Threat Database Adware 'Windows 10 juaj është i infektuar me 5 viruse!' Pop-Ups

'Windows 10 juaj është i infektuar me 5 viruse!' Pop-Ups

Përdoruesit që vijnë në 'Windows juaj 10 është i infektuar me 5 viruse!' pop-ups ka të ngjarë të shfletojnë përmbajtjen e shëmtuar në internet. Uebfaqet me hije si argëtimi i të rriturve, platformat e dyshimta të lojërave të fatit, ose faqet që transmetojnë media pirate mund të befasojnë vizitorët e tyre me pop-up të rremë si 'Windows juaj 10 është i infektuar me 5 viruse!' alarme.

Përpjekje për të shitur mjete të rreme anti-malware

'Windows juaj 10 është i infektuar me 5 viruse!' pop-ups janë krijuar për tu dukur legjitime në mënyrë specifike. Në këtë mënyrë, përdoruesit mund të besojnë se sistemet e tyre janë skanuar nga një mjet i mirëfilltë anti-malware dhe po i paralajmëron ata. Një tjetër mashtrim i inxhinierisë sociale që përdoret nga individë me hije që krijojnë pop-up të rremë është nxitja e një urgjence. Përdoruesi paralajmërohet që kompjuterët e tyre janë të infektuar me jo një, por pesë kërcënime. Kjo shërben për të bërë presion ndaj përdoruesit në mendimin se duhet të veprojë urgjentisht dhe mund të ndërmarrë veprime që nuk do të vepronin ndryshe. Ky është pikërisht qëllimi i njoftimeve të rreme si 'Windows juaj 10 është i infektuar me 5 viruse!' pop-ups. Qëllimi i kësaj taktike është të mashtrojë përdoruesit të klikojnë në pop-up. Ka të ngjarë që alarme fals të shërbejë për të promovuar një zgjidhje dodgy anti-virus. Shpesh, mjete të tilla me hije anti-malware nuk janë vetëm të çmimeve të larta, por edhe të padobishme. Disa produkte të rremë të këtij lloji madje mund të jenë kërcënues të aplikacioneve, qëllimi i të cilit është të komprometojnë sistemin tuaj.

Përdoruesit duhet të mbajnë në mend se alarmet nga faqet e internetit me hije si 'Windows juaj 10 është i infektuar me 5 viruse!' pop-ups janë gjithmonë mashtruese. Faqet në internet që pretendojnë se janë në gjendje të skanojnë sistemin tuaj dhe t'ju ofrojnë një raport të besueshëm mbi shëndetin dhe sigurinë e sistemit tuaj janë false. Asnjë uebfaqe nuk mund të përdorë informacione të tilla, kështu që mos u shqetësoni të përfshini dritare të shfaqura të këtij lloji. Për të tërhequr vëmendjen e përdoruesit, disa pop-up madje mund të luajnë një alarm të shëndoshë ose të kenë imazhe të ndezura. Për t'i mashtruar përdoruesit të mendojnë se ka një problem me kompjuterët e tyre, disa pop-up madje mund të imitojnë gabime. Nëse hasni pop-up fals si 'Windows juaj 10 është i infektuar me 5 viruse!' sinjalizimet shmangin klikimin e tyre dhe mbylljen e faqes që po i shfaq ato. Nëse nuk jeni në gjendje ta bëni këtë, hapni Task Manager dhe mbyllni proceset që lidhen me shfletuesin tuaj të internetit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...