Webcetsblog.com

Webcetsblog[.]com është një sajt mashtrues i krijuar për të mashtruar përdoruesit për të lejuar njoftimet e shfletuesit, duke çuar përfundimisht në ridrejtime të padëshiruara dhe potencialisht të dëmshme. Ky sajt synon të shfrytëzojë vizitorët nëpërmjet taktikave dinake, shpesh të ndikuar nga gjeolokacioni i përdoruesit dhe mund të rezultojë në ekspozim ndaj vendeve të ndryshme jo të besueshme dhe të rrezikshme.

Shumica e vizitorëve në faqe të tilla mashtruese ridrejtohen atje nga faqet e tjera të internetit që përdorin rrjete reklamash me qëllim të keq. Gjatë kërkimit tonë, Webcetsblog[.]com shfaqi një mesazh të rremë gabimi HTTP, duke u bërë thirrje përdoruesve me, "Më falni, ju jeni bllokuar/ Nuk jeni në gjendje të hyni" dhe i udhëzoi ata të "Klikoni Lejo për të vazhduar me përmbajtjen tuaj". Nëse një përdorues klikon butonin "Lejo", ata pa dashje e lejojnë faqen të dërgojë njoftime të shfletuesit. Këto njoftime mund të çojnë në mashtrime në internet, softuer të rrezikshëm dhe malware, duke paraqitur rreziqe të rëndësishme si infeksione të sistemit, shkelje të privatësisë, humbje financiare dhe vjedhje identiteti.

Kërcënimi i mesazheve të padëshiruara të shfletuesit

Faqet e internetit si Webcetsblog[.]com janë pjesë e një rrjeti më të gjerë faqesh mashtruese të krijuara për të mashtruar përdoruesit. Shembuj të tjerë përfshijnë fastinlinedevice.co[.]in, theasitive[.]com dhe networkfastsync[.]com, secila duke përdorur metoda të ndryshme për të arritur të njëjtin qëllim: mashtrimin e përdoruesve për të lejuar njoftimet e shfletuesit. Këto njoftime të padëshiruara shpesh promovojnë përmbajtje mashtruese ose keqdashëse. Ndërsa produktet ose shërbimet legjitime mund të shfaqen herë pas here, ato ka të ngjarë të promovohen nga mashtruesit që kërkojnë komisione të paligjshme përmes programeve të filialeve.

Si faqet mashtruese fitojnë leje njoftimi

Uebsajtet nuk mund të japin njoftime të shfletuesit pa pëlqimin e përdoruesit. Nëse po merrni reklama nga Webcetsblog[.]com, kjo do të thotë se keni lejuar më parë njoftime nga kjo faqe, ndoshta duke klikuar "Lejo" ose një opsion të ngjashëm.

Parandalimi i njoftimeve mashtruese

Për të shmangur marrjen e njoftimeve të padëshiruara të shfletuesit, është thelbësore të mos lejohen faqet e dyshimta t'i dërgojnë ato. Refuzoni gjithmonë kërkesat për njoftim nga faqet e internetit të panjohura ose të dyshimta duke zgjedhur "Blloko" ose duke injoruar plotësisht kërkesën. Nëse shfletuesi juaj ju ridrejton vazhdimisht drejt sajteve të dyshimta pa u urdhruar, pajisja juaj mund të infektohet me adware. Në raste të tilla, rekomandohet kryerja e një skanimi me një program anti-malware për të zbuluar dhe hequr çdo aplikacion mashtrues.

Qëndroni vigjilentë dhe mbroni përvojën tuaj në internet duke qenë të kujdesshëm ndaj sajteve si Webcetsblog[.]com dhe kërcënimeve që ato paraqesin.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...