Threat Database Browser Hijackers Superchromeapps.com

Superchromeapps.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 3
Parë për herë të parë: March 18, 2022
Parë për herë të fundit: March 20, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Adresa e internetit Superchromeapps.com është shoqëruar me aktivitetet ndërhyrëse të aplikacioneve të rrëmbyesve të shfletuesit. Në të vërtetë, përdoruesit nuk kanë gjasa të vizitojnë me dëshirë faqen dhe në vend të kësaj e ndeshen zakonisht si ridrejtime të padëshiruara të shkaktuara nga aplikacione ndërhyrëse dhe shtesa të shfletuesit të pajisura me funksione të rrëmbyesit të shfletuesit.

Kur bëhet fjalë për shpërndarjen e tyre, këto PUP të bezdisshëm (Programe Potencialisht të Padëshiruara) varen shumë nga metoda dhe taktika të fshehta. Disa shembuj përfshijnë paketa softuerësh me hije ose instalues/përditësues të vërtetë të rremë. Qëllimi është të fshihet instalimi i programit të dyshimtë nga vëmendja e përdoruesit.

Pasi rrëmbyesi i shfletuesit të jetë vendosur në kompjuterin ose pajisjen e përdoruesit, ai do të aktivizojë aftësitë e tij pushtuese dhe do të marrë përsipër shfletuesit e instaluar të uebit. Qëllimi është të marrësh kontrollin mbi cilësime të caktuara (faqja kryesore, faqja e skedës së re, motori i kërkimit të paracaktuar) dhe t'i ndryshosh ato për të hapur tani adresën e promovuar.

Rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të e tjerë gjithashtu mund të spiunojnë në heshtje aktivitetet e shfletimit të përdoruesit. Në rastet më kërcënuese, aplikacionet ndërhyrës gjithashtu mund të mbledhin detaje të shumta të pajisjes ose madje të përpiqen të nxjerrin informacione të ndjeshme bankare dhe pagesash që janë ruajtur në shfletuesit e uebit të prekur.

URL-të

Superchromeapps.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

https://superchromeapps.com/api/search.php?

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...