Threat Database Malware SvcUpdater.exe

SvcUpdater.exe

Skedari i ekzekutueshëm SvcUpdater.exe zakonisht lidhet me një aplikacion me qëllim të keq që mund të klasifikohet si një Trojan cryptominer. Ky lloj malware përdor fuqinë përpunuese të harduerit të një përdoruesi për të minuar kriptovalutat, zakonisht me një fokus të veçantë në Monero. Si rezultat, sistemi i infektuar mund të bëhet pothuajse i papërdorshëm për shkak të përdorimit të lartë të CPU, GPU ose komponentëve të tjerë të harduerit të shkaktuar nga aktivitetet e minierave.

Virusi SvcUpdater.exe mund të hyjë në një kompjuter përmes mënyrave të ndryshme, të tilla si bashkëngjitjet me qëllim të keq të postës elektronike, shkarkimet e softuerit nga burime jo të besueshme ose reklama me qëllim të keq. Pasi të instalohet, virusi mund të funksionojë në sfond pa dijeninë e përdoruesit, duke shfrytëzuar vazhdimisht burimet e disponueshme të harduerit.

Kriptominerët si SvcUpdater.exe mund t'i bëjnë sistemet e infektuara të papërdorshme

Siç u përmend më parë, Svcupdater.exe është një lloj kërcënimi me qëllim të keq që zakonisht quhet kriptominer. Megjithëse emrat e skedarëve të ekzekutueshëm mund të ndryshojnë, efektet e këtyre kërcënimeve janë zakonisht të njëjta. Kriptominerët janë krijuar për t'u fokusuar në minierat e kriptomonedhave dhe për të përdorur të gjithë fuqinë harduerike të disponueshme në kompjuterin personal të viktimës për të kryer këtë operacion. Kjo do të thotë që malware mund të përdorë potencialisht mbi 80% të fuqisë së CPU-së në kompjuter, edhe nëse përdoruesi synon ta përdorë makinën për detyra të tjera.

Përveç përdorimit të fuqisë së CPU-së, disa kriptominues mund të përdorin gjithashtu fuqinë GPU për operacionet e tyre. Kjo mund të bëjë që kompjuteri të ngadalësohet ndjeshëm, duke e bërë të vështirë lëvizjen e kursorit të miut pasi GPU-ja zakonisht funksionon me kapacitet 100% për shkak të ndikimit të malware.

Kriptominerët mund të dëmtojnë të shkaktojnë dëme në harduerin e sistemit

Kur një kompjuter është i infektuar me një kërcënim kriptominer, malware përdor burimet e harduerit të kompjuterit për të kryer llogaritje komplekse dhe për të gjeneruar kriptomonedhë. Ky proces mund të bëjë një tendosje të konsiderueshme në komponentët e harduerit të kompjuterit, veçanërisht CPU-në dhe GPU-në.

Përdorimi i zgjatur dhe intensiv i këtyre komponentëve mund të shkaktojë mbinxehje të tyre, gjë që mund të çojë në dëmtim të harduerit. Rreziku i mbinxehjes është veçanërisht i lartë nëse kompjuteri tashmë funksionon në temperatura të larta për shkak të ventilimit të dobët ose akumulimit të pluhurit në sistem. Me kalimin e kohës, tendosja e vazhdueshme mund të zvogëlojë gjithashtu jetëgjatësinë e komponentëve të harduerit.

Në disa raste, një kriptominer gjithashtu mund të çaktivizojë ose të ngacmojë sistemet e ftohjes së kompjuterit për të maksimizuar përdorimin e burimeve harduerike. Kjo mund të rrisë më tej rrezikun e mbinxehjes dhe dëmtimit të sistemit.

Në përgjithësi, dëmtimi i mundshëm i harduerit të një sistemi që është i infektuar me një kërcënim kriptominer mund të jetë i rëndësishëm dhe është thelbësore të hiqni malware sa më shpejt të jetë e mundur për të parandaluar çdo dëmtim të mëtejshëm për kompjuterin.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...