Avcod.xyz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 2
Parë për herë të parë: November 19, 2023
Parë për herë të fundit: November 20, 2023

Avcod.xyz është identifikuar si një faqe me motive të dyshimta që përdor strategji mashtruese për të manipuluar vizitorët e saj. Objektivi kryesor i kësaj faqeje interneti duket se përqendrohet në shfrytëzimin e funksionalitetit autentik të njoftimit shtytës të pranishëm në shfletuesit e uebit. Ai e realizon këtë duke joshur vizitorët, shpesh pa dijeninë e tyre, të abonohen në njoftimet e tij push. Kjo taktikë e zgjuar i jep faqes së internetit aftësinë për të krijuar dhe shpërndarë reklama ndërhyrëse dhe të padëshiruara drejtpërdrejt në pajisjet e përdoruesve.

Avcod.xyz Përdor Mesazhet Clickbait për të joshur vizitorët

Avcod.xyz përdor një qasje mashtruese që përfshin shfaqjen e mesazheve të fabrikuara të gabimit dhe sinjalizimeve mashtruese, të krijuara në mënyrë të përpiktë për të manipuluar dhe nxitur përdoruesit të abonohen në njoftimet e tij shtytëse. Skenari specifik i paraqitur nga uebsajte të tilla mashtruese mund të ndryshojë bazuar në faktorë si adresa IP e përdoruesit dhe vendndodhja gjeografike, duke rezultuar në kërkesa mashtruese të personalizuara që hasen në platforma si Avcod.xyz.

Disa sajte mashtruese përdorin njëkohësisht mesazhe të shumta klikimesh. Shembuj të mesazheve manipuluese që përdoruesit mund të hasin përfshijnë:

 • 'Videoja juaj është gati
 • Shtypni Luaj për të filluar videon'
 • 'Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot'
 • 'Kliko 'Lejo' për të mbyllur këtë dritare
 • Kjo dritare mund të mbyllet duke shtypur 'Lejo'. Nëse dëshironi të vazhdoni të shfletoni këtë faqe interneti, thjesht klikoni butonin më shumë informacion.'
 • 'Dosja është gati.
 • Kliko Lejo që të shkarkohet'

Sapo përdoruesit të japin padashur lejen për të marrë njoftime nga Avcod.xyz, ata mund të përballen me reklama të shpeshta dhe pushtuese të postës së padëshiruar. Këto reklama mund të shfaqen nëse shfletuesi i internetit është në përdorim ose mbetet joaktiv. E rëndësishmja, reklamat e krijuara në këtë mënyrë mund të promovojnë një gamë të gjerë përmbajtjesh jo të besueshme, duke përfshirë faqet e internetit të orientuara nga të rriturit, lojërat e dyshimta në internet, përditësimet mashtruese të softuerit dhe shpërndarjen e programeve ndërhyrëse potencialisht të padëshiruara (PUP).

Ndaloni faqet e internetit mashtruese të japin njoftime ndërhyrëse dhe të pabesueshme

Parandalimi i njoftimeve ndërhyrëse nga faqet e internetit si Elitepartnerfinders.top ose burime të tjera të pabesueshme është thelbësore për një përvojë të qetë në internet. Këto njoftime, që shpesh vijnë nga shfletuesi, mund të jenë jo vetëm shqetësuese, por edhe potencialisht të rrezikshme. Këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës se si t'i ndaloni ato:

 • Blloko njoftimet në cilësimet e shfletuesit :

Google Chrome : Hapni cilësimet e Chrome, lundroni te "Privatësia dhe siguria", më pas zgjidhni "Cilësimet e sitit" > "Njoftimet". Gjeni faqen e padëshiruar në listë dhe klikoni mbi të. Zgjidhni "Blloko" për të parandaluar njoftime të mëtejshme.

Mozilla Firefox : Hyni në cilësimet e Firefox-it, shkoni te 'Privacy & Security', lëvizni poshtë te 'Permissions' dhe klikoni në 'Cilësimet' pranë Njoftimeve. Gjeni uebsajtin e padëshiruar dhe zgjidhni 'Blloko'.

Safari : Në Mac, shkoni te Safari > Preferencat > Uebsajtet > Njoftimet. Identifikoni faqen e internetit të padëshiruar dhe zgjidhni "Mohoni". Në iOS, vizitoni Cilësimet > Safari > Njoftimet dhe bllokoni sajtin e padëshiruar.

 • Pastro cookie-t dhe cache të shfletuesit :

Pastrimi i kukive dhe cache-it të shfletuesit tuaj mund të eliminojë çdo të dhënë gjurmimi të ruajtur nga këto faqe interneti në pajisjen tuaj. Ky hap mund të prishë aftësinë e tyre për të gjeneruar njoftime.

 • Hiqni shtesat e padëshiruara të shfletuesit :

Shtesat e pasigurta të shfletuesit mund të kontribuojnë në njoftime të padëshiruara. Shkoni te shtesa ose cilësimet e shtesave të shfletuesit tuaj dhe hiqni çdo shtesë të dyshimtë ose të padëshiruar.

 • Çaktivizo njoftimet me shtytje :

Për një qasje proaktive, çaktivizoni plotësisht njoftimet push në cilësimet e shfletuesit tuaj, që zakonisht gjenden te "Njoftimet".

 • Përdorni bllokuesit e reklamave :

Merrni parasysh përdorimin e shtesave ose softuerëve të shfletuesit që bllokojnë reklamat për të bllokuar në mënyrë efektive dritaret dhe njoftimet e padëshiruara.

 • Qëndroni të kujdesshëm në internet :

Tregoni kujdes kur ndërveproni me faqet e internetit, veçanërisht ato që kërkojnë leje për njoftime. Qëndroni në burime me reputacion dhe përmbahuni nga klikimi në lidhje të dyshimta.

Mbani mend, këmbëngulja është thelbësore kur merreni me njoftime të padëshiruara. Përdorimi i një kombinimi të këtyre hapave mund të rrisë efektivitetin e parandalimit dhe ndalimit të tyre krejtësisht.

URL-të

Avcod.xyz mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

avcod.xyz

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...