CyberVolk Ransomware

CyberVolk Ransomware po kërcënon softuerin e programuar për të enkriptuar skedarët në një sistem të synuar, duke i bërë ato të paarritshme për përdoruesit. Ky lloj i veçantë i ransomware ka karakteristika dalluese që e dallojnë atë nga variantet e tjera. Ai shton ekstensionin .cvenc te të gjithë skedarët e koduar dhe gjeneron një shënim shpërblyese të quajtur CyberVolk_ReadMe.txt. Për më tepër, ai e shfaq këtë mesazh shpërblimi në një dritare që shfaqet, duke kërkuar një pagesë prej 1000 dollarësh për deshifrimin e skedarit.

Karakteristikat kryesore

 • Zgjerimi i skedarit: Pas infektimit të një sistemi, CyberVolk Ransomware skanon për lloje të ndryshme skedarësh dhe i kodon ato, duke shtuar .cvencextension në çdo skedar të prekur. Për shembull, një skedar me emrin fillimisht dokument. doc do të riemërohej në document.docx. ngjarje.
 • Shënim i shpërblesës: ransomware krijon një shënim shpërblimi të titulluar CyberVolk_ReadMe.txtin çdo dosje që përmban skedarë të koduar. Ky shënim përmban udhëzime për viktimën se si të kryejë pagesën e shpërblimit dhe të rivendosë skedarët e tyre.
 • Njoftimi pop-up: Përveç skedarit të tekstit, CyberVolk Ransomware shfaq një dritare kërcyese me mesazhin e shpërblesës. Kjo siguron që viktima të jetë menjëherë e vetëdijshme për infeksionin dhe kërkesat e sulmuesve.

Kërkesa për Shpërblim

CyberVolk Ransomware kërkon një pagesë shpërblimi prej 1000 dollarësh në këmbim të çelësit të deshifrimit. Shpërblesa mund të paguhet duke përdorur ose Bitcoin (BTC) ose USDT (TRC20). Udhëzimet e pagesës të dhëna në shënimin e shpërblimit përfshijnë adresat e mëposhtme të portofolit:

 • Adresa e portofolit BTC : bc1q3c9pt084cafxfvyhn8wvh7mq04rq6naew0mk87
 • Adresa e portofolit USDT TRC20 : TXarMAbSLLmStn4RZj63cTH7tpbodGNGbZ

Hapat që duhen marrë kur infektoheni nga Ransomware

Nëse sistemi juaj infektohet me CyberVolk Ransomware, është thelbësore të ndiqni këto hapa:

 1. Izoloni infeksionin
 • Shkëputeni nga rrjeti : Shkëputni menjëherë pajisjen e infektuar nga çdo rrjet, për të parandaluar përhapjen e ransomware në pajisje të tjera.
 • Çaktivizo Wi-Fi dhe Ethernet : Fikni lidhjet me valë dhe me tela për të izoluar më tej sistemin e infektuar.

2. Mos e paguani shpërblimin

 • Nuk ka garanci : Nuk ka asgjë që mund të sigurojë që pagesa e shpërblimit do të rezultojë në rikuperimin e skedarëve tuaj. Kriminelët kibernetikë mund të mos japin çelësin e deshifrimit edhe pas marrjes së pagesës.
 • Inkurajon aktivitetin kriminal : Pagimi i shpërblimit mbështet dhe inkurajon aktivitetin e mëtejshëm kriminal.

3. Raportoni incidentin

 • Zbatimi i ligjit : Raportoni sulmin e ransomware në agjencinë tuaj lokale të zbatimit të ligjit. Ata mund të jenë në gjendje të ofrojnë ndihmë ose të gjurmojnë sulmuesit.
 • Autoritetet e sigurisë kibernetike : Raportoni incidentin tek autoritetet e sigurisë kibernetike ose organizatat që gjurmojnë ransomware.

4. Identifikoni Ransomware

 • Mjetet e identifikimit të Ransomware : Përdorni mjete ose shërbime në internet të krijuara për të identifikuar llojet e ransomware bazuar në shtesat e skedarëve, shënimet e shpërblesës dhe karakteristika të tjera.

5. Rivendosja nga kopjet rezervë

 • Rezervimet e rregullta : Rezervoni të dhënat e rëndësishme në një hapësirë ruajtëse të jashtme ose në renë kompjuterike që nuk është e lidhur me sistemin tuaj kryesor. Nëse keni kopje rezervë të kohëve të fundit, mund ta rivendosni sistemin tuaj në një gjendje para infektimit.
 • Verifikoni kopjet rezervë : Sigurohuni që kopjet rezervë të jenë të pastra dhe të mos infektohen nga ransomware përpara se të rivendosni.

6. Kërkoni ndihmë profesionale

 • Profesionistët e sigurisë kibernetike : Konsultohuni me profesionistë të sigurisë kibernetike të cilët mund të ndihmojnë me heqjen e ransomware dhe rikuperimin e të dhënave.
 • Shërbimet e rikuperimit të të dhënave : Disa shërbime të specializuara mund të jenë në gjendje të deshifrojnë skedarët ose të rikuperojnë të dhënat pa paguar shpërblimin.
 • 7. Përmirësimi i masave të sigurisë

  • Përditëso softuerin : Mbani të përditësuar sistemin tuaj operativ, softuerin anti-malware dhe të gjitha aplikacionet për t'u mbrojtur nga dobësitë.
  • Praktikat e sigurisë : Zbatoni praktika të forta sigurie, të tilla si përdorimi i fjalëkalimeve komplekse, mundësimi i vërtetimit me dy faktorë dhe sqarimi i përdoruesve rreth phishing dhe vektorëve të tjerë të sulmit të përdorur mirë.

  CyberVolk Ransomware është një kërcënim serioz që mund të jetë shkaku i dëmeve të konsiderueshme financiare dhe humbjes së të dhënave. Të kuptuarit e karakteristikave të tij dhe të dish se si t'i përgjigjesh një infeksioni janë hapa thelbësorë në zbutjen e ndikimit të këtij softueri keqdashës. Gjithmonë jepni përparësi masave parandaluese, mbani kopje rezervë të rregullt dhe qëndroni të informuar për kërcënimet më të fundit të sigurisë kibernetike.

  CyberVolk Ransomware paraqet shënimin e mëposhtëm të shpërblimit për viktimat e tij:

  'Greetings.
  All your files have been encrypted by CyberVolk ransomware.
  Please never try to recover your files without decryption key which I give you after pay.
  They could be disappeared…
  You should follow my words.
  Pay $1000 BTC to below address.
  My telegram : @hacker7
  Our Team : https://t.me/cubervolk
  We always welcome you and your payment.'

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...