Threat Database Adware Skemë "Urime të nderuar klientë të Amazon"

Skemë "Urime të nderuar klientë të Amazon"

Një taktikë e quajtur 'Amazon Customer Survey Suraming', e njohur edhe si “Urime Të nderuar Klient Amazon” është zbuluar duke u shpërndarë në internet dhe duke u rritur në telefonat dhe kompjuterët e konsumatorit. "Adresa juaj IP u zgjodh", thotë ajo dhe ju jep një shans për të fituar Apple iPhone 11 Pro, si dhe çmime të tjera. Sondazhi i Klientëve në Amazon nuk është asgjë më pak se një skemë, sidoqoftë. Kjo ju siguron një çmim për t'ju marrë të zbuloni informacionin tuaj të pagesës, dhe kërkon që të paguani për abonime të ndryshme, tarifa, dërgesë, etj. Asnjë iPhone nuk i jepet askujt në të vërtetë.

Nëse jeni mashtruar, do të doni ta raportoni atë në agjencinë online të krimeve të vendit tuaj. Këto ndryshojnë në secilin vend. Gjithmonë është një ide e mirë ta informoni këtë para zbatimit të ligjit, edhe nëse mund të mos i merrni paratë tuaja. Gjithashtu, është praktikë e mirë të përdorni mbrojtje në internet për të bllokuar faqet e internetit të infektuar. Për shembull, skema e Anketës së Konsumatorëve në Amazon është promovuar nga faqet si Click-on-this-now.online, Click-now-on.me, Click-on-this.today, etj. Këto site janë të njohura për infektim, kështu që të keni një program për t'i ndaluar ata nga ngarkimi në kompjuterin tuaj do të ishte e dobishme.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...