Threat Database Mac Malware ArchiveOperation

ArchiveOperation

ArchiveOperation klasifikohet nga studiuesit e sigurisë kibernetike si një program adware. Në mënyrë tipike, adware dhe PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) instalohen në pajisje pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesve duke përdorur taktika të dyshimta të shpërndarjes, si p.sh. bashkimi ose instalues të rremë. Për më tepër, ArchiveOperations është pjesë e familjes së adware AdLoad . Kjo do të thotë që është fokusuar kryesisht në gjetjen e rrugës së saj në pajisjet Mac.

Karakteristikat tipike të Aplikacioneve Adware si ArchiveOperation

Adware është softuer që shfaq reklama në uebfaqe ose ndërfaqe të ndryshme. Këto reklama shpesh përdoren për të promovuar taktika në internet, softuer të pabesueshëm dhe faqe interneti të dyshimta për të rriturit. Në disa raste, reklamat madje mund të jenë në gjendje të ekzekutojnë skriptet pa pëlqimin e përdoruesit. ArchiveOperation është një shembull i adware që mund të mos shfaqë gjithmonë reklama për shkak të kushteve të caktuara që janë të papërshtatshme. Megjithatë, ai ende paraqet rrezik për pajisjen dhe sigurinë e përdoruesit. Për më tepër, ky aplikacion mashtrues ka të ngjarë të ketë aftësi për ndjekjen e të dhënave, të cilat mund të përfshijnë historitë e shfletimit, detaje të identifikueshme personalisht, kredencialet e hyrjes në llogari, të dhëna të lidhura me financat dhe më shumë. Ky informacion më pas mund të ndahet ose t'u shitej palëve të treta.

Si përhapen PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara)?

Shpërndarja e programeve potencialisht të padëshiruara (PUP) është një proces që mund të realizohet në disa mënyra të ndryshme. Pavarësisht nëse po përpiqeni të mbroheni nga këto aplikacione ndërhyrëse ose thjesht dëshironi të mësoni se si mund të hyjnë në kompjuterin tuaj pa u vënë re, është e rëndësishme të njiheni me taktikat më të përdorura.

  1. Kombinimi i softuerit me programe të tjera

Paketimi i softuerit është një metodë popullore e përdorur nga sulmuesit për shpërndarjen e PUP-ve pa e ditur përdoruesit për të. Ata bashkojnë softuerin e padëshiruar me aplikacione të tjera legjitime, duke e bërë të vështirë për përdoruesit të dallojnë artikujt shtesë të planifikuar për instalim. Kompletimi i softuerit mund të ndodhë kur shkarkohet softueri falas nga interneti ose faqet e mediave sociale, ku disa grupe softuerësh paraqiten në një mënyrë mashtruese që e bën të vështirë për përdoruesit të zbulojnë se çfarë është bashkuar së bashku.

  1. Email-et e padëshiruara dhe bashkëngjitjet
    Email-et e padëshiruara mund të përmbajnë bashkëngjitje me lidhje dhe skedarë të dyshimtë që synojnë të kryejnë veprime të paautorizuara në sistemin tuaj. Aplikacionet e vendosura mund të ridrejtojnë trafikun në destinacione të padëshiruara ose të mbledhin informacione për ju dhe llogaritë tuaja. Prandaj, sigurohuni që të mos klikoni kurrë në asnjë lidhje të gjetur në një email të dërguar nga një dërgues i panjohur dhe mos shkarkoni skedarë të dyshimtë - ato mund të përmbajnë PUP ose edhe kërcënime malware brenda tyre!

Në trend

Po ngarkohet...