ClientGuide

Gjatë ekzaminimit të aplikacioneve ndërhyrëse dhe jo të besueshme, studiuesit hasën në aplikacionin ClientGuide. Pas një shqyrtimi të plotë, ata zbuluan se ai ishte adware i projektuar kryesisht për të ekzekutuar fushata të dyshimta reklamuese në pajisjet ku është instaluar. Hetimi i mëtejshëm nga ekspertët zbuloi se ClientGuide synon në mënyrë specifike përdoruesit e Mac dhe klasifikohet nën familjen e malware AdLoad . Në thelb, ClientGuide është krijuar për të gjeneruar të ardhura për zhvilluesit e tij duke bombarduar përdoruesit me reklama të padëshiruara dhe potencialisht të dëmshme.

ClientGuide u jep përdoruesve të Mac reklama të dyshimta

Aplikacionet adware zakonisht funksionojnë duke paraqitur përmbajtje grafike të palëve të treta, të tilla si mbivendosje, dritare kërcyese, kuponë, banderola dhe më shumë, nëpër ndërfaqe të ndryshme. Këto reklama të ndihmuara nga adware mund të promovojnë taktika në internet, softuer të pabesueshëm ose të rrezikshëm dhe në disa raste, madje edhe malware. Disa aplikacione adware mund të ekzekutojnë skriptet për të iniciuar shkarkime ose instalime klandestine pasi të klikohen.

Ndërsa këto reklama mund të çojnë herë pas here në produkte ose shërbime legjitime, ato nuk kanë gjasa të miratohen nga zhvilluesit e tyre legjitimë. Në vend të kësaj, promovimi shpesh orkestrohet nga mashtrues që kërkojnë të fitojnë komisione të paligjshme përmes abuzimit të programeve të filialeve të lidhura me përmbajtjen e reklamuar.

Për më tepër, softueri i mbështetur nga reklamat zakonisht përfshin funksione të gjurmimit të të dhënave, të cilat mund të zbatohen gjithashtu për ClientGuide. Një softuer i tillë zakonisht synon historitë e shfletimit dhe kërkimit, skedarët e internetit, kredencialet e hyrjes, informacionet e identifikueshme personale, numrat e kartave të kreditit dhe më shumë. Të dhënat e mbledhura mund të ndahen ose t'u shiten palëve të treta për qëllime të ndryshme.

PUP (Programe potencialisht të padëshiruara) dhe adware shpesh shfrytëzojnë taktikat e dyshimta për shpërndarjen e tyre

PUP dhe adware shpesh përdorin taktika të dyshimta për shpërndarjen e tyre, duke shfrytëzuar metoda të ndryshme për të depërtuar në pajisjet e përdoruesve pa pëlqimin e tyre të qartë. Disa taktika të zakonshme përfshijnë:

  • Kompletimi me softuer falas : PUP-të dhe programet reklamuese shpesh bashkohen me shkarkime softuerësh falas. Përdoruesit mund t'i instalojnë pa dashje këto programe të padëshiruara së bashku me softuerin legjitim kur ata nuk e shqyrtojnë me kujdes procesin e instalimit ose nuk heqin dorë nga ofertat shtesë gjatë instalimit.
  • Reklamim mashtrues : Adware mund të shpërndahet përmes praktikave mashtruese të reklamave, ku përdoruesit mashtrohen të klikojnë mbi reklama mashtruese ose butona të rremë shkarkimi. Këto reklama mund të shfaqen në faqet e internetit që përmbajnë përmbajtje pirate, përmbajtje për të rritur ose burime të tjera të dyshimta.
  • Sinjalizimet e rreme të sistemit : PUP-të mund të përdorin sinjalizime ose njoftime të rreme të sistemit që imitojnë përditësimet legjitime të softuerit ose paralajmërimet e sigurisë. Përdoruesit që nuk dyshojnë mund të klikojnë mbi këto sinjalizime, duke menduar se po trajtojnë një çështje legjitime, vetëm për të shkarkuar dhe instaluar PUP ose adware pa dashje.
  • Rrëmbimi i shfletuesit : Adware mund të rrëmbejë shfletuesit e internetit të përdoruesve duke ndryshuar cilësimet e tyre, si p.sh. motori i parazgjedhur i kërkimit ose faqja kryesore. Kjo taktikë i ridrejton përdoruesit në faqet e internetit që shfaqin reklama shtesë ose promovojnë përmbajtje potencialisht të dëmshme.
  • Reklamim i keq : PUP-të dhe programet reklamuese mund të shpërndahen përmes fushatave keqdeklaruese, ku reklamat mashtruese vendosen në faqet e internetit legjitime. Këto reklama mund të përmbajnë skripta që shkarkojnë dhe instalojnë automatikisht PUP ose adware në pajisjet e përdoruesve pa dijeninë e tyre.

Në përgjithësi, PUP dhe adware shfrytëzojnë besimin dhe mungesën e ndërgjegjësimit të përdoruesve për të depërtuar në pajisjet e tyre nëpërmjet taktikave mashtruese, duke rezultuar shpesh në instalime të padëshiruara softuerësh dhe përvoja ndërhyrëse reklamuese.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...