MainSignSearch

Shtesa e shfletuesit MainSignSearch është një aplikacion i dyshimtë që po përhapet me metoda mashtruese. Sipas studiuesve të infosec, aplikacioni ishte maskuar si një instalues për një program tjetër softuerësh. Mbështetja në metoda të tilla të fshehta e klasifikon MainSignSearch si PUP (Program Potencialisht i Padëshiruar). Për më tepër, pasi të instalohet në pajisje, aplikacioni mund të veprojë si adware.

Kjo do të thotë që përdoruesit mund t'i nënshtrohen një fluksi të bezdisshëm të reklamave të padëshiruara dhe të pabesueshme. Aplikacionet adware shpesh japin reklama që promovojnë destinacione të pasigurta - dhurata të rreme, skema phishing, mashtrime të mbështetjes teknike, etj. Ato gjithashtu mund t'u shfaqin përdoruesve reklama për platformat e dyshimta të basteve/lojrave në internet ose faqet e të rriturve.

PUP-të, adware dhe rrëmbyesit e shfletuesit mund të kenë funksione shtesë, ndërhyrëse. Këto aplikacione janë të njohura për mbledhjen e të dhënave të përdoruesit. Ata mund të monitorojnë aktivitetet e shfletimit në pajisje dhe të mbledhin detajet e pajisjes. Në disa raste, PUP-të janë përpjekur gjithashtu të marrin kredencialet e llogarisë, informacionin bankar, numrat e pagesave dhe detaje të tjera konfidenciale duke aksesuar të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve.

Në trend