CommonHandler

Studiuesit që analizuan aplikacionin CommonHandler ishin në gjendje të përcaktonin se ai ishte një adware ndërhyrës. Aplikacionet e këtij lloji janë shpesh të afta për funksione të shumta të padëshiruara, kryesisht shpërndarjen e reklamave të dyshimta dhe mbledhjen e të dhënave të ndryshme të përdoruesve dhe të shfletimit. Për më tepër, CommonHandlers është konfirmuar se synohet në mënyrë specifike për përdoruesit e Mac. Aplikacioni është një tjetër shtesë në familjen famëkeqe të adware AdLoad.

Aplikacionet adware si CommonHandler nuk duhet të besohen

Studiuesit ofrojnë një përmbledhje më gjithëpërfshirëse të adware CommonHandler. Adware është krijuar posaçërisht për të gjeneruar të ardhura për zhvilluesit e tij përmes fushatave ndërhyrëse reklamuese. Ky lloj softueri lehtëson shfaqjen e reklamave të ndryshme, të tilla si pop-ups, banderola, sondazhe, mbivendosje dhe më shumë, në ndërfaqe të ndryshme.

Qëllimi kryesor i këtyre reklamave është të miratojë mashtrimet në internet, softuerët jo të besueshëm ose të dëmshëm, madje edhe malware. Disa reklama ndërhyrëse kanë aftësinë për të iniciuar shkarkime ose instalime të fshehta kur klikohen.

Është e rëndësishme të theksohet se çdo produkt ose shërbim i vërtetë që haset përmes këtyre reklamave ka shumë të ngjarë të promovohet nga mashtruesit që shfrytëzojnë programet e tyre të filialeve për të fituar komisione të paligjshme.

Për më tepër, aplikacionet adware zakonisht mbledhin informacione private dhe është e mundur që CommonHandler të bëjë të njëjtën gjë. Të dhënat e mbledhura mund të përfshijnë historitë e shfletimit dhe motorëve të kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, informacione personale të identifikueshme, numrat e kartave të kreditit dhe më shumë. Ky informacion i mbledhur potencialisht mund të ndahet ose t'u shitet palëve të treta, duke përfshirë kriminelët kibernetikë.

Përdoruesit nuk kanë gjasa të instalojnë Adware dhe PUP (Programe potencialisht të padëshiruara) qëllimisht

Studiuesit ofrojnë një përmbledhje të metodave tipike të shpërndarjes të përdorura për të përhapur PUP dhe adware. Këto metoda përfshijnë:

  • Softueri i bashkuar: PUP-të dhe programet reklamuese shpesh bashkohen me shkarkime legjitime të softuerit. Përdoruesit mund t'i instalojnë pa dashje këto programe të padëshiruara duke mos e rishikuar me kujdes procesin e instalimit dhe duke pranuar opsionet e paracaktuara pa i kushtuar vëmendje softuerit shtesë të bashkuar.
  • Freeware dhe Shareware: PUP-të dhe adware shpesh paketohen me aplikacione falas ose shareware. Përdoruesit që shkarkojnë një softuer të tillë nga burime jo të besueshme ose jo të besueshme mund të instalojnë pa vetëdije programe shtesë të padëshiruara së bashku me softuerin e dëshiruar.
  • Uebfaqe mashtruese: Vizitimi i faqeve të internetit të pabesueshme ose klikimi në lidhje me qëllim të keq mund të çojë në shkarkimin dhe instalimin automatik të PUP-ve dhe programeve reklamuese. Këto faqe interneti mund të përdorin taktika mashtruese për të mashtruar përdoruesit për të filluar procesin e shkarkimit.
  • Përditësimet dhe instaluesit e rremë: PUP-të dhe programet reklamuese mund të maskohen si përditësime ose instalues të softuerit. Përdoruesit që hasin kërkesa të rreme të përditësimeve ose instalues nga burime të paverifikuara rrezikojnë të instalojnë programe të padëshiruara në vend të përditësimeve ose aplikacioneve legjitime.
  • Rrjetet Peer-to-Peer (P2P): Shkarkimi i skedarëve nga rrjetet peer-to-peer, të tilla si torrentët, i ekspozon përdoruesit ndaj rrezikut të mundshëm të marrjes së PUP-ve dhe programeve reklamuese. Këto rrjete shpesh u mungojnë masat rigoroze të sigurisë, duke i bërë ato platforma tërheqëse për shpërndarjen e programeve të padëshiruara.
  • Reklamim i keq: Reklamimi me qëllim të keq, i njohur si keqverifikim, përfshin vendosjen e reklamave të infektuara ose mashtruese në faqet e internetit legjitime. Klikimi mbi këto reklama mund të shkaktojë shkarkimin dhe instalimin e PUP-ve dhe programeve reklamuese pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesit.
  • Bashkëngjitjet e postës elektronike dhe mesazhet e padëshiruara: PUP-të dhe programet reklamuese mund të shpërndahen përmes bashkëngjitjeve të postës elektronike ose mesazheve të padëshiruara. Hapja e bashkëngjitjeve nga burime të panjohura ose të dyshimta mund të çojë në instalimin e paqëllimshëm të programeve të padëshiruara.

Është e rëndësishme që përdoruesit të tregojnë kujdes kur shkarkojnë softuer, vizitojnë faqet e internetit dhe ndërveprojnë me reklamat në internet. Verifikimi i burimit, leximi i komenteve të përdoruesve, përdorimi i platformave të besuara të shkarkimit dhe përdorimi i softuerit me reputacion të sigurisë mund të ndihmojë në zbutjen e rrezikut të instalimit të paqëllimshëm të PUP-ve dhe programeve reklamuese.

Aplikacionet adware si CommonHandler nuk duhet të besohen

Studiuesit ofrojnë një përmbledhje më gjithëpërfshirëse të adware CommonHandler. Adware është krijuar posaçërisht për të gjeneruar të ardhura për zhvilluesit e tij përmes fushatave ndërhyrëse reklamuese. Ky lloj softueri lehtëson shfaqjen e reklamave të ndryshme, të tilla si pop-ups, banderola, sondazhe, mbivendosje dhe më shumë, në ndërfaqe të ndryshme.

Qëllimi kryesor i këtyre reklamave është të miratojë mashtrimet në internet, softuerët jo të besueshëm ose të dëmshëm, madje edhe malware. Disa reklama ndërhyrëse kanë aftësinë për të iniciuar shkarkime ose instalime të fshehta kur klikohen.

Është e rëndësishme të theksohet se çdo produkt ose shërbim i vërtetë që haset përmes këtyre reklamave ka shumë të ngjarë të promovohet nga mashtruesit që shfrytëzojnë programet e tyre të filialeve për të fituar komisione të paligjshme.

Për më tepër, aplikacionet adware zakonisht mbledhin informacione private dhe është e mundur që CommonHandler të bëjë të njëjtën gjë. Të dhënat e mbledhura mund të përfshijnë historitë e shfletimit dhe motorëve të kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, informacione personale të identifikueshme, numrat e kartave të kreditit dhe më shumë. Ky informacion i mbledhur potencialisht mund të ndahet ose t'u shitet palëve të treta, duke përfshirë kriminelët kibernetikë.

Përdoruesit nuk kanë gjasa të instalojnë Adware dhe PUP (Programe potencialisht të padëshiruara) qëllimisht

Studiuesit ofrojnë një përmbledhje të metodave tipike të shpërndarjes të përdorura për të përhapur PUP dhe adware. Këto metoda përfshijnë:

  • Softueri i bashkuar: PUP-të dhe programet reklamuese shpesh bashkohen me shkarkime legjitime të softuerit. Përdoruesit mund t'i instalojnë pa dashje këto programe të padëshiruara duke mos e rishikuar me kujdes procesin e instalimit dhe duke pranuar opsionet e paracaktuara pa i kushtuar vëmendje softuerit shtesë të bashkuar.
  • Freeware dhe Shareware: PUP-të dhe adware shpesh paketohen me aplikacione falas ose shareware. Përdoruesit që shkarkojnë një softuer të tillë nga burime jo të besueshme ose jo të besueshme mund të instalojnë pa vetëdije programe shtesë të padëshiruara së bashku me softuerin e dëshiruar.
  • Uebfaqe mashtruese: Vizitimi i faqeve të internetit të pabesueshme ose klikimi në lidhje me qëllim të keq mund të çojë në shkarkimin dhe instalimin automatik të PUP-ve dhe programeve reklamuese. Këto faqe interneti mund të përdorin taktika mashtruese për të mashtruar përdoruesit për të filluar procesin e shkarkimit.
  • Përditësimet dhe instaluesit e rremë: PUP-të dhe programet reklamuese mund të maskohen si përditësime ose instalues të softuerit. Përdoruesit që hasin kërkesa të rreme të përditësimeve ose instalues nga burime të paverifikuara rrezikojnë të instalojnë programe të padëshiruara në vend të përditësimeve ose aplikacioneve legjitime.
  • Rrjetet Peer-to-Peer (P2P): Shkarkimi i skedarëve nga rrjetet peer-to-peer, të tilla si torrentët, i ekspozon përdoruesit ndaj rrezikut të mundshëm të marrjes së PUP-ve dhe programeve reklamuese. Këto rrjete shpesh u mungojnë masat rigoroze të sigurisë, duke i bërë ato platforma tërheqëse për shpërndarjen e programeve të padëshiruara.
  • Reklamim i keq: Reklamimi me qëllim të keq, i njohur si keqverifikim, përfshin vendosjen e reklamave të infektuara ose mashtruese në faqet e internetit legjitime. Klikimi mbi këto reklama mund të shkaktojë shkarkimin dhe instalimin e PUP-ve dhe programeve reklamuese pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesit.
  • Bashkëngjitjet e postës elektronike dhe mesazhet e padëshiruara: PUP-të dhe programet reklamuese mund të shpërndahen përmes bashkëngjitjeve të postës elektronike ose mesazheve të padëshiruara. Hapja e bashkëngjitjeve nga burime të panjohura ose të dyshimta mund të çojë në instalimin e paqëllimshëm të programeve të padëshiruara.

Është e rëndësishme që përdoruesit të tregojnë kujdes kur shkarkojnë softuer, vizitojnë faqet e internetit dhe ndërveprojnë me reklamat në internet. Verifikimi i burimit, leximi i komenteve të përdoruesve, përdorimi i platformave të besuara të shkarkimit dhe përdorimi i softuerit me reputacion të sigurisë mund të ndihmojë në zbutjen e rrezikut të instalimit të paqëllimshëm të PUP-ve dhe programeve reklamuese.

 

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...