Threat Database Ransomware CryptoPatronum Ransomware

CryptoPatronum Ransomware

CryptoPatronum Ransomware është një prej Trojans-it për bllokimin e të dhënave më të fundit të zbuluar së fundmi që qarkullojnë në internet dhe kërkojnë viktima. Interesi i kriminelëve kibernetikë për shpërndarjen e kërcënimeve për ransomware nuk duket se po pushon. Ka të ngjarë, pengesa me hyrje të ulët dhe fakti që është mjaft e lehtë për të gjeneruar para mund të jenë arsyet kryesore pas popullaritetit të Trojans-encrypting të skedarëve. Ballafaqimi me një kërcënim me ransomware nuk është një përvojë e këndshme me siguri - këta Trojans do të depërtojnë në sistemin tuaj, do të enkriptojnë të dhënat tuaja dhe ju shantazhojnë duke u paguar atyre një tarifë.

Përhapja dhe Kriptimi

Ekzistojnë disa metoda të përhapjes që janë shumë të njohura kur bëhet fjalë për vektorët e infeksionit të lidhur me kërcënimet për shpërblim. Emailet e spamit që përmbajnë bashkëlidhje me makro-laced, azhurnime të rreme të softuerëve dhe shkarkime, gjurmues torrentësh, fushata keqtrajtuese, kopje pirate të programeve të ndryshme dhe media janë ndër metodat më të përdorura përhapjen që përdoren për shpërndarjen e Trojans-mbyllës të të dhënave. Pavarësisht se si CryptoPatronum Ransomware komprometon kompjuterin tuaj, sulmi i tij mund të jetë shkatërrues për të dhënat tuaja.

CryptoPatronum Ransomware është krijuar për të ndjekur një gamë të gjerë të llojeve të skedarëve, që do të thotë se ka më shumë se sa ka të ngjarë që të gjitha të dhënat tuaja të jenë të koduara dhe të papërdorshme pas ndodhjes së sulmit. Ky Trojan i keq do të zbatonte një algoritëm të kriptimit për të bllokuar të gjitha imazhet tuaja, skedarët audio, dokumentet, videot, bazat e të dhënave, arkivat, spreadsheets, prezantimet, etj. Të gjithë skedarëve të kyçur rishtazi do të marrin një shtesë shtesë - '.cryptopatronum @ protonmail. com.enc. ' Për shembull, një foto që mund ta keni emëruar 'verë-natë.mp3' do të riemërohet shpejt në 'verë-natë.mp3.cryptopatronum.com.enc'.

Shënimi Ransom

CryptoPatronum Ransomware hedh një skedar që përmban mesazhin e shpërblesës së sulmuesit në desktopin e viktimës. Dosja quhet 'SI T TO REMOHET FILET E PCRFUNDUAR.TXT.' Një numër i madh i krijuesve të kërcënimeve për shpërblesë vendosin të përdorin të gjitha kapakët gjatë emërtimit të shënimeve të shpërblesës. Kjo për shkak se fonti i madh ka të ngjarë të tërheqë vëmendjen e përdoruesve dhe të sigurojë që ata të lexojnë mesazhin shpërblyese të sulmuesve. Autorët e CryptoPatronum Ransomware ofrojnë viktimat e tyre të zhbllokojnë tre dosjet e tyre të koduara falas. Kjo shërben si provë se sulmuesit posedojnë një çelës pune të deshifrimit që do të ndihmonte përdoruesin të rimarrë të dhënat e tij. Pagesa e shpërblesës që kërkohet nga krijuesit e CryptoPatronum Ransomware është ose 1 Bitcoin (rreth 9,000 dollarë në kohën e shtypjes së këtij postimi) ose 50 Ethereum (afërsisht 8,500 dollarë). Autorët e kësaj dëmtuesi të keqe presin të kontaktohen përmes postës elektronike - 'cryptopatronum@protonmail.com'.

Siç mund ta shihni, sulmuesit po kërkojnë shumën e rëndë, për të thënë të paktën. Nuk ka asnjë pikë për të hequr dorë nga kërkesat e tyre dhe për të humbur paratë tuaja të fituara me vështirësi, pasi ekzistojnë garanci zero që ato të mbajnë fundin e marrëveshjes. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shikoni në marrjen e një suite të ligjshme të softuerëve anti-virus që jo vetëm që do të fshijë CryptoPatronum Ransomware nga kompjuteri juaj, por gjithashtu do të sigurojë sigurinë e sistemit tuaj në të ardhmen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...