Threat Database Rogue Websites Alldefensepc.com

Alldefensepc.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 11,716
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 120
Parë për herë të parë: November 15, 2022
Parë për herë të fundit: September 10, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Alldefensepc.com duket të jetë një faqe interneti e dedikuar për përhapjen e taktikave në internet. Faqja ka të ngjarë t'u tregojë vizitorëve mesazhe të ndryshme, mashtruese dhe të fabrikuara të maskuara si alarme sigurie ose paralajmërime. Në mënyrë tipike, qëllimi i njerëzve që operojnë këto faqe interneti mashtruese është të mashtrojnë përdoruesit që të vizitojnë faqen e internetit të një mjeti legjitim sigurie dhe të bëjnë një blerje atje. Falë etiketave të filialeve të bashkangjitura në faqen e hapur, mashtruesit më pas do të fitojnë fitime në formën e tarifave të komisionit, nëpërmjet programeve të filialeve.

Faqja Alldefensepc.com u vu re duke ekzekutuar një version të taktikës "Ju keni vizituar faqen e internetit të infektuar ilegale", por përdoruesit mund të hasin gjithashtu skema të ndryshme. Shumë faqe interneti mashtruese skanojnë adresat IP të vizitorëve dhe më pas modifikojnë mesazhet mashtruese që shfaqin. Taktika kryesore e shfrytëzuar nga këto sajte është krijimi i përshtypjes se pajisja e përdoruesit është infektuar. Faqja e ndërlikuar zakonisht gjeneron disa dritare pop-up me sinjalizime që pretendojnë se janë dërguar nga burime me reputacion, si McAfee, Norton, etj. Në realitet, këto kompani nuk janë në asnjë mënyrë të lidhura me këto faqe interneti të dyshimta.

Një tjetër taktikë e zakonshme përfshin shfaqjen e përdoruesve të rezultateve nga një skanim kërcënimi që faqja e pabesueshme do të pretendojë se e ka kryer. Rezultatet mund të përfshijnë probleme të shumta serioze, si dhe kërcënime malware. Përdoruesit duhet të kenë parasysh se asnjë faqe interneti nuk mund të kryejë vetë skanimin e kërcënimeve dhe të gjitha rezultatet e shfaqura janë tërësisht të fabrikuara dhe nuk duhet të merren seriozisht.

URL-të

Alldefensepc.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

alldefensepc.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...