfitimin e tij.

Kuptimi i “iCloud juaj po hakohet”

Prania e një rrëmbyesi të shfletuesit mund të jetë jashtëzakonisht zhgënjyese për përdoruesit. Ai pengon aftësinë e tyre për të lundruar në internet në mënyrë efikase, pasi aplikacioni ndërhyrës përpiqet vazhdimisht të promovojë faqe interneti të panjohura në ekranet e tyre. Kjo ndërhyrje e bën të vështirë dhe kërkon shumë kohë aksesin në informacionin e dëshiruar. Asnjë shfletues nuk është i imunizuar ndaj kërcënimit të një rrëmbyesi, duke përfshirë ato të njohura si Safari, Firefox dhe Chrome. Ndërsa vetë rrëmbyesi nuk i shkakton dëm sistemit ose shfletuesit, ai imponon ndryshime të padëshiruara si ndryshimi i adresës së faqes kryesore, shtimi i butonave të rinj të shiritit të veglave ose prezantimi i një shërbimi të ri të motorit të kërkimit. Fillimisht, këto modifikime mund të duken të dobishme, por ato në fund i shërbejnë axhendës së rrëmbyesit duke lehtësuar promovimin e faqeve të internetit të sponsorëve të tij.

Frustrimi i rrëmbyesve të shfletuesve

Njoftimi "Your iCloud Po Being Hacked" është një shtesë e fundit në familjen e rrëmbyesve të shfletuesit, duke u bashkuar me një klasë aplikacionesh të krijuara për të ridrejtuar shfletuesit e përdoruesve në faqet e ngarkuara me reklama. Ky njoftim depërton në shfletuesit Mac përmes paketave të skedarëve, shpesh duke mbetur të fshehura gjatë instalimit. Zbulimi i pranisë së një rrëmbyesi gjatë instalimit është pothuajse i pamundur, pasi procesi ndodh me shpejtësi, duke i lënë përdoruesit pa kohë për të ndërhyrë. Pasi aplikacioni i padëshiruar të integrohet në shfletuesin, një sërë ndryshimesh dhe aktivitetesh përçarëse fillojnë të dëmtojnë përvojën e shfletimit të përdoruesit. Këto ndryshime përfshijnë faqen fillestare të modifikuar, motorin e kërkimit të zëvendësuar dhe përpjekjet e vazhdueshme për të drejtuar përdoruesit në sajte si Nsurlsessiond dhe Search-alpha, të cilat zakonisht janë të ngarkuara me reklama. "ICloud juaj po hakohet" gjithashtu bombardon përdoruesit me reklama të rreme të lidhura me këto sajte.

Natyra e poshtër e rrëmbyesve të shfletuesve

Në thelb, "Your iCloud Po Being Hacked" është një formë e malware që depërton në shfletuesit e internetit dhe bën ndryshime të paautorizuara në cilësimet e tyre, të gjitha me synimin për të ridrejtuar përdoruesit në faqet e internetit të sponsorëve të tij. Ridrejtimi i pandërprerë dhe ndryshimet e padëshiruara janë sigurisht shqetësuese, duke i detyruar përdoruesit të kërkojnë mënyra për të hequr këtë rrëmbyes. Megjithatë, shqetësimi i vërtetë qëndron në pasigurinë se ku mund të çojnë këto ridrejtime. Përdoruesit nuk mund të përcaktojnë nëse ky aplikacion mund t'i çojë ata në sajte me qëllim të keq që strehojnë Trojans ose ransomware, duke paraqitur kështu një rrezik të konsiderueshëm sigurie.

"Your iCloud Po Being Hacked" për Mac synon në mënyrë specifike sistemet Mac dhe është një softuer rrëmbyes i shfletuesit i aftë të infektojë Safari, Firefox ose Chrome. Pas infiltrimit, ai menjëherë fillon të ndryshojë elementët e shfletuesit dhe të nisë ridrejtimet e faqeve gjatë sesioneve të shfletimit, duke përkeqësuar ndërprerjen e shkaktuar te përdoruesit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...