Threat Database Browser Hijackers Installflash-upgrade.com

Installflash-upgrade.com

Shumë aktorë me hije të nivelit të ulët në internet zgjedhin të ndërtojnë faqe interneti të poshtër, të cilat përdoren për promovimin e azhurnimeve të aplikacioneve false. Një nga azhurnimet më të zakonshme të aplikimit janë azhurnimet për Adobe Flash Player. Ky hile është kaq popullor sepse shumica e përdoruesve të rregullt në internet do ta instalonin Adobe Flash Player në sistemin e tyre. Ndërsa shumica e azhurnimeve të aplikacioneve fals zakonisht shërbejnë për të promovuar instalimin e PUPs (Potencialisht Padëshiruar Programet), disa shtyjnë softuer më kërcënues si Trojans.

Duket se operatorët e uebfaqes Installflash-upgrade.com promovojnë aplikime të ndryshme periodikisht. Disa vizitorë të faqes në internet raportojnë se u është kërkuar që të shkarkojnë dhe instalojnë një kërkesë të kopjuar që synon të zgjedh punën e tyre të PC. Të tjerë shprehen se faqja Installflash-upgrade.com shtyu një shtesë të dyshimtë të shfletuesit që shpërndau shfletuesin e tyre në internet me reklama të padëshiruara dhe të parëndësishme të produkteve dhe shërbimeve me hije. Një nga truket e përdorura nga operatorët e faqes Installflash-upgrade.com është të bindë përdoruesin që faqja e tyre po pret një video angazhuese që mund të shikohet vetëm nëse vizitori instalon versionin e fundit të Adobe Flash Player. Sigurisht, krijuesit e faqes së internetit Installflash-upgrade.com janë siguruar që mesazhi i rremë të duket sa më i ligjshëm sa të jetë i mundur, në mënyrë që të mos ngjallte asnjë dyshim.

Faqet e internetit të Dodgy që shfaqin azhurnime të rreme të aplikacioneve është një mashtrim që është përdorur për dekada tani, dhe përdoruesit në internet duket se vazhdojnë të bien për të. Mos harroni se instalimi i ndonjë softveri nga një burim jo i besueshëm është një lojë shumë e pasigurt, pasi mund të përfundoni me diçka shumë më të keqe se sa një PUP i thjeshtë. Nëse dëshironi të azhurnoni një aplikacion, ne ju këshillojmë ta bëni këtë vetëm përmes faqes zyrtare të kompanisë që ka zhvilluar aplikacionin. Besimi i çdo burimi tjetër mund të vërë pa rrezik shëndetin e sistemit tuaj dhe sigurinë e të dhënave tuaja.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...