Threat Database Adware 'ANKESA E HARASIMIT' Skema e postës elektronike

'ANKESA E HARASIMIT' Skema e postës elektronike

Taktikat e postës elektronike kanë qenë rreth e rrotull që nga agimi i Internetit. Ne, si njerëz, kemi një dëshirë për kriminelët e paditur dhe kibernetikë, kemi zhvilluar mashtrime të shumta dhe teknika të inxhinierisë sociale për të na mashtruar. Shpesh, taktikat e postës elektronike do të pretendojnë se përdoruesi ka fituar dhe një artikull të shtrenjtë ose një festë ekzotike ose përdorimi i trukeve që krijojnë frikë për të arritur qëllimin e tyre përfundimtar.

Email paraqet si një ankesë ngacmimi seksual

Skema e postës elektronike 'HARASSMENT ANKESA' është një mashtrim i ri që mund të shihet për të dhënë një shumëllojshmëri të mesazheve të ndryshme, të cilat hartohen me kujdes bazuar në informacionin rreth marrësit, siç është fusha e tyre e punës ose profili i tyre. Mesazhi do të thoshte se përdoruesi është akuzuar për ngacmim seksual dhe ai është dërguar nga 'Komisioni i Opsionit të Barabartë të Punësimit të SH.B.A.-së.' Ju mund të shihni se si, në epokën e 'Me Too', mashtruesit në internet kanë vendosur të marrin këtë rrugë kur mashtrojnë përdoruesit. Përdoruesit i kërkohet të shkarkojë atë që duket si një skedar i bashkangjitur në formën e një dokumenti Microsoft Word.

Përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm se Komisioni i Shanseve të Barabarta të Punësimit të Sh.B.A-së nuk dërgon ankesa të këtij lloji përmes postës elektronike. Ky është një dokumentacion i rëndësishëm dhe sigurisht nuk trajtohet në një mënyrë kaq të shkujdesur. Nëse ju ka ndodhur të merrni një email të ngjashëm, sigurohuni që nuk është Komisioni i Shanseve të Barabarta të Punësimit të SHBA që po e dërgon atë, por janë kriminelët në internet ata që po përpiqen t'ju mashtrojnë.

Dorëzon TrojanBot Trojan

Sidoqoftë, nëse marrësi hap hapjen e skedarit bashkangjitur, ata do të shohin një dokument fals që pretendon se përdoruesi duhet të 'Enable Editing' ose 'Enable Content'. Me një mesazh që tingëllon aq serioz sa një ankesë e ngacmimit seksual, shumë përdorues mund të bien për këtë mashtrim. Nëse ata klikojnë në butonin 'Enable Editing' ose 'Enable Content', një makro skriptet e korruptuar, e cila ishte fshehur në dokument, do të ekzekutohet. Kjo do të vendosë një kërcënim të njohur si Trojan Trot .

Përdoruesit duhet të jenë më se të kujdesshëm kur hapin postë elektronike nga burime të panjohura nëse kërkohet gjithashtu që të fillojnë një skedar bashkangjitur posaçërisht, pasi ky është një mashtrim i zakonshëm i përdorur nga kriminelët kibernetikë në të gjithë botën.

Në trend

Po ngarkohet...