Threat Database Ransomware Wspn Ransomware

Wspn Ransomware

Studiuesit e sigurisë kibernetike kanë zbuluar një kërcënim malware të njohur si Wspn Ransomware. Ngjashëm me kërcënimet e tjera të ransomware, Wspn funksionon duke infektuar sistemin kompjuterik të viktimës dhe më pas duke enkriptuar skedarët e tyre. ransomware e arrin këtë duke përdorur një algoritëm të fortë cryp[tografik. Përveç kësaj, kërcënimi do të shtojë shtesën '.wspn' në emrat origjinalë të skedarëve të koduar. Për shembull, një skedar me emrin '1.pdf' do të bëhej '1.pdf.wspn' dhe '2.doc' do të riemërohej në '2.doc.wspn', e kështu me radhë. Për më tepër, Wspn Ransomware gjeneron një shënim shpërblesëje që do të jetë në formën e një skedari teksti të quajtur '_readme.txt' në pajisjen e komprometuar, duke udhëzuar viktimën për pagesën e shpërblimit të kërkuar për marrjen e çelësit të deshifrimit për të zhbllokuar skedarët.

Për më tepër, është thelbësore të theksohet se Wspn Ransomware është i lidhur me familjen e ransomware STOP/Djvu . Kjo lidhje sugjeron që kërcënime të tjera të softuerit me qëllim të keq mund të jenë implantuar në pajisjet e komprometuara. Në mënyrë të veçantë, kriminelët kibernetikë të njohur për vendosjen e varianteve STOP/Djvu janë vërejtur të përdorin vjedhës informacioni si RedLine dhe Vidar në sistemet e infektuara. Kjo paraqet mundësinë e jo vetëm të kriptimit të skedarëve dhe kërkesave për shpërblim, por edhe vjedhjen e mundshme të të dhënave të ndjeshme nga pajisjet e infektuara. Rrjedhimisht, ekziston një rrezik në rritje i shkeljeve të sigurisë dhe shkeljeve të privatësisë.

Ransomware Wspn ndikon në një gamë të gjerë të llojeve të skedarëve dhe kërkon shpërblim nga viktimat

Shënimi i shpërblesës i shfaqur nga sulmuesit përmban informacione thelbësore për viktimat. Shënimi ofron dy adresa emaili kontakti - 'support@freshmail.top' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc', përmes të cilave viktimat mund të komunikojnë me kriminelët kibernetikë. Ai gjithashtu thekson urgjencën e kontaktimit të tyre brenda 72 orëve për të shmangur përballjen me një tarifë më të lartë shpërblimi. Fillimisht, softueri i deshifrimit dhe çelësi ofrohen me një shumë prej 490 dollarësh. Megjithatë, nëse viktimat nuk përgjigjen brenda kornizës kohore, shuma e shpërblimit dyfishohet, duke u rritur në 980 dollarë.

Për më tepër, shënimi i shpërblimit u ofron viktimave mundësinë për të dërguar një nga skedarët e tyre të koduar te sulmuesit për deshifrim, pa pagesë. Megjithatë, skedari i zgjedhur nuk duhet të përmbajë ndonjë informacion të rëndësishëm ose të ndjeshëm, me sa duket për të demonstruar se procesi i deshifrimit është efektiv. Është e rëndësishme të tregohet kujdes kur merret parasysh ky opsion, pasi ndarja e skedarëve me kriminelët kibernetikë mbart rreziqe të qenësishme.

Është thelbësore të kuptohet se, në shumicën e rasteve, aktorët e kërcënimit janë të vetmit që posedojnë mjetet e deshifrimit të kërkuara për të zhbllokuar skedarët e koduar. Ndonëse mund të jetë joshëse për të paguar shpërblimin për të rifituar aksesin në skedarë, është thelbësore të theksohet se ta bësh këtë nuk është e këshillueshme. Nuk ka asnjë garanci që sulmuesit do të mbështesin përfundimin e marrëveshjes dhe do të ofrojnë mjetet e nevojshme të deshifrimit edhe pas marrjes së pagesës së shpërblimit. Mbështetja në premtimet e kriminelëve kibernetikë mund të rezultojë në humbje financiare pa asnjë garanci për rikuperimin e të dhënave.

Masa të rëndësishme sigurie që duhen marrë kundër sulmeve të Ransomware

Mbrojtja e të dhënave dhe pajisjeve nga sulmet e ransomware kërkon një qasje proaktive dhe me shumë shtresa. Këtu janë disa masa thelbësore të sigurisë që përdoruesit mund të marrin për të mbrojtur të dhënat e tyre:

  • Mbani të përditësuar softuerin : Përditësoni rregullisht sistemet operative, aplikacionet dhe softuerin e sigurisë për t'u siguruar që ato janë të pajisura me arnimet më të reja të sigurisë. Mos harroni se dobësitë në softuerin e vjetëruar mund të shfrytëzohen nga sulmuesit ransomware.
  • Përdorni fjalëkalime të forta, unike : Krijoni fjalëkalime të forta për secilën prej llogarive tuaja dhe përpiquni të shmangni përdorimin e të njëjtit fjalëkalim në platforma të shumta. Vlerësoni përdorimin e një menaxheri fjalëkalimi për të mbajtur gjurmët e fjalëkalimeve komplekse.
  • Aktivizo vërtetimin me dy faktorë (2FA) : Aktivizo 2FA kudo që të jetë e mundur, pasi ai përfshin një shtresë shtesë sigurie për llogaritë duke kërkuar një formë dytësore të vërtetimit përveç fjalëkalimit.
  • Kujdes nga emailet e phishing : Tregoni kujdes kur shkarkoni bashkëngjitjet ose përdorni lidhje nga emaile të panjohura ose të dyshimta. Emailet e phishing janë një pikë e zakonshme hyrëse për sulmet e ransomware.
  • Rezervimet e rregullta të të dhënave : Krijoni dhe ruani kopje rezervë të shpeshtë të të dhënave të rëndësishme në një vend ruajtjeje jashtë linje ose jashtë sajtit. Në rast të një sulmi ransomware, të kesh kopje rezervë siguron që të dhënat të mund të restaurohen pa paguar shpërblimin.
  • Përdorni zgjidhje anti-malware : Instaloni softuer me reputacion kundër malware në të gjitha pajisjet për të zbuluar dhe parandaluar infeksionet e ransomware.
  • Kufizoni privilegjet e përdoruesit : Kufizoni privilegjet e përdoruesit vetëm në atë që është e nevojshme për detyrat e tyre. Kjo zvogëlon ndikimin e infeksioneve të mundshme të ransomware duke kufizuar aksesin që sulmuesit kanë në skedarë kritikë.
  • Çaktivizo skriptet makro : Çaktivizo makrot në dokumente, veçanërisht në bashkëngjitjet e postës elektronike. Shumë lloje ransomware përdorin dokumente të aktivizuara makro për të nisur sulmet.

Mos harroni se parandalimi i sulmeve të ransomware kërkon vigjilencë të vazhdueshme dhe një kombinim masash teknike, ndërgjegjësim të përdoruesit dhe një mentalitet të fortë sigurie. Asnjë masë e vetme nuk mund të garantojë mbrojtje të plotë, por zbatimi i një strategjie gjithëpërfshirëse sigurie redukton në masë të madhe rrezikun e të qenit viktimë e ransomware.

Teksti i shënimit të shpërblesës i krijuar nga Wspn Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-ujg4QBiBRu
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Wspn Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...