Adware "Filma".

Shtesa e shfletuesit 'Filma' është një aplikacion ndërhyrës që mbart aftësi adware. Më e rëndësishmja, studiuesit e infosec po paralajmërojnë se aplikacioni është pjesë e familjes së malware të ChromeLoader . Aplikacionet nga kjo familje mund të kenë funksione shtesë, invazive ose edhe të instalojnë më shumë shtesa të padëshiruara të shfletuesit në pajisje. Natyrisht, aplikimet e këtij lloji shpërndahen shumë rrallë përmes metodave normale. Në vend të kësaj, operatorët e tyre mbështeten shumë në taktika të dyshimta. Për shembull, aplikacioni 'Filma' u zbulua se ishte i paketuar së bashku me një skedar VHD të shpërndarë në një faqe interneti mashtruese.

Në përgjithësi, aplikacionet adware janë krijuar kryesisht për të drejtuar fushata reklamuese në pajisjet që janë instaluar. Reklamat mund të marrin formën e pop-up-eve, banerave, njoftimeve, etj., dhe shpesh pengojnë veprimet e përdoruesit. Përdoruesve gjithashtu rrezikojnë t'u shfaqen reklama për uebsajte të dyshimta ose mashtruese, faqe për të rritur, platforma bastesh/bixhozi në internet dhe më shumë.

Pasja e një PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) aktiv në pajisjen tuaj gjithashtu mund të rezultojë në rreziqe shtesë. PUP-të janë famëkeq sepse janë të pajisur me aftësinë për të monitoruar, kapur dhe shfrytëzuar të dhënat e përdoruesve. Informacioni i kapur mund të përfshijë historinë e tyre të shfletimit, historikun e kërkimit, adresat IP, detajet e pajisjes dhe më shumë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...