Captchaone.Azurewebsites.net

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 58
Parë për herë të parë: January 22, 2024
Parë për herë të fundit: January 26, 2024

Captchaone.azurewebsites.net është një faqe interneti mashtruese që përdor taktika mashtruese për të joshur vizitorët e saj. Pavarësisht pamjes së tij të legjitimitetit, faqja manipulon përdoruesit që të abonohen në njoftimet e saj përmes mjeteve mashtruese. Në mënyrë tipike, përdoruesit përfundojnë në këtë faqe përmes reklamave ndërhyrëse ose programeve potencialisht të padëshiruara (PUP). Sapo përdoruesit të japin lejen për njoftime shtytëse, Captchaone.azurewebsites.net i përmbyt ata me sinjalizime mashtruese, të tilla si paralajmërime të rreme për infeksionin e virusit dhe reklama të vazhdueshme.

Përtej të qenit thjesht një bezdi, këto taktika agresive paraqesin rreziqe të rënda për sigurinë në internet të përdoruesve. Abonentët në Captchaone.azurewebsites.net mund të binden në mënyrë të rreme se pajisja e tyre është e infektuar me malware, duke i bërë ata të shkarkojnë aplikacione të rrezikshme ose adware pa e ditur.

Për më tepër, sulmi i pandërprerë i reklamave të padëshiruara mund të prishë ndjeshëm përvojën e shfletimit. Gjeni veten duke u përballur me këto njoftime të vazhdueshme dhe jeni të shqetësuar për sigurinë e pajisjes tuaj. Seksionet e ardhshme të këtij artikulli do të ofrojnë udhëzime thelbësore se si t'i adresoni këto çështje dhe të mbroni sistemin tuaj kundër kërcënimeve të mundshme kibernetike.

Jini të vetëdijshëm për mesazhet e ndryshme të clickbait të përdorura nga sajte mashtruese si Captchaone.azurewebsites.net

Ndërsa njoftimet shtytëse shërbejnë si një veçori legjitime për faqet e internetit për t'u ofruar përdoruesve përditësime dhe lajme të rëndësishme, ky funksionalitet është i prekshëm ndaj shfrytëzimit nga mashtruesit që kërkojnë të gjenerojnë të ardhura nga reklamat. Duke shfrytëzuar pëlqimin e padashur të përdoruesve, mashtruesit përdorin taktika mashtruese për të vërshuar ekranet me reklama të padëshiruara dhe përmbajtje të sponsorizuar.

Mashtruesit shpesh maskojnë kërkesën e njoftimit shtytës për të mashtruar përdoruesit për të dhënë leje. Për shembull, ata mund të paraqesin një kërkesë mashtruese që i ngjan verifikimeve të zakonshme CAPTCHA, duke u kërkuar përdoruesve të konfirmojnë se nuk janë robotë.

Si rezultat, shumë individë klikojnë pa dashje butonin 'Lejo', duke u dhënë mashtruesve autoritetin për të përmbytur ekranet e tyre me njoftime të pakërkuara. Përdoruesit mund të ndeshen me kërkesa të ndryshme mashtruese, të tilla si konfirmimi se nuk janë robot, fillimi i një shkarkimi, luajtja e një videoje, konfirmimi i moshës ose fitimi i një çmimi.

Këto kërkesa mashtruese, të maskuara si kërkesa standarde, i bëjnë përdoruesit të aktivizojnë pa dashje njoftimet nga sajte si Captchaone.azurewebsites.net. Gjatë shfletimit në ueb, përdoruesit mund të vërejnë dritare kërcyese të dyshimta, të cilat zakonisht shfaqen në këndin e poshtëm djathtas në kompjuterët me Windows, lart djathtas në Mac dhe si njoftime të rregullta në pajisjet celulare.

Edhe pse disa nga këto dritare kërcyese mund të përmbajnë reklama të ligjshme, shumë lidhje të ngulitura paraqesin rreziqe, duke përfshirë shkarkimin aksidental të softuerit me qëllim të keq, kompromentimin e të dhënave personale ose bërjen viktimë e shërbimeve mashtruese. Është thelbësore që përdoruesit të tregojnë kujdes dhe të jenë vigjilentë kur ndërveprojnë me kërkesa të tilla për të shmangur kërcënimet e mundshme të sigurisë dhe privatësisë.

Shenjat që tregojnë se mund të keni të bëni me një kontroll të rremë CAPTCHA

Përpjekjet e rreme të kontrollit CAPTCHA shpesh shfaqin shenja të caktuara që mund t'i ndihmojnë përdoruesit t'i identifikojnë ato. Këtu janë shenjat tipike për t'u kujdesur:

  • Pamja e pazakontë : Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të kenë një pamje të pazakontë ose jokonsistente, me grafikë të dizajnuar keq, tekst të shtrembëruar ose ngjyra të papërputhshme. CAPTCHA-të legjitime zakonisht kanë një dizajn të pastër dhe të qëndrueshëm.
  • Drejtshkrimi dhe gramatika e gabuar : CAPTCHA-të e rreme shpesh përmbajnë gabime drejtshkrimore dhe gramatikore. CAPTCHA-të legjitime zakonisht janë të shkruara mirë, pasi ato janë të dizajnuara nga organizata me reputacion.
  • Kërkesa të pazakonta : CAPTCHA-të e rreme mund të përfshijnë kërkesa të çuditshme ose të palidhura, të tilla si kërkimi i përdoruesve për të zbuluar informacione private, klikimi në lidhje të dyshimta ose shkarkimi i skedarëve. CAPTCHA-të legjitime kërkojnë vetëm që përdoruesit të verifikojnë se janë njerëz.
  • Sfondi i zhurmshëm : CAPTCHA-të e rreme mund të përdorin modele sfondi shpërqendrues ose të zhurmshëm, duke e bërë të vështirë leximin e tekstit. CAPTCHA-të legjitime zakonisht kanë një sfond të qartë dhe të dallueshëm.
  • Konteksti i paraqitjes së papritur : Nëse një CAPTCHA shfaqet në një kontekst të papritur, si p.sh. në një faqe interneti ku nuk përdoret zakonisht, mund të jetë një shenjë e një përpjekjeje të rreme CAPTCHA.
  • Mungesa e veçorive të aksesueshmërisë : CAPTCHA-të legjitime shpesh përfshijnë veçori të aksesueshmërisë, të tilla si alternativat audio për përdoruesit me dëmtim të shikimit. CAPTCHA-ve të rreme mund të mungojnë karakteristika të tilla, gjë që tregon natyrën e tyre të paligjshme.
  • Asnjë qëllim i qartë : CAPTCHA-të e rreme mund të mos kenë një qëllim të qartë në kontekstin e faqes së internetit ose aplikacionit. CAPTCHA-të legjitime zakonisht integrohen për të parandaluar që robotët e automatizuar të kryejnë veprime të caktuara.
  • Sjellje e paqëndrueshme : CAPTCHA-të e rreme mund të sillen në mënyrë jokonsistente, si p.sh. mos vërtetimi i saktë ose dhënia e përgjigjeve të papritura. CAPTCHA-të legjitime janë krijuar për të verifikuar vazhdimisht përdoruesit në mënyrë të sigurt dhe të besueshme.

Përdoruesit duhet të jenë tepër të kujdesshëm kur ndeshen me kontrolle CAPTCHA dhe të sigurohen që ato të paraqiten në një mënyrë në përputhje me standardet e vendosura. Nëse ka dyshime për vërtetësinë e një CAPTCHA, është e këshillueshme që të verifikoni burimin dhe kontekstin përpara se të vazhdoni.

URL-të

Captchaone.Azurewebsites.net mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

captchaone.azurewebsites.net

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...