Threat Database Rogue Websites Strongpcfundamentals.com

Strongpcfundamentals.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 15,893
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 5
Parë për herë të parë: September 19, 2023
Parë për herë të fundit: September 27, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pas një ekzaminimi të plotë të kryer nga ekspertë të sigurisë kibernetike, u zbulua se objektivi kryesor i faqes së internetit strongpcfundamentals.com është të përdorë taktika mashtruese që synojnë të bindin vizitorët se kompjuterët e tyre janë nën kërcënim ose rrezikuar. Ky është tregues i një qëllimi tinëzar, pasi faqja e internetit angazhohet në praktika që qëllimisht mashtrojnë dhe frikësojnë përdoruesit në lidhje me sigurinë e pajisjeve të tyre.

Për më tepër, strongpcfundamentals.com bën kërkesa për leje për të dërguar njoftime në shfletuesin e përdoruesit. Ky është një veçori shqetësuese sepse mund të shfrytëzohet për të dhënë njoftime, reklama apo edhe përmbajtje të mëtejshme mashtruese të padëshiruara dhe potencialisht të dëmshme. Dhënia e një leje të tillë mund të çojë në një fluks dritaresh ose njoftimesh ndërhyrëse dhe të padëshiruara.

Faqet mashtruese si Strongpcfundamentals.com shpesh mbështeten në frikësimet e rreme

Kur përdoruesit vizitojnë faqen e internetit strongpcfundamentals.com, ata përballen me një mesazh alarmi të fabrikuar të sigurisë, i krijuar për t'i mashtruar dhe manipuluar ata. Ky mesazh i rremë pohon gabimisht se përdoruesi ka vizituar kohët e fundit një faqe interneti të paligjshme dhe të infektuar që përmbante përmbajtje të paligjshme. Për më tepër, ajo pretendon në mënyrë të rreme se si pasojë e kësaj vizite, kompjuteri i përdoruesit tani është i ekspozuar ndaj infeksioneve të mundshme virusale.

Objektivi kryesor pas këtij mesazhi mashtrues të shfaqur në strongpcfundamentals.com është të krijojë një ndjenjë urgjence dhe ankthi midis përdoruesve. Synimi është të manipulojë përdoruesit për të ndërmarrë veprime të caktuara që përfundimisht i shërbejnë interesave të aktorëve të lidhur me mashtrimin, të cilët janë përgjegjës për krijimin dhe funksionimin e faqes së internetit strongpcfundamentals.com.

Sinjalizimet e rreme të sigurisë të shfaqura në strongpcfundamentals.com imitojnë një mesazh me origjinë nga McAfee Total Protection, një ofrues me reputacion i softuerit të sigurisë. Kjo taktikë mashtruese synon të gjenerojë fitime për filialet e përfshirë në këtë skemë. Këto bashkëpunëtorë fitojnë komisione duke i bindur përdoruesit të shkarkojnë ose blejnë softuer përmes lidhjeve të tyre të filialeve.

Për më tepër, strongpcfundamentals.com kërkon leje nga përdoruesit për të shfaqur njoftimet. Dhënia e kësaj leje do t'i jepte faqes së internetit mundësinë për të përmbytur përdoruesit me një breshëri njoftimesh të dyshimta pop-up. Këto njoftime mund të përfshijnë oferta të dyshimta, alarme të rreme sigurie dhe reklama potencialisht të dëmshme.

Faqet nuk janë në gjendje të kryejnë skanime sigurie të pajisjeve të përdoruesve

Uebsajtet në përgjithësi nuk janë në gjendje të kryejnë skanime gjithëpërfshirëse të sigurisë të pajisjeve të përdoruesve për shkak të disa kufizimeve themelore:

Kufizimet e hyrjes : Uebsajtet funksionojnë brenda shfletuesit të uebit të një përdoruesi dhe për arsye sigurie dhe privatësie, shfletuesit e uebit kanë kufizime të rrepta në atë që faqet e internetit mund të kenë akses në pajisjen e një përdoruesi. Faqet e internetit janë të izoluara nga sistemi operativ themelor dhe nuk mund të qasen ose të skanojnë drejtpërdrejt skedarët, softuerin ose cilësimet e sistemit në pajisjen e përdoruesit.

Aftësi të kufizuara të shfletuesit : Shfletuesit e uebit janë krijuar kryesisht për të dhënë përmbajtje në ueb dhe për të ekzekutuar skriptet e bazuara në ueb. Atyre u mungojnë aksesi në nivel të thellë dhe lejet e kërkuara për të skanuar dhe analizuar skedarët, proceset ose konfigurimet e sistemit në pajisjen e përdoruesit. Kjo përfaqëson një masë mbrojtëse për të parandaluar që faqet e internetit mashtruese të komprometojnë të dhënat dhe pajisjet e përdoruesit.

Shqetësimet për privatësinë dhe sigurinë : Lejimi i faqeve të internetit të kryejnë skanime sigurie të pajisjeve të përdoruesve do të përbënte rreziqe të rëndësishme për privatësinë dhe sigurinë. Ai mund të ekspozojë potencialisht të dhënat e ndjeshme të përdoruesit dhe dobësitë e sistemit ndaj aktorëve të lidhur me mashtrimin nëse nuk rregullohet dhe sigurohet siç duhet. Për të mbrojtur privatësinë dhe sigurinë e përdoruesve, shfletuesit e uebit kufizojnë qëllimisht veprimet që mund të kryejnë faqet e internetit.

Kufizimet e burimeve : Kryerja e skanimeve gjithëpërfshirëse të sigurisë të pajisjes së një përdoruesi është një proces intensiv me burime që zakonisht kërkon softuer të specializuar dhe akses në nivel administrativ. Faqet e internetit, që funksionojnë brenda një shfletuesi ueb, nuk kanë burimet dhe lejet e nevojshme për të kryer skanime të tilla në mënyrë efektive.

Konsiderata ligjore dhe etike : Skanimi i pajisjes së një përdoruesi pa pëlqimin e qartë dhe autorizimin e duhur ligjor ka të ngjarë të shkel ligjet dhe rregulloret e privatësisë në shumë juridiksione. Etikisht dhe ligjërisht, është e papranueshme që faqet e internetit të kryejnë skanime invazive pa dijeninë dhe pëlqimin e përdoruesit.

Pëlqimi dhe kontrolli i përdoruesit : Çdo skanim legjitim i sigurisë duhet të kërkojë pëlqimin e përdoruesit dhe duhet të inicohet nga një aplikacion i besuar i sigurisë, jo nga një faqe interneti. Përdoruesit duhet të kenë kontroll se kur dhe si skanohen pajisjet e tyre për kërcënime sigurie, dhe kjo duhet të kryhet përmes softuerit të dedikuar të sigurisë ose mjeteve të sistemit.

Si përmbledhje, uebsajteve u mungojnë aftësitë teknike, lejet dhe burimet për të kryer skanime gjithëpërfshirëse të sigurisë të pajisjeve të përdoruesve. Skanime të tilla do të ngrenë shqetësime serioze për privatësinë dhe sigurinë, mund të shkelin ligjet dhe rregulloret dhe do t'u lihen më mirë aplikacioneve dhe mjeteve të dedikuara të sigurisë që funksionojnë në nivel sistemi me pëlqimin dhe mbikëqyrjen e duhur të përdoruesit.

URL-të

Strongpcfundamentals.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

strongpcfundamentals.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...