Threat Database Ransomware Sus Ransomware

Sus Ransomware

Studiuesit e sigurisë kibernetike kanë zbuluar një malware të ri kërcënues të quajtur Sus. Sipas ekspertëve, Sus bën pjesë në kategorinë e ransomware dhe punon duke enkriptuar të dhënat dhe duke shtuar ekstensionin '.sus' në emrat e skedarëve të të gjithë skedarëve të enkriptuar. Për më tepër, ransomware lëshon një shënim shpërblimi në formën e një skedari 'read_it.txt' dhe ndryshon sfondin aktual të desktopit të pajisjes. Për shembull, skedarët e enkriptuar riemërohen në mënyrën e mëposhtme: '1.jpg' bëhet '1.jpg.sus', '2.png' bëhet '2.png.sus', e kështu me radhë. Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se Sus është një variant i familjes Chaos Ransomware .

Sus Ransomware mbyll viktimat nga skedarët e tyre

Shënimi i shpërblimit informon viktimën se të gjithë skedarët e kompjuterit të tyre janë bllokuar duke përdorur një shkelje të malware dhe skedarët mund të deshifrohen vetëm me ndihmën e krijuesve të ransomware. Shënimi i jep viktimës një zgjedhje për të blerë një mjet special deshifrimi për 100 dollarë, i cili mund të marrë të dhënat e bllokuara dhe të eliminojë ransomware nga sistemi kompjuterik.

Pagesa kërkohet të bëhet në Bitcoin, e cila është një monedhë dixhitale që lejon transaksione anonime. Shënimi ofron uebfaqe të ndryshme të rekomanduara ku viktima mund të blejë Bitcoin. Për më tepër, shënimi përfshin gjithashtu një adresë Bitcoin në të cilën viktima duhet të dërgojë pagesën.

Sigurimi i sigurisë së të dhënave tuaja është thelbësor

Infeksionet e Ransomware mund të jenë shkatërruese për individët dhe bizneset, pasi ato mund të rezultojnë në humbjen e të dhënave të vlefshme, humbje financiare dhe dëmtim të reputacionit. Këtu janë disa hapa që përdoruesit mund të ndërmarrin për të mbrojtur skedarët dhe të dhënat e tyre nga sulmet e ransomware:

  • Instaloni dhe mbani të përditësuar softuerin antivirus dhe anti-malware: Softueri antivirus dhe anti-malware mund të ndihmojë në zbulimin dhe heqjen e infeksioneve të ransomware nga një kompjuter.
  • Mbani softuerin të përditësuar: Instaloni përditësimet e softuerit sapo të bëhen të disponueshme. Kriminelët kibernetikë shpesh shfrytëzojnë dobësitë e sigurisë në softuerin e vjetëruar për të fituar akses në një sistem.
  • Rezervoni rregullisht të dhënat e rëndësishme: Rezervoni rregullisht të gjitha të dhënat e rëndësishme në një hard disk të jashtëm, shërbim ruajtjeje të bazuar në renë kompjuterike ose vendndodhje tjetër të sigurt. Kjo siguron që të dhënat të mund të rikthehen në rast të një sulmi ransomware.
  • Shmangni emailet dhe lidhjet e dyshimta: Jini të kujdesshëm ndaj emaileve nga dërgues të panjohur ose që përmbajnë bashkëngjitje ose lidhje të dyshimta. Sulmet ransomware shpesh fillojnë me email phishing që përmbajnë lidhje me qëllim të keq ose bashkëngjitje.
  • Përdorni fjalëkalime të forta: Krijoni fjalëkalime të forta për të gjitha llogaritë dhe ndryshoni ato rregullisht. Fjalëkalimet duhet të jenë një kombinim i shkronjave, numrave dhe karaktereve speciale.
  • Fuqizimi i vërtetimit me dy faktorë: Vërtetimi me dy faktorë shton një shtresë shtesë sigurie duke u kërkuar përdoruesve që të fusin një lloj të dytë vërtetimi, siç është një kod i dërguar në telefonin e tyre celular.

Duke ndjekur këto hapa, përdoruesit mund të zvogëlojnë ndjeshëm mundësinë për t'u bërë viktimë e një sulmi ransomware dhe të mbrojnë të dhënat e tyre të vlefshme.

Përmbajtja e shënimit të shpërblimit të hedhur nga Sus Ransomware është:

'Të gjithë skedarët tuaj janë të koduar
Kompjuteri juaj ishte i infektuar me një virus ransomware.
Skedarët tuaj janë të koduar dhe nuk do të mund t'i deshifroni pa ndihmën tonë.
Çfarë mund të bëj për të rikthyer skedarët e mi? Mund të blini softuerin tonë special të deshifrimit, ky softuer do t'ju lejojë të rikuperoni të gjitha të dhënat tuaja dhe të hiqni ransomware nga kompjuteri juaj.

Çmimi për softuerin e Deshifrimit është 100 dollarë. Pagesa mund të bëhet vetëm në Bitcoin.

Si të paguaj, ku mund ta marr Bitcoin?
Blerja e Bitcoin ndryshon nga vendi në vend, ju këshillojmë të bëni një kërkim të shpejtë në Google
veten për të gjetur se si të blini Bitcoin.

Shumë nga klientët tanë kanë raportuar se këto faqe janë të shpejta dhe të besueshme:
Coinmama - hxxps://www.coinmama.com
Bitpanda - hxxps://www.bitpanda.com
MoonPay - hxxps://www.moonpay.com/buy/btc

Shuma e pagesës: 100 dollarë
Mënyra e pagesës: BTC / Bitcoin
Adresa e Bitcoin: 17CqMQFeuB3NTzJ2X28tfRmWaPyPQgvoHV'

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...