FUCKaNDrUN Ransomware

FUCKaNDrUN Ransomware Description

Ekspertët e sigurisë në internet nganjëherë lëshojnë malware për qëllime edukative. Sidoqoftë, individët me qëllim të keq kurrë nuk arrijnë të rrëmbejnë projekte të tilla, t'i ndryshojnë ato dhe për këtë arsye të armatojnë fushatën për të përfituar veten e tyre. Ky ishte rasti me projektin HiddenTear Ransomware. Isshtë një Trojan që encrypton të dhënat që ishte menduar të shërbente si një mjet arsimor për individët që studiojnë këtë fushë. Sidoqoftë, kjo u kthye përmbys me shpejtësi kur hajdutët në internet morën kodin burimor të Trojan HiddenTear dhe e armatosën atë. Fatmirësisht, krijuesit e projektit HiddenTear ishin një hap përpara para mashtruesve në internet dhe u siguruan të përdorin një veçori që gjeneron një çelës unik të enkriptimit që do të siguronte që goditja e kërcënimit do të ishte mjaft e lehtë. Kjo i ndihmoi shumë viktimave të versioneve të ndryshme të Ransomware të HiddenTear që të marrin të dhënat e tyre pa qenë e nevojshme të paguajnë një tarifë shpërblese.

Ka të ngjarë të dekriptueshme me një Mjet Falas Decryption

Ndër variantet më të reja të armatosura të Ransomware të HiddenTear Ransomware është FUCKaNDrUN. Krijuesit e saj nuk e kanë ndryshuar teknikën e bllokimit të të dhënave, e cila është një lajm i mirë për të gjithë ata që kanë rënë viktimë e FUCKaNDrUN Ransomware, pasi kjo kërcënim ka të ngjarë të dekriptueshme lehtë me një mjet tashmë të disponueshëm falas të dekriptimit. Sidoqoftë, ekzistojnë disa dallime midis origjinalit HiddenTear Ransomware dhe FUCKaNDrUN Ransomware. Krijuesit e këtij të fundit kanë ndryshuar paksa mesazhin në shënimin e shpërblesës dhe shtuan një varg kodi që ka për qëllim të zëvendësojë letër-muri e përdoruesit me një imazh të vështruar në kërkim të siguruar nga sulmuesit.

Kriptimi dhe Shënimi Ransom

Pasi FUCKaNDrUN Ransomware aplikon algoritmin e tij të kriptimit, të gjitha të dhënat e synuara do të bllokohen. Ky kërcënim për ransomware shton një shtesë '.FUCKaNDrUN' në fund të të gjithë emrave të skedarëve. Kjo do të thotë që një skedar audio, të cilin e keni thirrur si 'natën vonë.mp3', do të riemërohet në 'natën vonë.mp3. FUCKaNDrUN 'pas përfundimit të procesit të kriptimit të kërcënimit. Tjetra, FUCKaNDrUN Ransomware do të heqë shënimin e shpërblesës, e cila përmbahet në skedarin 'READ_IT.txt'. Sulmuesit kërkojnë që transaksioni të përfundojë përmes Bitcoin, dhe ata kërkojnë 300 dollarë si tarifë shpërblyese. Autorët e FUCKaNDrUN Ransomware gjithashtu kërkojnë të kontaktohen me email dhe të kenë siguruar një adresë email - 'help-me-now@mail.bg.'

Nëse keni rënë viktimë e FUCKaNDrUN Ransomware, mos u shqetësoni! Së pari, sigurohuni që të fshini FUCKaNDrUN Ransomware nga sistemi juaj duke përdorur një aplikacion të njohur anti-malware. Tjetra, përdorni një mjet të deshifrimit të pajtueshëm me Ransomware HiddenTear dhe të filloni procesin e rimëkëmbjes së skedarëve.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with FUCKaNDrUN Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like FUCKaNDrUN Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.