Higedgene.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,012
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 4,607
Parë për herë të parë: October 21, 2022
Parë për herë të fundit: September 26, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Higedgene.com është një faqe interneti e dyshimtë që kërkon përdorimin e kujdesit kur vizitohet. Faqja funksionon si një platformë për një taktikë popullore të bazuar në shfletues që shfrytëzon funksionin legjitim të njoftimeve shtytëse. Sidoqoftë, shumë faqe interneti mashtruese analizojnë adresat IP hyrëse për të përcaktuar vendndodhjen gjeografike të secilit përdorues. Më pas, ata mund të modifikojnë përmbajtjen e treguar për të përputhur më mirë parametrat specifikë.

Në përgjithësi, faqet si Higedgene.com do të shfaqin mesazhe mashtruese që maskojnë qëllimin e tyre të vërtetë. Për shembull, faqja është konfirmuar të shfaqë një dritare video me përmbajtje që has disa probleme dhe nuk mund të luhet. Mesazhet që shoqërojnë videon do të nënkuptojnë se shfletuesi i përdoruesit nuk lejon riprodhimin e videos. Për të rregulluar problemin, faqja e dyshimtë inkurajon vizitorët të shtypin butonin e shfaqur 'Lejo'. Teksti i saktë i mesazheve joshëse mund të jetë i ngjashëm me:

'Kjo video nuk mund të luhet!
Shfletuesi juaj mund të mos lejojë riprodhimin e videos.
Klikoni butonin 'Lejo' për të parë videon.'

Në realitet, duke klikuar 'Lejo' do të abonohen përdoruesit në njoftimet shtytëse të Higedgene.com. Falë lejeve të shfletuesit të lidhura me këtë veçori, faqja tani do të jetë në gjendje të japë reklama ndërhyrëse dhe të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit. Reklamat e krijuara nga burime të dyshimta ka të ngjarë të promovojnë destinacione shtesë dhe jo të besueshme. Përdoruesit mund të shohin reklama për faqe për të rritur, dhurata të rreme, platforma bastesh/lojërash, taktika të mbështetjes teknike, etj.

URL-të

Higedgene.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

higedgene.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...