Threat Database Adware Skema e Emailit 'Programi Global i Financimit për...

Skema e Emailit 'Programi Global i Financimit për Zhvillimin Global'

Një prej taktikave më të reja të postës elektronike njihet si mashtrim i postës elektronike 'Programi Global i Financimit për Zhvillim Global'. Kjo skemë mashtruese ka qenë rreth e rrotull që nga agimi i Internetit, dhe përdorues të panumërt kanë rënë viktimë e skemave në internet.

Kërkesat e postës elektronike që përdoruesi mund të marrë deri në 1.500,000 dollarë

Skema e emailit 'Programi Global i Financimit për Zhvillimin Global' (IFC) duket se ka në shënjestër përdoruesit. Përdoruesit e synuar do të merrnin një email duke thënë se ato janë aprovuar për një fond të supozuar pasi mesazhi titullohet "Fondi IFC Miratohet". Bashkë-artistët vazhdojnë të thonë se përdoruesit kanë qenë fatlumët e përzgjedhur nga miliona të tjerë dhe ata kanë të drejtë të marrin një fond deri në 1.500,00 dollarë nga një program i quajtur 'Programi Global i Financimit i Zhvillimit Global i IFC'. Shumë përdorues, madje edhe ata që mund të dyshojnë për diçka nuk mund të jenë të drejtë, mund të joshen të ndjekin udhëzimet e artistëve pasi shuma e premtuar për ta është kaq e madhe.

Mbani në mend se nëse merrni një email duke deklaruar se jeni përzgjedhur për të marrë një shumë të madhe parash ose një çmim me vlerë të lartë, sigurisht që është mashtrim. Bashkëjetarët që fshihen pas programit 'IFC Global Funding Funding Program', deklarojnë se përdoruesit duhet të paguajnë një taksë nëse duan të marrin fondin në fjalë. Sidoqoftë, përdoruesit që bien për këtë vështirësi dhe u dërgojnë artistëve paratë e kërkuara nuk do të kontaktohen më kurrë, e lëre më të marrin ndonjë lloj fondi.

Megjithë taktikat e postës elektronike për rreth dekada, ka ende një numër të madh të përdoruesve që ka të ngjarë të besojnë bashkëshortët dhe të bien në kurthin e tyre. Nëse diçka tingëllon shumë mirë për të qenë e vërtetë, ka të ngjarë që do të jetë. Nëse keni marrë një email të shoqëruar me scam-in e programit 'IFC Global Developmenting Funding Program, injoroni mesazhin e tij dhe shënojeni si spam, kështu që të mos ndodhë përsëri në të njëjtën skemë mashtrimi përsëri në të ardhmen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...