Dark Bot

Dark Bot është një rast i trishtuar, për sa i përket malware. Në përgjithësi, për shkak se ekziston një kërcënim shumë serioz i quajtur Dark Bot që shkakton shumë infeksione tani, çdo gjë që quhet Dark Bot duhet të trajtohet me dyshim. Me fjalë të tjera, nëse nuk jeni njohur tashmë me Dark Bot, shmangni Dark Bot si murtaja.

Historia dhe natyra e Dark Bot

Dark Bot nuk filloi si malware. Dark Bot u shkrua fillimisht në 2003, si një chatbot IRC, i aftë për të kryer biseda themelore me njerëzit. Dark Bot u krijua me qëllimet më të mira, për të dhënë përgjigje të automatizuara për pyetjet e përsëritura në kanalet e ndihmës, duke tërhequr informacion nga një bazë të dhënash. Me fjalë të tjera, Dark Bot u shkrua në mënyrë që më shumë njerëz të mund të merrnin ndihmë me pyetjet e tyre, ndërsa kërkonin më pak përpjekje nga përdoruesit njerëzorë në fund të përgjigjes. Dark Bot përdoret gjerësisht, i gjithanshëm, modifikohet lehtësisht dhe disponohet në shumë gjuhë të ndryshme njerëzore – duke e bërë të lehtë modifikimin e Dark Bot për qëllime të errëta.

Në varietetin e tij aktual, keqdashës, Dark Bot po përdoret për të regjistruar shtypjet e tasteve dhe për të dërguar mesazhe të padëshiruara, dhe mund të përdoret për të shtuar kompjuterin e infektuar në një botnet, duke lejuar kontrolluesin e botnet-it të përdorë sistemin e prekur fshehurazi për qëllimet e tij ose të saj. Prandaj, Dark Bot paraqet një kërcënim për sigurinë e kompjuterit të infektuar dhe për sigurinë e identitetit të përdoruesit, sepse Dark Bot lejon vjedhjen e fjalëkalimeve dhe informacioneve personale. Në parim, Dark Bot mund të modifikohet për të kryer çdo lloj aktiviteti keqdashës, në distancë, për të cilin viruset janë të aftë.

Çfarë mund të bëni për të shmangur infeksionin e errët Bot

Është e paqartë në këtë pikë nëse Dark Bot është një trojan, i fshehur në skedarët e shkarkuar ose në faqet e internetit me qëllim të keq, ose nëse Dark Bot është një krimb, i cili përsëritet përmes spam-it ose disqeve të infektuar. Është e mundur që Dark Bot përdor të dyja metodat e përhapjes. Është jashtëzakonisht e rëndësishme të mbroheni nga një infeksion Dark Bot përpara se të ndodhë, duke përdorur softuer antivirus, sepse Dark Bot nuk shkakton asnjë simptomë që do të jetë e dukshme për përdoruesin e kompjuterit të infektuar – përveç sinjalizimeve nga softueri i sigurisë që mund të zbuloni praninë e Dark Bot.

Detajet e sistemit të skedarit

Dark Bot mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
# Emri i skedarit Zbulimet
1. darkbot.exe

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...