Threat Database Mac Malware Access Console

Access Console

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 10
Parë për herë të parë: November 11, 2021
Parë për herë të fundit: February 14, 2022

Kur studiuesit e sigurisë kibernetike hetuan aplikacionin ConsoleAccess, ata zbuluan se ai shfaq një sjellje të shfaqjes së reklamave ndërhyrëse. Kjo sjellje çoi në klasifikimin e ConsoleAccess si adware. Adware është softuer që gjeneron të ardhura duke shfaqur reklama të padëshiruara dhe ndërhyrëse për përdoruesit, shpesh në një mënyrë përçarëse. Është e rëndësishme të theksohet se përdoruesit zakonisht nuk janë në dijeni të instalimit të adware në pajisjet e tyre. Një aspekt tjetër i ConsoleAccess është se ai është një PUP (Program potencialisht i padëshiruar) i krijuar posaçërisht për të synuar përdoruesit e Mac.

Adware si ConsoleAccess mund të gjurmojë aktivitetet në internet të përdoruesve

Jini të kujdesshëm kur ndërveproni me reklamat që shfaqen nga ConsoleAccess, pasi ato kanë potencialin të ridrejtojnë përdoruesit në faqet e internetit të dëmshme ose mashtrimet. Këto sajte mund të projektohen për të nxjerrë informacione ose para të ndjeshme, për të promovuar aplikacione të dyshimta ose për të nisur shkarkime ose instalime të papritura.

Për të parandaluar takimin me përmbajtje potencialisht të dëmshme, përdoruesit duhet të shmangin klikimin në këto reklama dhe të ndërmarrin hapa për të çinstaluar ConsoleAccess nga pajisjet e tyre Mac. Për më tepër, duhet të theksohet se adware dhe llojet e tjera të PUP-ve janë të njohur për faktin se shpesh kanë aftësinë për të mbledhur një shumëllojshmëri informacionesh nga pajisjet e prekura, duke përfshirë historinë e shfletimit, pyetjet e kërkimit, adresat IP, vendndodhjen gjeografike dhe të dhëna të tjera personale. Ky informacion mund të shfrytëzohet nga zhvilluesit e adware për reklama të synuara ose mund t'i shitet kompanive të palëve të treta për fitim.

Për më tepër, disa aplikacione të mbështetura nga reklamat kanë aftësinë për të lexuar informacione private si fjalëkalimet, detajet e kartës së kreditit dhe të dhëna të tjera private. Prandaj, është e rëndësishme të jeni vigjilentë kur përdorni aplikacione të tilla dhe të ndërmerrni hapa për të mbrojtur informacionin tuaj personal.

Kushtojini vëmendje kur shkarkoni softuer nga burime të panjohura

Përdoruesit shpesh nuk arrijnë të vërejnë se Programet Potencialisht të Padëshiruara (PUP) po instalohen në pajisjet e tyre për një sërë arsyesh. Një nga arsyet më të zakonshme është se PUP-të shpesh bashkohen me softuer legjitim që përdoruesit e shkarkojnë dhe instalojnë qëllimisht. Në raste të tilla, përdoruesit mund të anashkalojnë softuerin shtesë që po instalohet pasi fokusohen në produktin kryesor që dëshirojnë të përdorin. Për më tepër, PUP-të mund të maskohen si mjete ose veçori të dobishme, të cilat mund t'i bëjnë ato të duken të padëmshme apo edhe të dobishme për përdoruesit.

Për më tepër, disa PUP mund të përdorin taktika mashtruese instalimi, të tilla si fshehja e kërkesave të instalimit ose duke e bërë të vështirë për përdoruesit që të refuzojnë instalimin. Kjo mund t'i bëjë përdoruesit të instalojnë pa dashje PUP-in pa e kuptuar. Në disa raste, PUP-të mund të përdorin gjithashtu teknika të inxhinierisë sociale, të tilla si prezantimi i mesazheve të rreme të gabimit ose paralajmërimeve, për të mashtruar përdoruesit për t'i instaluar ato.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...