Threat Database Phishing Mashtrimi 'Angazhime financimi për të luftuar COVID-19'

Mashtrimi 'Angazhime financimi për të luftuar COVID-19'

Mashtruesit po u dërgojnë emaile joshëse përdoruesve që nuk dyshojnë. Emailet e fabrikuara paraqesin si njoftime të dërguara nga Fondacioni Bill dhe Melinda Gates. Përdoruesit informohen se janë përzgjedhur rastësisht për të marrë një grant prej 1.5 milion dollarë. Paratë supozohet se po shpërndahen si pjesë e një nisme prej 2 miliardë dollarësh që synon të ndihmojë njerëzit të përballen me pasojat e pandemisë COVID-19. Natyrisht, të gjitha pretendimet e gjetura në këto email janë tërësisht të fabrikuara dhe e gjithë skema nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me Fondacionin Bill dhe Melinda Gates ose ndonjë subjekt tjetër legjitim.

Qëllimi i dukshëm i mashtruesve është të bindin marrësit që nuk dyshojnë për emailet e rreme që të kontaktojnë një adresë emaili të dhënë për të marrë pagesën e tyre të premtuar. Në realitet, emaili po trajtohet nga mashtruesit ose bashkëpunëtorët e tyre. Kushdo që dërgon mesazhe email rrezikon të ekspozohet ndaj rreziqeve të ndryshme të privatësisë ose sigurisë.

Në varësi të skemës specifike, mashtruesit mund të përdorin truket dhe taktika të inxhinierisë sociale për të marrë informacion privat ose konfidencial nga viktimat e tyre. Përdoruesve mund t'u kërkohet të japin emrat, adresat, numrat e telefonit, kredencialet për mediat sociale, bankat online, llogaritë e tregtisë elektronike ose detajet e pagesës. Në shumë raste, përdoruesve u kërkohet gjithashtu të paguajnë tarifa false 'transporti', 'administrimi', 'bankare' ose tarifa të tjera të sajuara.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...