Hastopic

Faqja e internetit Hastopic është raportuar nga shumë përdorues se është shfaqur papritur në shfletuesit e tyre. Më konkretisht, faqja duket se synon kryesisht pajisjet Android dhe mund të lidhet me infeksion malware ose praninë e një PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) në pajisje.

Në të vërtetë, përdoruesit kanë parë që Hastopic është vendosur si faqja kryesore e shfletuesit të tyre, duke u hapur çdo herë që shfletuesi hapet, etj. Hastopic mund të shfaqë reklama ndërhyrëse dhe, në disa raste, përdoruesit kanë vërejtur madje aplikacione të reja që shkarkohen ose instalohen në pajisjen Android pa autorizimin e tyre. Funksionaliteti i fundit mund të jetë jashtëzakonisht kërcënues, pasi aplikacionet e reja të vendosura mund të përmbajnë kërcënime të fuqishme malware.

Në mënyrë tipike, faqe të tilla si Hastopic janë duke u injektuar në shfletuesit e internetit të përdoruesve nëpërmjet një aplikacioni të rrëmbyesit të shfletuesit. Këto PUP janë të afta të modifikojnë cilësimet e shfletuesit dhe të ndryshojnë faqen e tij kryesore, faqen e skedës së re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit. Ndërsa instalohen në pajisje, PUP-të gjithashtu mund të aktivizojnë funksionet e gjurmimit të të dhënave dhe të spiunojnë aktivitetet e shfletimit të përdoruesve.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...