Cog Browser Extension

Shtesa e shfletuesit Cog mbart disa aftësi ndërhyrëse që mund të aktivizohen kur instalohet në pajisjen e përdoruesit. Shtesa është krijuar posaçërisht për të ndikuar në shfletuesin e uebit Chrome. Kur vendoset plotësisht, mund të shkaktojë një rritje drastike të reklamave që hasen gjatë shfletimit në internet, si dhe ridrejtime të shpeshta në faqet e internetit të panjohura ose të dyshimta. Me pak fjalë, aplikacioni mund të shfaqë veçori adware dhe rrëmbyes të shfletuesit.

Aplikacionet adware krijohen si një mënyrë për operatorët e tyre për të fituar fitime nëpërmjet shpërndarjes së reklamave ndërhyrëse. Një nga rreziqet që lidhen me reklamat e krijuara nga burime të paprovuara është se ato shpesh vërehen për të promovuar destinacione të dyshimta ose të pasigurta. Përdoruesit mund të prezantohen ose madje të dërgohen në sajte që ofrojnë dhurata false, mbështet mashtrime, skema të mbështetjes teknike ose faqe të errëta për të rritur dhe platforma bastesh/lojërash.

Nga ana tjetër, rrëmbyesit e shfletuesit janë të pajisur me aftësinë e nevojshme për të marrë përsipër shfletuesit e internetit të viktimës. Për të qenë më të saktë, këto PUP pushtuese (Programe Potencialisht të Padëshiruara) do të modifikojnë faqen kryesore të shfletuesit, faqen e skedës së re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit. Të gjitha cilësimet e prekura tani do të fillojnë të çojnë në një faqe të promovuar, e cila zakonisht është një motor kërkimi i rremë.

Shpesh, aplikacionet si zgjerimi i shfletuesit Cog, gjithashtu përpiqen të spiunojnë aktivitetet e shfletimit të përdoruesve. Ata mund të mbledhin informacion në lidhje me faqet e internetit të vizituara, kërkimet e kryera dhe URL-të e klikuara. Të dhënat e mbledhura dhe më pas të transmetuara gjithashtu mund të përfshijnë detaje të shumta të pajisjes apo edhe kredencialet e llogarisë, të dhënat bankare dhe informacionin e pagesës që PUP ka nxjerrë nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...