Threat Database Ransomware ZFX Ransomware

ZFX Ransomware

ZFX është një softuer kërcënues i njohur si ransomware që kodon skedarët dhe modifikon emrat e skedarëve. ZFX Ransomware shton një varg karakteresh të rastësishëm, adresën e emailit 'cryptedData@tfwno.gf' dhe shtesën '.ZFX' për secilin emër skedari. Për shembull, do të riemërtojë '1.jpg' në '1.jpg.ZFS,' '2.png' në '2.png.ZFX' e kështu me radhë. Përveç enkriptimit të të dhënave, ZFX ndryshon gjithashtu sfondin e desktopit dhe lëshon një skedar '+README-WARNING+.txt' që përmban një shënim shpërblimi nga sulmuesit. ZFX është pjesë e familjes Makop Ransomware , e cila ka qenë e njohur se synon individë dhe biznese njësoj për të zhvatur para nga viktimat duke kërkuar pagesë për zhbllokimin e skedarëve të tyre të koduar.

Kërkesat e lëna nga ZFX Ransomware

Viktimat e ZFX Ransomware kanë skedarët e tyre të koduar dhe udhëzohen të paguajnë një shpërblim për t'i rikuperuar ato. Për t'u siguruar që ekziston mundësia e rikthimit të të dhënave, viktimave u ofrohet të dërgojnë dy skedarë të vegjël për deshifrim falas. Sulmuesit posedojnë çelësin privat të kërkuar për deshifrim dhe viktimat duhet t'i kontaktojnë ata nëpërmjet emailit ose përmes një ID të dhënë të bisedës Tox. Viktimat paralajmërohen të mos përpiqen të modifikojnë skedarët e koduar, pasi kjo mund të rezultojë në humbje të të dhënave.

Pasojat e një sulmi ZFX Ransomware

Rezultati i një sulmi ransomware mund të jetë i gjerë dhe i shtrenjtë, duke e bërë të rëndësishme të kuptoni se si të përgjigjeni më mirë nëse biznesi juaj bëhet viktimë.

Një nga pasojat kryesore të një sulmi ransomware është humbja e të dhënave. Sulmuesi zakonisht do të kodojë të dhënat në mënyrë që ato të mos mund të rikuperohen nëse nuk paguhet një shpërblim. Skedarët e prekur do të mbeten të paarritshëm nëse nuk deshifrohen me një çelës që mbahet vetëm nga sulmuesit. Në skenarët më të keq, disa sulmues gjithashtu mund të fshijnë ose korruptojnë skedarët në pajisjet e shkelura.

Ndoshta një nga efektet më të menjëhershme që shoqërojnë një sulm ransomware janë kostot e tij financiare, të cilat zakonisht përfshijnë tarifat që lidhen me shërbimet e rikuperimit, si dhe asetet e humbura, për shkak të pagesave të bëra ndaj sulmuesve pas ekzekutimit të suksesshëm të aktiviteteve të dëmshme. Për shkak se këto kosto shpesh godasin pa paralajmërim dhe prekin të gjitha pjesët e një organizate (p.sh., puna njerëzore dhe shpenzimet e kohës), organizatat duhet të peshojnë me kujdes opsionet e tyre përpara se të vendosin nëse duhet të paguajnë ose jo ose të provojnë zgjidhje duke përdorur metoda dhe burime të brendshme.

Hapat për të mbrojtur pajisjet tuaja nga një sulm Ransomware

Bërja e rregullt e kopjeve rezervë të të dhënave tuaja është shumë e rëndësishme, pasi mund të rivendosë informacione thelbësore në rast sulmi. Sigurohuni që po rezervoni në disqet e jashtme dhe në renë kompjuterike. Ruajtja jashtë linje do të sigurojë mbrojtje nga përpjekjet më të sofistikuara për të komprometuar sigurinë tuaj. Përveç kësaj, duhet të përpiqeni të keni të instaluar versionet më të fundit të softuerit dhe sistemeve operative, pasi është një nga mënyrat më të mira për t'u mbrojtur nga infeksionet malware dhe ransomware. Mbajtja e përditësuar me përditësimet ju jep një shtresë shtesë mbrojtjeje kundër kërcënimeve dhe dobësive të reja.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të dorëzuar nga ZFX Ransomware është:

'::: Hej :::

FAQ të vogla:

.1.
Pyetje: Çfarë po ndodh?
Përgjigje: Skedarët tuaj janë të koduar. Struktura e skedarit nuk u ndikua, ne bëmë çmos që kjo të mos ndodhte.

.2.
Pyetje: Si të rikuperoni skedarët?
Përgjigje: Nëse dëshironi të deshifroni skedarët tuaj, do t'ju duhet të na paguani.

.3.
Pyetje: Po garancitë?
A: Është thjesht biznes. Ne nuk jemi absolutisht të interesuar për ju dhe transaksionet tuaja, përveç fitimit. Nëse nuk i kryejmë punët dhe detyrimet tona, askush nuk do të bashkëpunojë me ne. Nuk është në interesin tonë.
Për të kontrolluar mundësinë e kthimit të skedarëve, mund të na dërgoni çdo 2 skedar me shtesa TË THJESHTA (jpg, xls, doc, etj... jo bazat e të dhënave!) dhe me madhësi të vogla (maksimumi 1 mb), ne do t'i deshifrojmë dhe do t'i dërgojmë përsëri tek ju. . Kjo është garancia jonë.

.4.
Pyetje: Si të lidhen me ju?
Përgjigje: Mund të na shkruani në kutitë tona postare: CryptedData@tfwno.gf

.5.
Pyetje: Si do të zhvillohet procesi i deshifrimit pas pagesës?
Përgjigje: Pas pagesës, ne do t'ju dërgojmë programin tonë të skaner-dekoderit dhe udhëzime të hollësishme për përdorim. Me këtë program ju do të mund të deshifroni të gjithë skedarët tuaj të enkriptuar.

.6.
Pyetje: Nëse nuk dua të paguaj njerëz të këqij si ju?
Përgjigje: Nëse nuk bashkëpunoni me shërbimin tonë - nuk ka rëndësi për ne. Por ju do të humbni kohën dhe të dhënat tuaja sepse vetëm ne kemi çelësin privat. Në praktikë, koha është shumë më e vlefshme se paraja.

:::KUJDES:::
MOS u mundoni të modifikoni vetë skedarët e koduar!
Nëse përpiqeni të përdorni softuer të palëve të treta për të rikuperuar të dhënat tuaja ose zgjidhjet antivirus - rezervoni të gjithë skedarët e koduar!
Çdo ndryshim në skedarët e koduar mund të rezultojë në dëmtimin e çelësit privat dhe, si rezultat, humbjen e të gjitha të dhënave.

Shënim:
::::::NËSE NUK KEMI PËRGJIGJE ME POSTË BRENDA 24 ORËVE::::::
Kontakt rezervë për komunikim:
Nëse nuk i jemi përgjigjur emailit tuaj brenda 24 orëve, mund të na kontaktoni përmes mesazherit falas qTox
Shkarkoni nga lidhja hxxps://tox.chat/download.html
Më pas shkoni qTox 64-bit
pasi të keni shkarkuar programin, instaloni atë dhe kaloni një regjistrim të shkurtër.
ID jonë Tox'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...