Flymylife.info

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 8,226
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 280
Parë për herë të parë: October 18, 2022
Parë për herë të fundit: September 10, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Flymylife.info është një tjetër faqe mashtruese që mbështetet shumë në mesazhet mashtruese ose klikimore për të mashtruar vizitorët e saj. Skenari i saktë i rremë që përdoruesit hasin në faqe mund të ndryshojë në bazë të adresës/gjeolokacionit të tyre specifik IP. Në përgjithësi, faqet mashtruese, si Flymylife.info nuk hapen qëllimisht. Në vend të kësaj, përdoruesit dërgohen atje përmes ridrejtimeve të ndryshme, të detyruara. Shkaqet për ridrejtimet mund të jenë vizita në faqet e internetit me rrjete reklamuese mashtruese ose instalimi i një PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) në pajisje.

Flymylife.info është konfirmuar se ka një taktikë që shfrytëzon funksionin legjitim të njoftimeve shtytëse. Duke shfaqur një skenar të rremë, faqja përpiqet të joshë vizitorët e saj që të shtypin butonin "Lejo" dhe të aktivizojnë pa e ditur njoftimet e tij. Mesazhi në faqen kryesore mund të jetë i ngjashëm me 'Kliko Lejo për konfirmim/ Unë nuk jam robot/ Kliko për të lejuar për të konfirmuar që nuk je robot,' me nënkuptimin që përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA. Përveç kësaj, një dritare pop-up do të shfaqë mesazhin e mëposhtëm:

'Click to 'Allow' to close that window'

'This window can be closed by click to 'Allow'. If you want to continue work on that site, click to detailed info'

Përdoruesit që ndjekin udhëzimet së shpejti do të fillojnë të ndeshen me shumë më tepër reklama se zakonisht. Faqja mund të gjenerojë parulla ndërhyrëse, pop-ups, njoftime dhe më shumë. Reklamat e shpërndara nga burime jo të besueshme, si Flymylife.info, ka të ngjarë të promovojnë destinacione shtesë, të dyshimta ose produkte softuerike. Reklamat mund të jenë për dhurata të rreme, skema phishing, platforma që përhapin PUP, faqe interneti për të rritur, etj.

URL-të

Flymylife.info mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

flymylife.info

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...