404 Keylogger

404 Keylogger Description

404 Keylogger është një kërcënim i ri që erdhi në radarët e ekspertëve të sigurisë në internet kohët e fundit. Ky keylogger është ajo që shpesh quhet 'malware-as-a-service' sepse krijuesit e saj kanë zgjedhur ta marrin me qira për këdo që është i gatshëm të paguajë. Ndonjëherë, autorët e malware shesin kodin burimor të krijimeve të tyre ose ofrojnë një licencë të jetës për klientët e tyre. Sidoqoftë, krijuesit e 404 Keylogger ofrojnë vetëm këtë kërcënim për një kohë të kufizuar. Për individët e devotshëm që duan të marrin qasje në 404 Keylogger, autorët e tij ofrojnë tre lloje pajtimesh - 30 $ / muaj, 85 $ / 3 muaj, 175 $ / 6 muaj.

Paraqet si një mjet i ligjshëm softuerësh

Shumica e projekteve që janë përdorur si një 'malware-as-a-service' shiten në forume me hije hakimi. Sidoqoftë, nuk është gjithmonë kështu. Shumë kërcënime të këtij lloji, përfshirë 404 Keylogger, shpesh shiten në rrugë të hapur me pretekstin se ato janë mjete të ligjshme të softuerit. 404 Keylogger është pritur në një uebfaqe publike e cila është krijuar për tu dukur origjinale. Autorët e këtij kërcënimi pohojnë se qëllimi i 404 Keylogger është të ndihmojë punëdhënësit të mbajnë një sy në aktivitetin në internet të punonjësve të tyre dhe të sigurohen që ata nuk janë duke u përfshirë në ndonjë veprimtari të papërshtatshme gjatë punës. Ata gjithashtu shtojnë se 404 Keylogger nuk ka për qëllim të përdoret për ndonjë qëllim të pasigurt. Sigurisht, këto janë fjalë boshe, pasi që të dy krijuesit e 404 Keylogger dhe klientët që e marrin atë e dinë se çfarë është marrëveshja e vërtetë - monitorimi dhe mbledhja e të dhënave. Kjo është një taktikë shumë e zakonshme nga krijuesit e malware që ofrojnë mjetet e tyre si një artikull në faqet e internetit në dispozicion të publikut. Krijuesit e 404 Keylogger u premtojnë klientëve të tyre të mundshëm se do t'u ofrojnë atyre udhëzime shumë të specifikuara se si të instalojnë dhe funksionojnë këtë mjet, si dhe mbështetje të klientit në rast se kanë pyetje. Për më tepër, ata pretendojnë se 404 Keylogger do të azhurnohet rregullisht. Kërcënimet ndaj kibernetikës kërkojnë azhurnime të rregullta për të siguruar që ato të mbeten të padukshme nga mjetet antivirus.

aftësitë

Nameshtë e qartë me emrin e saj që qëllimi kryesor i 404 Keylogger është të shërbejë si një keylogger. Kjo do të thotë që 404 Keylogger do të mbledhë tastet e përdoruesit, do t'i ruajë ato dhe pastaj do t'i ekstriltrojë të dhënat e mbledhura tek operatorët e serverit C&C (Komanda dhe Kontrolli). Sidoqoftë, ky kërcënim posedon edhe disa aftësi të tjera. Mund të:

  • Merrni pamje të ekranit të desktopit dhe dritareve aktive të përdoruesit dhe transferojini ato te operatorët e serverit C&C.
  • Mblidhni të dhëna të ruajtura siç janë klientët FTP, letrat kredenciale për hyrje, etj.
  • Shërbyer si një hyrje për sulmuesit për të mbjellë dhe nisur ekzekutues shtesë të korruptuar nga një adresë URL e specifikuar.

Ende nuk dihet se sa individë të poshtër kanë kapur duart në 404 Keylogger, por me një çmim kaq të ulët, keylogger ka potencialin që të bëhet shumë i popullarizuar në mesin e kriminelëve në internet. Sigurohuni që t'i mbani aktualizuar aplikimet tuaja, pasi kjo do t'ju bëjë më pak të prekshëm nga sulmet në internet. Për më tepër, shkarkoni dhe instaloni një suitë me reputacion të softuerëve anti-virus që do të siguroheni që sistemi juaj të mbetet i mbrojtur në të ardhmen.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with 404 Keylogger & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like 404 Keylogger as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.