Irevibele.com

Irevibele.com është klasifikuar si një faqe interneti mashtruese që përdor taktika në internet. Në të vërtetë, përdoruesit nuk kanë gjasa të gjejnë ndonjë përmbajtje të dobishme në faqe. Në vend të kësaj, ata mund të shihnin mesazhe të ndryshme, mashtruese dhe skenarë të rremë. Një aftësi e zakonshme e faqeve të internetit jo të besueshme, si Irevibele.com, është rregullimi i përmbajtjes së dyshimtë që shfaqin bazuar në adresën IP të secilit përdorues, vendndodhjen gjeografike dhe ndoshta faktorë të tjerë.

Taktika që hulumtuesit e infosec hasën në Irevibele.com u përpoq t'i mashtronte ata që të abonoheshin në njoftimet shtytëse të faqes. Faqja u shtir sikur një video nuk mund të luhet, pasi ajo është bllokuar gjatë ngarkimit. Një shigjetë do të tregojë drejt një butoni të shfaqur 'Lejo' i shoqëruar nga një mesazh i ngjashëm me:

'Click 'Allow' to confirm that you are not a robot'

Implikimi është i qartë - nëse përdoruesit dëshirojnë të aksesojnë videon, ata duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA. Në realitet, e gjithë kjo është e rreme dhe qëllimi i vetëm i faqes është të marrë lejet e shfletuesit të lidhura me veçorinë e njoftimeve shtytëse.

Nëse ka sukses, Irevibele.com do të jetë në gjendje të gjenerojë dhe të japë reklama të shumta, të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit. Reklamat mund të paraqiten si banderola, pop-ups dhe njoftime. Reklamat mund të përdoren si materiale promovuese për destinacione shtesë, të pasigurta ose për të shtyrë PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara) nën maskën e aplikacioneve në dukje legjitime.

Në trend

Po ngarkohet...