Threat Database Rogue Websites Lookaside.fbsbx.com

Lookaside.fbsbx.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 14
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 55,868
Parë për herë të parë: May 4, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Lookaside.fbsbx.com është një uebsajt mashtrues që përdor shërbimet e njoftimeve shtytëse të shfletuesve për të ofruar reklama të padëshiruara për përdoruesit. Faqja e internetit mashtron përdoruesit që të abonohen në njoftimet e saj push duke shfaqur mesazhe mashtruese ose klikimore. Në vend të rezultatit të pritur bazuar në mesazhet e shfaqura, përdoruesit që ndjekin udhëzimet e sajtit do t'i japin Lookaside.fbsbx.com leje të rëndësishme të shfletuesit.

Faqet mashtruese si Lookaside.fbsbx.com Mashtrojnë përdoruesit me mesazhe joshëse

Skenari i saktë i rremë që përdoruesit mund të shohin në sajte si Lookaside.fbsbx.com mund të bazohet në faktorë të ndryshëm, si vendndodhjen e tyre gjeografike, adresën IP dhe të tjerë. Disa mesazhe më të shfrytëzuara përfshijnë një kontroll të rremë CAPTCHA që deklaron se një skedar është gati për shkarkim ose një video do të bëhet e aksesueshme. Teksti i saktë i mesazheve mashtruese mund të jetë i ngjashëm me:

  • 'Kliko Lejo nëse nuk je robot'
  • 'Kliko Lejo për të filluar shkarkimin'
  • 'Kliko Lejo për të parë videon'

Sapo një përdorues të shtyp butonin e treguar, do të rezultojë që Lookaside.fbsbx.com të bëhet në gjendje të dërgojë reklama pop-up dhe përmbajtje të tjera të padëshiruara drejtpërdrejt në desktopin ose pajisjet e tij celulare. Disa sajte mashtruese madje mund të gjenerojnë reklama ndërhyrëse kur shfletuesi është i mbyllur. Kjo mund të jetë shumë shkatërruese për përvojën e shfletimit të përdoruesit dhe gjithashtu mund të komprometojë privatësinë dhe sigurinë e tyre duke i ekspozuar ndaj përmbajtjeve potencialisht të pabesueshme.

Sigurohuni që të ndaloni Lookaside.fbsbx.com nga ndërhyrjet me shfletuesin tuaj

Për të ndaluar njoftimet ndërhyrëse të gjeneruara nga faqe interneti mashtruese, përdoruesit mund të hyjnë në cilësimet e shfletuesit të tyre dhe të çaktivizojnë njoftimet shtytëse. Kjo zakonisht mund të bëhet duke shkuar te menyja e cilësimeve ose preferencave të shfletuesit, duke zgjedhur "Privatësia dhe Siguria" dhe më pas duke gjetur opsionin për të menaxhuar ose bllokuar njoftimet shtytëse.

Përndryshe, përdoruesit mund të klikojnë në ikonën e bllokimit të vogël pranë URL-së së faqes së internetit në shiritin e adresave dhe të zgjedhin "Cilësimet e faqes" ose "Lejet" për të menaxhuar cilësimet e njoftimeve për atë uebsajt specifik. Përdoruesit gjithashtu duhet të jenë të kujdesshëm kur vizitojnë uebsajte të panjohura ose kur shkarkojnë softuer të panjohur, pasi këto shpesh mund të jenë burime njoftimesh mashtruese dhe programe potencialisht të padëshiruara. Për më tepër, instalimi i bllokuesve të reklamave me reputacion ose një programi antivirus mund të ndihmojë në parandalimin e njoftimeve të padëshiruara dhe mbrojtjen kundër kërcënimeve të tjera në internet.

Kushtojini vëmendje shenjave që tregojnë një kontroll të rremë CAPTCHA

Mashtruesit shpesh krijojnë kontrolle të rreme CAPTCHA të krijuara për të mashtruar përdoruesit që të klikojnë mbi ta, duke çuar në pasoja të ndryshme ndërhyrëse. Ka shenja të panumërta që mund të tregojnë një kontroll të rremë CAPTCHA.

Një nga shenjat është kur CAPTCHA është shumë e lehtë ose shumë e vështirë për t'u zgjidhur. CAPTCHA-të janë programuar të jenë sfidues për t'u zgjidhur nga robotët, por jo shumë të vështira për njerëzit. Nëse CAPTCHA është shumë e lehtë, mund të jetë një shenjë e një kontrolli të rremë CAPTCHA.

Një shenjë tjetër është kur kontrolli CAPTCHA shfaqet në një faqe interneti ose dritare kërcyese të palidhur. CAPTCHA-të zakonisht përdoren në faqet e internetit që kërkojnë të dhëna të përdoruesit, të tilla si regjistrimi i llogarisë ose faqet e hyrjes. Nëse kontrolli CAPTCHA shfaqet në një faqe interneti të palidhur ose në një dritare kërcyese, mund të jetë shenjë e një kontrolli të rremë CAPTCHA.

Së fundi, nëse kontrolli CAPTCHA shfaqet në mënyrë të përsëritur edhe pasi është zgjidhur saktë, mund të jetë një shenjë e një kontrolli të rremë CAPTCHA. Kontrollet legjitime CAPTCHA janë krijuar për t'u zgjidhur vetëm një herë, dhe pas kësaj, përdoruesve duhet t'u jepet akses në faqen e internetit ose shërbimin.

Në përgjithësi, përdoruesit duhet të qëndrojnë vigjilentë kur ndeshen me kontrolle CAPTCHA dhe të kërkojnë shenja të kontrolleve të rreme CAPTCHA për të shmangur bërjen viktimë e kriminelëve kibernetikë.

Si të shmangni Lookaside.fbsbx.com & faqe interneti të ngjashme mashtruese

Për të shmangur faqet e internetit si Lookaside.fbsbx.com dhe për të zbutur kërcënimet e mundshme të sigurisë që lidhen me to, mund të ndiqni këto udhëzime:

  1. Instaloni dhe përditësoni softuerin e sigurisë : Sigurohuni që keni të instaluar softuer antivirus dhe anti-malware me reputacion. Mbajeni të përditësuar për të zbuluar dhe bllokuar çdo program keqdashës ose shtesa të padëshiruara që mund të përpiqen të infektojnë sistemin tuaj nëpërmjet faqeve të tilla të internetit.
  2. Jini të kujdesshëm me shkarkimet : Përmbajuni burimeve të besuara dhe platformave me reputacion të shkarkimit kur shkarkoni skedarë ose programe. Verifikoni vërtetësinë dhe besueshmërinë e burimit përpara se të filloni ndonjë shkarkim.
  3. Përdorni një motor kërkimi të besueshëm : Përmbajuni motorëve të kërkimit të mirënjohur dhe të besueshëm si Google, Bing ose Yahoo. Këta motorë kërkimi përdorin masa të ndryshme sigurie për të identifikuar dhe bllokuar faqet e internetit potencialisht me qëllim të keq nga rezultatet e kërkimit të tyre.
  4. Jini të kujdesshëm ndaj programeve ose shtesave të dyshimta : Shmangni instalimin e programeve ose shtesave të shfletuesit nga burime të paverifikuara. Jini veçanërisht të kujdesshëm ndaj shtesave ose aplikacioneve që pretendojnë se ofrojnë funksione të caktuara, por që nuk janë nga zhvillues me reputacion. Ato mund të përmbajnë kod me qëllim të keq ose të çojnë në aplikacione të padëshiruara.
  5. Jini të vëmendshëm ndaj reklamave pop-up : Shmangni klikimin në reklamat pop-up, veçanërisht ato që shfaqen në faqet e internetit të dyshimta. Këto reklama mund t'ju çojnë në uebsajte potencialisht të dëmshme ose mund të iniciojnë shkarkime të softuerit me qëllim të keq.
  6. Përdorni mjetet e heqjes së malware : Merrni parasysh përdorimin e mjeteve me reputacion të heqjes së malware ose paketave të sigurisë për të skanuar rregullisht sistemin tuaj dhe për të hequr çdo malware të zbuluar ose programe potencialisht të padëshiruara. Këto mjete mund të ndihmojnë në identifikimin dhe eliminimin e kërcënimeve që lidhen me faqet e internetit si Lookaside.fbsbx.com.

URL-të

Lookaside.fbsbx.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

lookaside.fbsbx.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...