DeathGrip Ransomware

Një lloj i ri ransomware i njohur si DeathGrip ka shkaktuar kërdi në peizazhet dixhitale, duke synuar përdoruesit dhe bizneset individuale. Ky softuer kërcënues kodon skedarët në sistemin e infektuar, duke i bashkangjitur shtesën '.DeathGrip' në çdo skedar të koduar, duke i bërë ato të paarritshme për përdoruesin pa çelësin e deshifrimit.

Modus Operandi i DeathGrip Ransomware

Me infektimin e një sistemi, DeathGrip kodon me shpejtësi skedarët e formateve të ndryshme, duke përfshirë dokumente, imazhe, video dhe më shumë. Viktimat zakonisht vërejnë se skedarët e tyre bëhen të paarritshëm, pasi çdo skedar i prekur tani do të ketë shtesën '.DeathGrip'. Për të përkeqësuar situatën, DeathGrip lë pas një kërkesë për shpërblim, e cila do të dorëzohet si një skedar teksti i quajtur 'read_it.txt' dhe gjithashtu shfaq një mesazh në sfondin e desktopit.

Detajet e shënimit të shpërblesës

Shënimi i shpërblesës i lënë nga DeathGrip Ransomware zakonisht përfshin:

 • Udhëzime se si të kontaktoni sulmuesit me email ose mjete të tjera.
 • Kërkesa për një pagesë shpërblimi, zakonisht rreth 100 dollarë ose më shumë, për t'u paguar në kriptovaluta si Bitcoin ose Ethereum.
 • Kërcënimet e humbjes së përhershme të skedarit ose rritjes së shpërblimit nëse nuk respektohen afatet e pagesës.

Si të mbroni veten nga infeksionet e Ransomware

Parandalimi i infeksioneve të ransomware kërkon një qasje proaktive ndaj sigurisë kibernetike. Këtu janë disa këshilla thelbësore për të mbrojtur veten:

 1. Mbani softuerin të përditësuar: Sigurohuni që OS, softueri kundër malware dhe të gjitha aplikacionet të përditësohen rregullisht me arnimet më të fundit të sigurisë.
 2. Përdorni softuerin Ant-Malware: Instaloni softuer me reputacion kundër malware në makinat tuaja dhe përditësoni ato për të zbuluar dhe bllokuar kërcënimet e mundshme.
 3. Tregoni kujdes me bashkëngjitjet e postës elektronike: Mos hapni bashkëngjitjet ose mos ndërveproni me lidhje nga emaile të panjohura ose të dyshimta. Verifikoni identitetin e dërguesit përpara se të shkarkoni ndonjë bashkëngjitje.
 4. Rezervoni të dhënat thelbësore: Bëni kopje rezervë të rregullt të skedarëve tuaj të rëndësishëm dhe ruajini ato në një hard disk të jashtëm ose në shërbimin e ruajtjes së resë kompjuterike. Duke pësuar një sulm ransomware, ju mund t'i rivendosni skedarët tuaj nga kopjet rezervë pa pasur nevojë të paguani shpërblimin.
 • Aktivizo bllokuesit e pop-up-ve: Konfiguro shfletuesin tënd të uebit për të bllokuar dritaret kërcyese, pasi këto ndonjëherë mund të përdoren për të ofruar ransomware ose malware të tjerë.
 • Çfarë duhet të bëni nëse infektoheni me DeathGrip Ransomware

  Nëse dyshoni se sistemi juaj është infektuar me DeathGrip Ransomware, ndërmerrni hapat e mëposhtëm:

  1. Izoloni sistemin e infektuar: Shkëputni pajisjen e infektuar nga çdo lidhje rrjeti, duke përfshirë Wi-Fi dhe Bluetooth, për të parandaluar përhapjen e ransomware në pajisje të tjera.
  2. Mos e paguani shpërblimin: Është thelbësore të mos paguani shpërblimin e kërkuar nga sulmuesit. Nuk ka asnjë garanci se ata do të japin çelësin e deshifrimit dhe pagimi i shpërblimit financon vetëm aktivitetet e tyre kriminale.
  3. Raportoni incidentin: Raportoni sulmin e ransomware tek autoritetet e zbatimit të ligjit ose një agjenci e besuar e sigurisë kibernetike. Ata mund të jenë në gjendje të ofrojnë ndihmë ose këshilla për trajtimin e situatës.
  4. Kërkoni ndihmë profesionale: Kontaktoni një ekspert me reputacion të sigurisë kibernetike ose një profesionist të IT-së i cili është i specializuar në heqjen e ransomware. Ata mund të jenë në gjendje të ndihmojnë në rikuperimin e skedarëve tuaj ose të zbusin dëmin e shkaktuar nga sulmi.
  5. Rivendosja nga rezervimi: Nëse keni kopje rezervë të të dhënave tuaja, përdorni ato për të rivendosur skedarët tuaj në një pajisje të pastër dhe të sigurt. Sigurohuni që skedarët rezervë të mos jenë të infektuar përpara se t'i rivendosni ato.

  Informacioni i Kontaktit

  Nëse jeni prekur nga DeathGrip Ransomware ose keni ndonjë informacion në lidhje me aktivitetet e tij, mund të kontaktoni sulmuesit përmes emailit @DeathGripRansomware në Telegram.

  Qëndroni vigjilentë dhe zbatoni masa të fuqishme të sigurisë kibernetike për të mbrojtur veten nga sulmet e ransomware si DeathGrip. Shmangia dhe gatishmëria janë çelësi për të mbrojtur pasuritë tuaja dixhitale dhe informacionin personal nga kërcënimet me qëllim të keq.

  Viktimat e DeathGrip Ransomware do të prezantohen me shënimin e mëposhtëm të shpërblimit:

  Sulmi DeathGrip Ransomware | t.me/DeathGripRansomware


  'This computer is attacked by russian ransomware community of professional black hat hackers.
  Your every single documents / details is now under observation of those hackers.
  If you want to get it back then you have to pay 100$ for it.


  This Attack Is Done By Team RansomVerse You Can Find Us On Telegram
  @DeathGripRansomware Contact The Owner For The Decrypter Of This Ransomware'

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...