Urltiny.ru

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 11,076
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 90
Parë për herë të parë: March 23, 2023
Parë për herë të fundit: August 18, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Urltiny.ru është një reklamë e bazuar në shfletues që është krijuar për të mashtruar përdoruesit duke shfaqur një faqe mashtruese të sondazhit që kërkon informacione personale si e-mail, numrin e telefonit ose potencialisht edhe detaje të kartës së kreditit. Kjo reklamë gjithashtu mund t'i shtyjë përdoruesit të abonohen në shërbime të panevojshme me pagesë, gjë që mund të rezultojë në tarifa të padëshiruara në llogaritë e tyre. Është thelbësore që përdoruesit të shmangin futjen e çdo informacioni personal ose të ndjeshëm në këtë faqe për të mbrojtur veten nga mashtrimet e mundshme ose vjedhjet e identitetit.

Urltiny.ru mund të përhapë taktika phishing të maskuara si dhurata

Urltiny.ru është një faqe interneti mashtruese që mund të shfaqë mesazhe mashtruese që pretendojnë se janë nga një kompani legjitime si Amazon, Google ose një Ofrues i Shërbimeve të Internetit (ISP) dhe u paraqet përdoruesve një anketë të rreme për të marrë pjesë. Sondazhi premton një shans për të fitoni shpërblime tërheqëse si karta dhuratash ose pajisje teknologjike si Samsung Galaxy, MacBook Pro ose iPhone. Sidoqoftë, sondazhi është një kurth për të mashtruar përdoruesit për të ofruar informacione të ndjeshme personale, duke përfshirë detajet e kartës së kreditit, adresat e emailit dhe adresat e shtëpisë, ose abonimin në shërbime të panevojshme me pagesë.

Duke mbledhur informacione personale të përdoruesve, operatorët e Urltiny.ru mund të kryejnë aktivitete të ndryshme mashtruese si vjedhja e identitetit, mashtrimi ose mesazhet e padëshiruara. Prandaj, rekomandohet shumë që përdoruesit të mos zbulojnë asnjë informacion personal në këtë faqe interneti për të shmangur rreziqet e mundshme.

Është e rëndësishme të theksohet se i gjithë sondazhi në Urltiny.ru është një mashtrim dhe shpërblimet e premtuara janë tërësisht fiktive. Nëse përdoruesit ndodh që të zbresin në këtë faqe interneti, këshillohet që menjëherë të mbyllni faqen e internetit dhe të shmangni paraqitjen e çdo informacioni personal. Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes gjatë shfletimit të internetit dhe të jenë të kujdesshëm ndaj çdo faqe interneti të dyshimtë që kërkon informacion personal ose bën premtime joshëse, por të rreme për shpërblime.

Kërkoni shenjat tipike të një taktike phishing kur keni të bëni me faqe të panjohura

Faqet e mashtrimit të phishing shpesh janë krijuar që të duken të ngjashme me faqet legjitime nga organizata të besuara, por me dallime të vogla që mund të jenë të vështira për t'u dalluar. Megjithatë, ka disa shenja treguese që mund të tregojnë një faqe mashtrimi phishing.

Një shenjë është URL-ja e faqes në internet. Mashtruesit shpesh përdorin një URL që është e ngjashme me uebsajtin legjitim, por me variacione të vogla. Për shembull, ata mund të zëvendësojnë një shkronjë me një numër ose të shtojnë një fjalë shtesë në URL.

Një shenjë tjetër është përmbajtja e faqes në internet. Faqet e mashtrimit të phishing shpesh përfshijnë gjuhë urgjente ose kërcënuese që synon ta bëjë përdoruesin të ndihet nën presion për të ndërmarrë veprime të menjëhershme. Ata gjithashtu mund të kërkojnë informacione personale ose të ndjeshme që faqet e internetit legjitime nuk do t'i kërkonin.

Për më tepër, faqet e mashtrimit të phishing mund të kenë gabime të dobëta gramatikore ose drejtshkrimore, të cilat mund të tregojnë se faqja nuk është krijuar nga një organizatë profesionale. Dizajni i faqes mund të jetë gjithashtu i ekzekutuar keq, me shkronja të papërputhshme ose imazhe me cilësi të ulët.

Në përgjithësi, është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm kur vizitoni çdo faqe interneti dhe të verifikoni legjitimitetin e faqes përpara se të vendosni ndonjë informacion personal ose sensitiv.

URL-të

Urltiny.ru mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

urltiny.ru

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...