Guerilje

Në ditët e sotme, me numrin gjithnjë në rritje të telefonave inteligjentë globalisht, ka lloje malware që synojnë pajisjet e lëvizshme. Midis tyre është një kërcënim që shpesh quhet mashtrim i klikimeve. Zakonisht, mashtrimi i klikimeve përfshin një administrator me hije të një faqe në internet me reklama që paguajnë punëtorë me paga të ulëta ose duke përdorur pika për të klikuar në reklamat e pranishme në faqen e tyre për të gjeneruar më shumë të ardhura nga palët që reklamojnë në platformën e tyre. Sidoqoftë, mashtrimi i klikimeve gjithashtu mund të marrë forma të tjera, të tilla si rritja e statistikave të aplikacioneve celular. Ky është rasti i kërcënimit Guerilla - një Trojan me Android, qëllimi i të cilit është të rrëmbejë pajisjet mobile dhe t'i përdorë ato për të pompuar statistikat e aplikacioneve të ndryshme të organizuara në dyqanin Google Play në mënyrë artificiale.

Metoda e përhapjes

Krijuesit e Guerilla Trojan kishin shpërndarë këtë kërcënim përmes aplikacioneve fals që mund të gjendeshin në Google Play Store. Kjo na bën të besojmë se autorët e këtij kërcënimi kanë anashkaluar kontrollet e sigurisë që zhvilluesit në Google Play Store kishin vendosur me sukses. Sidoqoftë, aplikimet në fjalë nuk mbartin ngarkesën e pasigurt të Trojan Guerilla Android. Përkundrazi, ata do të funksiononin si shkarkues. Pasi përdoruesi të shkarkojë dhe instalojë aplikacionin fals, ai do të lidhë shpejt serverin e sulmuesve 'C&C (Command & Control) dhe të marr ngarkesën e pasigurt të Trojan Guerilla.

Qëllimi i Malware Guerilla

Kur malware i Guerilla është në funksion, ajo do të përdorë një sasi shumë të konsiderueshme të të dhënave sepse kjo kërcënim ishte programuar të kërkonte aplikacione të veçanta që janë pritur në Dyqanin Google Play, t'i shkarkojnë ato, t'u japin atyre vlerësime pozitive dhe pastaj t'i fshijnë ato në mënyrë që përdoruesit të mos e vërejnë se ka një aktivitet të paautorizuar në pajisjet e tyre mobile.

Përveç aspektit të mashtrimit të klikimeve të sulmit, kërcënimi Guerilla ka potencialin të shkaktojë më shumë dëme në hostin e komprometuar në mënyrë të konsiderueshme. Kjo për shkak se malware Guerilla gjithashtu mund të shërbejë si një Trojan, i cili do t'i lejojë operatorët e tij të mbajnë kërcënime shtesë në pajisjen e infektuar Android.

Nëse jeni duke përdorur një pajisje celulare Android, sigurohuni që të investoni në një aplikacion të njohur anti-malware të pajtueshëm me sistemin tuaj. Mos harroni të azhurnoni rregullisht aplikacionin për të siguruar sigurinë maksimale për pajisjen tuaj.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...