EmailCheckToday

EmailCheckToday Përshkrimi

Lloji: Browser Hijackers

EmailCheckToday supozohet të jetë një shtesë e përshtatshme dhe e dobishme e shfletuesit që do t'i lejojë përdoruesit të gjejnë ose të arrijnë më lehtë burimet dhe shërbimet e lidhura me emailin. Sidoqoftë, kur instalohet, aplikacioni shpejt tregon se është gjithashtu një rrëmbyes ndërhyrës i shfletuesit. Përdoruesit do të vërejnë se shfletuesi i tyre i internetit ka filluar të ridrejtojë ose hapë adresa të panjohura.

Më konkretisht, EmailCheckToday do të modifikojë faqen kryesore, faqen e skedës së re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit dhe do t'i vendosë ato të hapin adresa të sponsorizuara. Faqja kryesore e shfletuesit të prekur tani do të ndryshohet në 'search.emailchecktoday.com.' Në të njëjtën kohë, kur përpiqeni të kërkoni në ueb përmes skedës URL të shfletuesit, pyetjet e kërkimit të përdoruesve do të ridrejtohen në faqen e internetit 'bsrforit.com', një motor kërkimi i rremë. Mbani në mend se në disa raste, adresa search.emailchecktoday.com gjithashtu mund të përfshihet në zinxhirin e ridrejtimit.

Motorëve të kërkimit të rremë u mungojnë funksionaliteti i nevojshëm për të gjeneruar rezultatet e kërkimit më vete. Në vend të kësaj, përdoruesve do t'u shfaqen rezultatet e marra nga burime shtesë. Për shembull, bsrcforit.com është vërejtur se merr rezultate nga motori legjitim Bing. Megjithatë, shumë motorë të rremë janë në gjendje të modifikojnë sjelljen e tyre, kështu që disa përdorues mund të marrin rezultate me cilësi të ulët dhe të pasakta të marra nga motorë kërkimi të dyshimtë.

Adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) shpesh kanë gjithashtu funksione shtesë, ndërhyrëse. Ndërsa janë të pranishme në pajisjen e përdoruesit, këto aplikacione mund të monitorojnë aktivitetet e shfletimit, të mbledhin detaje të shumta të pajisjes ose të përpiqen të aksesojnë kredencialet delikate të llogarisë, detajet bankare, informacionin e pagesës, etj. nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.