Edge Adware Helper

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 57
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 11,877
Parë për herë të parë: June 19, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Ndihmësi i Adware Edge është kategorizuar si një program potencialisht i padëshiruar (PUP). Ndonëse në thelb nuk janë kërcënuese, PUP-të mund të kenë pasoja të padëshirueshme dhe të paraqesin rreziqe të mundshme për kompjuterin tuaj. Në mënyrë të veçantë, Edge Adware Helper funksionon si softuer i mbështetur nga reklamat dhe ka aftësinë të funksionojë si rrëmbyes i shfletuesit, duke ndryshuar cilësimet e shfletuesit tuaj pa dijeninë ose pëlqimin tuaj. Ky lloj programi mund të jetë ndërhyrës, duke ndikuar negativisht në performancën e kompjuterit, duke ju përmbytur me reklama të padëshiruara ose duke ju devijuar në faqet e internetit të pasigurta.

Është e rëndësishme të theksohet se PUP-të si Ndihmësi i Adware Edge kanë potencialin të komprometojnë sigurinë tuaj në internet dhe informacionin personal. Ato mund të paraqesin dobësi që mund të shfrytëzohen nga kriminelët kibernetikë, duke vënë në rrezik të dhënat tuaja të ndjeshme. Prandaj, tregimi i kujdesit dhe marrja e masave të duhura për të adresuar praninë e PUP-ve të tilla është thelbësore për ruajtjen e një mjedisi të sigurt kompjuterik.

PUP-të si Ndihmësi i Adware Edge mund të shkaktojnë rreziqe serioze të privatësisë

Ndihmësi i Adware Edge është një aplikacion që funksionon kryesisht me synimin për të kapur informacionin personal të përdoruesve për të gjeneruar të ardhura nga reklamat. Është projektuar të jetë në përputhje me shfletuesit e përdorur gjerësisht, si Internet Explorer, Google Chrome dhe Mozilla Firefox. Pas instalimit, ka shumë të ngjarë që Ndihmësi i Adware Edge do të modifikojë cilësimet e shfletuesit tuaj, duke përfshirë ndryshimin e faqes kryesore të parazgjedhur në të sajën.

Një nga aspektet shqetësuese të Ndihmës Adware Edge është potenciali i tij për të ridrejtuar përdoruesit në faqet e internetit të dyshimta dhe mashtruese. Angazhimi me çdo përmbajtje të ofruar nga Ndihmësi i Adware Edge është fuqimisht i dekurajuar, pasi i ekspozon përdoruesit ndaj rreziqeve të ndryshme dhe kërcënimeve të mundshme të sigurisë. Pasi të instalohet, ky rrëmbyes i shfletuesit mund të fillojë të shfaqë reklama dhe lidhje të sponsorizuara brenda rezultateve të kërkimit tuaj, duke shkaktuar ndërprerje në përvojën tuaj të shfletimit. Klikimi në ndonjë nga këto reklama e ekspozon më tej kompjuterin tuaj ndaj rreziqeve shtesë.

Megjithatë, karakteristika më alarmante e Ndihmës Adware Edge është përdorimi i teknologjisë së gjurmimit për të monitoruar sjelljen e shfletimit të përdoruesve. Ai mund të marrë këtë informacion së bashku me detaje të tjera të identifikueshme personalisht si emrat e përdoruesve, adresat e emailit dhe më shumë. Këto të dhëna shpesh u shiten subjekteve të palëve të treta, si agjencitë e reklamave, me synimin për të përmirësuar aftësitë e tyre të synimit dhe shfaqjen e reklamave të personalizuara bazuar në zakonet dhe preferencat tuaja të shfletimit.

Është e rëndësishme të tregoheni të kujdesshëm dhe të merrni masat e duhura për të adresuar praninë e Ndihmës së Adware Edge ose rrëmbyesve të ngjashëm të shfletuesit. Ruajtja e informacionit personal, shmangia e ndërveprimeve me përmbajtje të dyshimtë dhe zbatimi i masave gjithëpërfshirëse të sigurisë janë jetike për të zbutur rreziqet që lidhen me aplikacione të tilla ndërhyrëse.

Përdoruesit rrallë instalojnë PUP dhe adware me vetëdije

Taktikat e diskutueshme përdoren shpesh në shpërndarjen e PUP-ve dhe adware, duke reflektuar natyrën mashtruese të këtyre softuerëve të padëshiruar. Këto taktika synojnë të mashtrojnë ose manipulojnë përdoruesit për të instaluar pa vetëdije programe të tilla në pajisjet e tyre.

Një taktikë e zakonshme është bashkimi, ku PUP-të dhe adware janë të bashkuar me shkarkime legjitime të softuerit. Përdoruesit mund të pranojnë pa vetëdije instalimin e programeve shtesë gjatë procesit të instalimit të softuerit të dëshiruar. PUP-të dhe programet reklamuese të bashkuara shpesh paraqiten në një mënyrë që e bën të vështirë të zgjedhësh ose të vëresh praninë e tyre, duke çuar në instalime të paqëllimshme.

Një taktikë tjetër përfshin reklamat mashtruese dhe teknikat mashtruese. Reklamat që promovojnë PUP dhe adware mund të imitojnë sinjalizimet e ligjshme të sistemit, duke pretenduar se pajisja e përdoruesit është e infektuar ose se kërkohet një përditësim i rëndësishëm softueri. Këto reklama mund të përfshijnë butona të rremë shkarkimi ose informacione mashtruese, duke joshur përdoruesit të klikojnë mbi to dhe duke instaluar pa dashje softuer të padëshiruar.

Për më tepër, faqet e internetit mashtruese mund të përdorin shkarkime me makinë, ku PUP-të dhe programet reklamuese shkarkohen dhe instalohen automatikisht pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesit. Këto shkarkime mund të shkaktohen thjesht duke vizituar një faqe interneti të komprometuar ose me qëllim të keq, duke shfrytëzuar dobësitë në shfletuesin ose sistemin operativ të përdoruesit.

Përdoren gjithashtu teknika të inxhinierisë sociale, të tilla si emailet e phishing ose përditësimet e rreme të softuerit, të cilat i nxisin përdoruesit të klikojnë në lidhje me qëllim të keq ose të shkarkojnë bashkëngjitje që përmbajnë PUP dhe adware. Këto taktika luajnë me besimin dhe kuriozitetin e përdoruesve, duke i shtyrë ata të instalojnë softuer të padëshiruar pa dashje.

Në disa raste, PUP dhe adware mund të maskohen si shtesa legjitime të shfletuesit, duke premtuar funksionalitet ose veçori të përmirësuara. Megjithatë, pasi të instalohen, ato mund të shfaqin sjellje ndërhyrëse, të tilla si shfaqja e reklamave të tepërta ose mbledhja e të dhënave të përdoruesit pa pëlqim.

Në përgjithësi, shpërndarja e PUP-ve dhe adware-ve mbështetet në shfrytëzimin e besimit të përdoruesit, maskimin e softuerit të padëshiruar dhe përdorimin e taktikave mashtruese. Është thelbësore që përdoruesit të qëndrojnë vigjilentë, të kenë kujdes kur shkarkojnë softuer ose klikojnë në reklama dhe të mbajnë masa të përditësuara sigurie për të zbutur rreziqet që lidhen me këto taktika të dyshimta të shpërndarjes.

 

Edge Adware Helper Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...