Antivirus-stability.com

Antivirus-stability.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Antivirus-stability.com është një faqe interneti mashtruese që përpiqet të manipulojë vizitorët e saj duke shfaqur alarme dhe paralajmërime të ndryshme, të rreme të sigurisë. Kur u ekzaminua nga studiuesit e infosec, faqja u vu re duke ekzekutuar një version të mashtrimit "Ju keni vizituar faqen e internetit të infektuar ilegalisht". Përdoruesit janë shtyrë të besojnë se faqja e internetit mashtruese - Antivirus-stability.com, në këtë rast, ka arritur të zbulojë kërcënime të shumta malware në pajisjet/kompjuterët e tyre. Për t'i bërë pretendimet e fabrikuara të duken legjitime, faqja pretendon se ato janë dërguar nga kompania legjitime McAfee.

Natyrisht, as McAfee dhe as ndonjë shitës tjetër softuerësh me reputacion nuk do të ketë lidhje me skema të tilla. Për më tepër, përdoruesit duhet të kenë parasysh se është e pamundur që çdo faqe interneti të zbulojë kërcënimet ose të identifikojë vetë problemet. Si të tilla, të gjitha dritaret kërcyese të shfaqura dhe paralajmërimet e sigurisë duhet të shpërfillen si krejtësisht të rreme.

Qëllimi i mundshëm i mashtruesve është të joshin përdoruesit që të shtypin butonin e dhënë dhe të dërgohen në një produkt softuerësh të promovuar. Zakonisht këta njerëz do të marrin komisione mashtruese për çdo transaksion të kryer në këtë mënyrë. Sidoqoftë, sjellja e taktikës mund të modifikohet lehtësisht në të ardhmen ose të ndryshohet, bazuar në faktorë specifikë siç është adresa IP e hyrjes/gjeolokacioni i vizitorëve.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.