Threat Database Browser Hijackers Biggerupdateforvideos.best

Biggerupdateforvideos.best

Përdoruesit që shfletojnë faqet e internetit me hije, veçanërisht nëse kërkojnë video, ka të ngjarë të vijnë në faqen Biggerupdateforvideos.best. Krijuesit e faqes Biggerupdateforvideos.best kanë vetëm një qëllim - të promovojnë një azhurnim mashtrues për Adobe Flash Player. Zakonisht, për të mashtruar vizitorët e tyre për të aplikuar azhurnimin e supozuar, faqet e internetit të mashtruara si faqja Biggerupdateforvideos.best do të pretendonin se do të organizonin një video angazhuese që përdoruesi mund ta shohë vetëm nëse azhurnon Adobe Flash Player të tyre. Duket se krijuesit e faqes Biggerupdateforvideos.best po synojnë kryesisht përdoruesit e Mac.

Propagandon programe potencialisht të padëshiruar

Pavarësisht pretendimeve të autorëve të kësaj faqe në internet me hije, azhurnimi që ata po ofrojnë nuk është i ligjshëm, dhe ka të ngjarë që përdoruesit që bien për këtë mashtrim do të instalojnë një PUP (Program Potencialisht të Padëshiruar) në sistemin e tyre. Sipas disa raporteve, pasi përdoruesi instalon programin që ofron faqja Biggerupdateforvideos.best, ata do të përfundojnë me një aplikacion të quajtur Advanced Mac TuneUp. Përdorues të tjerë që kanë instaluar softverin e ofruar nga operatorët e faqes Biggerupdateforvideos.best raportojnë se ata gjetën një program të quajtur SearchItNow të pranishëm në kompjuterin e tyre. Mjetet anti-malware i klasifikojnë të dyja këto aplikacione si PUP. Aplikacioni i rremë Advanced TuneUp ka tendencë t'u paraqesë përdoruesve raporte fals në lidhje me shëndetin e Mac dhe sigurinë e të dhënave të tyre. Ky është një mashtrim i zakonshëm i përdorur nga krijuesit e mjeteve të rrepta anti-malware. Qëllimi i aplikacionit Advanced Mac TuneUp është të bindë përdoruesin të paguajë një abonim antivirus që ka për qëllim zgjidhjen e çështjeve të pranishme në sistem. Përdoruesit që instaluan aplikacionin SearchItNow deklarojnë se ky program ndryshoi cilësimet e shfletuesit të tij të internetit pa pëlqimin e tyre. Kjo siguron që kurdoherë që përdoruesi të përpiqet të kërkojë, ato do të ridrejtohen në një faqe interneti të quajtur Searchbaron.com.

Përdoruesit që kanë instaluar softuer nga faqja e internetit Biggerupdateforvideos.best këshillohen të shkarkojnë dhe instalojnë një zgjidhje me reputacion anti-malware dhe ta përdorin atë për të ekzekutuar një skanim në sistemin e tyre. Mjeti antivirus do t'ju ndihmojë të zbuloni dhe hiqni çdo PUP ose aplikacione të tjera potencialisht të dëmshme që mund të jenë të pranishëm në kompjuterin tuaj.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...