Threat Database Rogue Websites Adforyounews.com

Adforyounews.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 790
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 25,385
Parë për herë të parë: August 28, 2022
Parë për herë të fundit: September 26, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Adforyounews.com është një faqe interneti që, pavarësisht emrit të saj, nuk duket të jetë shumë e interesuar t'u ofrojë vizitorëve të saj ndonjë përmbajtje lajmesh. Në vend të kësaj, faqja funksionon në një mënyrë praktikisht të padallueshme nga të gjitha faqet e tjera të internetit të panumërta mashtruese që përpiqen të përfitojnë nga përdoruesit. Çfarë saktësisht shfaqet në faqe mund të ndikohet nga disa faktorë, si adresa IP dhe vendndodhja e secilit vizitor, kështu që përdoruesit mund të hasin skema krejtësisht të ndryshme në faqe.

Megjithatë, ajo që studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan në Adforyounews.com, ishin mesazhe të rreme dhe mashtruese që u kërkonin atyre të shtypnin butonin e treguar "Lejo". Ky është një skenar i rremë veçanërisht i zakonshëm i përdorur nga faqet e internetit jo të besueshme për të mashtruar përdoruesit për të mundësuar njoftimet e tyre shtytëse. Opsione të tjera të përdorura shpesh përfshijnë pretendimin se shtypja e "Lejo" do t'i japë akses një videoje ose që përdoruesit do të mund të shkarkojnë një skedar të paspecifikuar më pas.

Ajo që synojnë të arrijnë këto faqe interneti, dhe Adforyournews.com në veçanti, është të marrin lejet e shfletuesit të lidhura me veçorinë e njoftimit shtytës. Kjo do t'u mundësonte atyre të shpërndanin reklama të ndryshme të padëshiruara në pajisjet e përdoruesve. Reklamat mund të zvogëlojnë ndjeshëm përvojën e përdoruesit në sistemin e prekur. Më e rëndësishmja, ata kanë shumë gjasa të promovojnë destinacione shtesë të pabesueshme, duke përfshirë faqe interneti të rreme, platforma që përhapin PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara), dhurata të rreme, etj. Në fakt, shtypja e 'Lejo' në Adforyounews.com mund të çojë në një ridrejtim të detyruar drejt saktësisht uebfaqe të tilla mashtruese që përdorin variacione të taktikave të njohura në internet.

URL-të

Adforyounews.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

adforyounews.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...