Threat Database Ransomware Fituesi Ransomware

Fituesi Ransomware

Fituesi është ransomware që kodon të dhënat dhe kërkon pagesë për deshifrimin. Pasi të aktivizohet, Winner Ransomware synon lloje të ndryshme skedarësh dhe modifikon emrat e skedarëve duke shtuar një ID unike, adresën e emailit të sulmuesve ('Loapser@gmail.com') dhe një shtesë '.Winner'. Për më tepër, Winner Ransomware lë pas një shënim shpërblimi të dorëzuar si një skedar teksti me emrin "Read.txt" në desktopin e pajisjes së shkelur. Winner Ransomware është pjesë e familjes VoidCrypt Ransomware .

Një përmbledhje e Shënimit të Shpërblesës së Fituesve të Ransomware

Viktimat e Winner Ransomware paralajmërohen se nëse kontakti me kriminelët kibernetikë nuk vendoset brenda 48 orëve, të dhënat e tyre do të mbeten të paarritshme. Shënimi i shpërblimit ofron një adresë emaili dytësore për kontakt në 'Loapsbackup@gmail.com.' Përveç kësaj, aktorët e kërcënimit pretendojnë se kanë mbledhur informacione të rëndësishme, të tilla si bazat e të dhënave, që do të shiten nëse kërkesat e tyre nuk plotësohen. Fatkeqësisht, deshifrimi është rrallë i mundur pa përfshirjen e kriminelëve kibernetikë, dhe edhe nëse shpërblimi i kërkuar paguhet nga viktimat, nuk ka asnjë garanci se ata do të marrin mjetet e premtuara të deshifrimit. Për të mbrojtur kundër dëmtimit të mëtejshëm nga Winner Ransomware, ai duhet të hiqet nga sistemi operativ. Fatkeqësisht, heqja nuk i rikthen skedarët tashmë të prekur.

Sa të dëmshëm janë kërcënimet si ransomware-i i fituesve?

Sulmet ransomware po bëhen gjithnjë e më kërcënuese ndërsa bëhen gjithnjë e më të sofistikuara. Këto sulme mund të shkaktojnë dëme financiare për individët dhe bizneset për shkak të kriptimit të skedarëve të tyre jetik, që do të thotë se vetëm pasi të paguajnë një tarifë shpërblimi, viktimat do të jenë në gjendje t'i aksesojnë ato. Në shumë raste, sulmuesit mund të kërkojnë shuma të mëdha në këmbim të çelësave që u japin akses atyre skedarëve të koduar. Për më tepër, nëse marrja e pagesës nuk e kënaq sulmuesin, mund të pasojnë kërcënime të mëtejshme për ekspozimin e të dhënave personale ose private. Në fund të fundit, sulmet e ransomware janë shumë kërcënuese, sepse pasi të dhënat janë të koduara, mund të jetë e vështirë të merren pa humbje të konsiderueshme ose pa paguar një tarifë të paarsyeshme të lartë shpërblimi.

Grupi i plotë i kërkesave të listuara në shënimin e Winner Ransomware është:

'Të gjithë skedarët tuaj janë të koduar.
Nëse dëshironi t'i rikuperoni ato, na shkruani me email:
Loapser@gmail.com

Nëse nuk merrni një përgjigje brenda 24 orëve:
Loapsbackup@gmail.com

Shkruani këtë ID në temën e mesazhit tuaj

Dërgo me email skedarin (( RSAKEY )) të ruajtur në C:/ProgramData ose disqe të tjerë

Nëse nuk dëgjojmë nga ju brenda 48 orëve, do të thotë se nuk e doni çelësin dhe nuk do të dëgjoni më pas kësaj

Ne kemi një kopje të bazës së të dhënave tuaja, nëse nuk dëshironi që ta shesim sipas GDPR, na dërgoni email brenda 48 orëve:
Ne gjithashtu mund të nxjerrim në ankand dhe të shesim në faqet e internetit

Rregullat:
Mos riemërtoni skedarët e enkriptuar.
Mos u përpiqni të deshifroni të dhënat tuaja duke përdorur softuer dhe sajte të palëve të treta. Mund të shkaktojë humbje të përhershme të të dhënave.
Deshifrimi i skedarëve tuaj me ndihmën e palëve të treta mund të rrisë çmimet (ata na shtojnë koston e tyre), ose ju mund të bëheni viktimë e një mashtrimi nga ana e tyre.

Siguria nuk është e përhershme

Koha juaj ka filluar Tick Tock Tick Tock….'

Postime të ngjashme

Në trend

Po ngarkohet...