Threat Database Cookies Klikoni dy herë

Klikoni dy herë

DoubleClick është një biznes në internet që është i lidhur me Google. Megjithatë, shumë studiues dhe organizata të sigurisë së PC-ve i konsiderojnë skedarët e tyre "cookie" HTTP si spyware pasi ata mund të gjurmojnë aktivitetin në internet të një përdoruesi të kompjuterit dhe të regjistrojnë çdo reklamë që shikohet në atë shfletues interneti. Në fakt, shumë programe anti-malware heqin ose bllokojnë skedarin e gjurmimit të DoubleClick. Nuk i ndihmon gjërat që opsioni i tërheqjes nga DoubleClick nuk është një zgjidhje. Analistët e sigurisë kanë zbuluar se heqja dorë nga skedari i ndjekjes së DoubleClick nuk e eliminon gjurmimin bazuar në adresën IP të përdoruesve të kompjuterit. Kishte gjithashtu një periudhë kur kriminelët përfituan nga DoubleClick dhe MSN për të ofruar malware përmes një shfrytëzimi sigurie.

Një përmbledhje e kukit të gjurmimit të DoubleClick

Ndërsa DoubleClick ka kapacitetin për të monitoruar kapacitetin tuaj në internet, studiuesit e sigurisë ESG nuk konsiderojnë se DoubleClick është një kërcënim serioz për sigurinë e kompjuterit tuaj. Kjo skedar gjurmimi sillet në mënyra që zakonisht shoqërohen me skedarë të tjerë gjurmues, por nuk tenton në mënyrë aktive të vjedhë informacion ose të dëmtojë sistemin kompjuterik të viktimës. Në thelb, një skedar gjurmues është një skedar teksti që ruan informacione në lidhje me aktivitetin në internet të përdoruesit të kompjuterit. Në vetvete, skedari i gjurmimit DoubleClick nuk paraqet kërcënim. Megjithatë, kriminelët mund të përfitojnë nga skedari i gjurmimit DoubleClick për të marrë informacione që janë konfidenciale.

Kuptimi i cookies si DoubleClick

Një cookie nuk është gjë tjetër veçse një skedar teksti i vogël që ruhet në hard diskun e përdoruesit të kompjuterit. Cookies zakonisht do të ruajnë informacione të krijuara për të personalizuar navigimin tuaj për një faqe të caktuar ueb, si p.sh. gjurmimi i numrit të vizitave tuaja ose në cilat banderola ka shfaqur një uebsajt i caktuar për një përdorues të caktuar. Këto lloj përdorimesh janë beninje dhe nuk konsiderohen të dëmshme. Megjithatë, një përdorim keqdashës i skedarit të gjurmimit të DoubleClick mund të ndërhyjë në privatësinë tuaj. Në fakt, shumë skedarë gjurmues mbajnë shënim informacionin në të cilin nuk duhet të kenë akses, shpesh duke u përdorur për qëllime reklamimi. DoubleClick mund të monitorojë faqet e internetit të ndryshme që viziton një kompjuter dhe llojin e reklamave që shfaqen në ato sajte. Në thelb, në vend që të kufizohet në një faqe të vetme ueb, DoubleClick ndjek përdoruesit e tij përreth dhe regjistron aktivitetin e tyre në internet. Ky informacion më pas mund të përdoret për të shfaqur reklama të synuara drejt atij përdoruesi të caktuar të kompjuterit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...