Srcingan.com

Studiuesit e sigurisë së informacionit kanë identifikuar se srcingan.com është një motor kërkimi mashtrues i promovuar përmes një rrëmbyesi të shfletuesit. Ky aplikacion i veçantë ndërhyrës njihet si Anime Nook. Rrëmbyesit e shfletuesve zakonisht promovojnë motorë kërkimi të rremë duke ndryshuar cilësimet e shfletuesve të komprometuar. Përdoruesit shpesh instalojnë pa dashje aplikacione të tilla pa e kuptuar se do të rrëmbejnë shfletuesit e tyre.

Srcingan.com mund t'i çojë përdoruesit në faqe interneti të pasigurta ose të dyshimta

Pasi të instalohet, Anime Nook konfiguron srcingan.com si motorin e paracaktuar të kërkimit, faqen kryesore dhe faqen e skedës së re brenda shfletuesve të uebit. Rrjedhimisht, përdoruesit drejtohen te srcingan.com sa herë që hapin një shfletues ose nisin një skedë të re për të kryer kërkime. Megjithatë, srcingan.com është kategorizuar si një motor kërkimi mashtrues sepse nuk arrin të prodhojë rezultate të vërteta kërkimi. Në vend të kësaj, hetimi ynë zbuloi se srcingan.com ridrejton përdoruesit te bing.com.

Bing.com është një motor kërkimi me reputacion dhe i besueshëm. Sidoqoftë, prania e rrëmbyesve të shfletuesit dhe motorëve mashtrues të kërkimit si srcingan.com mund të sjellë rreziqe të caktuara. Rrëmbyesit e shfletuesve shpesh janë krijuar për të mbledhur të dhëna të ndryshme të lidhura me shfletimin, duke përfshirë pyetjet e kërkimit, adresat IP, detajet e vendndodhjes gjeografike dhe më shumë.

Zhvilluesit pas rrëmbyesve të shfletuesit mund të keqpërdorin të dhënat e mbledhura, gjë që mund të çojë në shqetësime për privatësinë në internet. Për më tepër, motorët e kërkimit jo të besueshëm, si srcingan.com mund të dizajnohen për të shfaqur rezultate mashtruese, për të paraqitur reklama mashtruese dhe për të drejtuar përdoruesit drejt faqeve të internetit të pabesueshme. Prandaj, këshillohet që të hiqni srcingan.com dhe Anime Nook nga shfletuesit e prekur.

Është thelbësore të pranohet se heqja e rrëmbyesve të shfletuesit mund të jetë sfiduese. Prandaj, rekomandohet të përdorni mjete sigurie me reputacion dhe t'u përmbaheni udhëzimeve gjithëpërfshirëse të heqjes për të zhdukur në mënyrë efektive rrëmbyesit e shfletuesit nga sistemi juaj.

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) mbështeten shumë në taktikat e shpërndarjes me hije

PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesve janë të njohur për përdorimin e taktikave të dyshimta të shpërndarjes për të depërtuar dhe instaluar veten në sistemet e përdoruesve. Këto taktika janë shpesh mashtruese dhe shfrytëzojnë mungesën e vetëdijes ose kujdesit të përdoruesve gjatë instalimeve të softuerit.

 • Kompletimi i softuerit : Një nga metodat më të zakonshme të përdorura nga PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesve është grumbullimi i softuerit. Ato shpesh janë të lidhura me softuer të ligjshëm të lirë që përdoruesit shkarkojnë nga Interneti. Gjatë procesit të instalimit të softuerit të dëshiruar, përdoruesit mund të anashkalojnë ose të pranojnë me nxitim oferta ose kushte shtesë, duke instaluar pa dashje rrëmbyesin e PUP-it ose shfletuesit së bashku me softuerin e synuar.
 • Kërkesat mashtruese të instalimit : PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesve përdorin kërkesa mashtruese instalimi për të mashtruar përdoruesit që të pranojnë instalimin e tyre. Për shembull, ata mund të përdorin formulime konfuze në butona si "Next" ose "Prano" gjatë instalimit, ku klikimi i këtyre butonave në fakt pranon të instalojë softuerin e padëshiruar. Përdoruesit që nxitojnë në proceset e instalimit pa rishikuar me kujdes çdo hap janë veçanërisht të prekshëm ndaj kësaj taktike.
 • Përditësimet dhe shkarkimet e rreme : Një tjetër taktikë përfshin prezantimin e përdoruesve me sinjalizime të rreme të përditësimeve ose kërkesave të shkarkimit. Përdoruesit mund të ndeshen me mesazhe ose parulla që pretendojnë se softueri ose shfletuesi i tyre ka nevojë për një përditësim urgjent ose se kërkohet një shkarkim i veçantë për të hyrë në përmbajtje të caktuar. Klikimi mbi këto kërkesa mund të çojë në shkarkimin dhe instalimin e PUP-ve ose rrëmbyesve të shfletuesve në vend të përditësimeve ose përmbajtjeve të ligjshme.
 • Reklamim agresiv : PUP-të dhe rrëmbyesit e shfletuesve shpesh përdorin teknika reklamimi agresive dhe mashtruese. Ata mund të shfaqin reklama ndërhyrëse pop-up ose sinjalizime të rreme të sistemit që paralajmërojnë përdoruesit për probleme joekzistente me kompjuterët e tyre, si infeksionet me viruse ose softuerët e vjetëruar. Përdoruesit më pas inkurajohen të klikojnë në këto reklama ose sinjalizime, të cilat mund të çojnë në instalimin e paqëllimshëm të programeve të padëshiruara.
 • Të maskuar si softuer legjitim : Disa PUP dhe rrëmbyes të shfletuesve maskohen si softuer të dobishëm ose legjitim për të mashtruar përdoruesit. Ata mund të imitojnë shtesat e njohura të shfletuesit, mjetet e sigurisë ose shërbimet e optimizimit, duke i bërë përdoruesit të besojnë se po shkarkojnë një program të dobishëm. Pasi të instalohen, këto programe zbulojnë qëllimin e tyre të vërtetë të dëmshëm duke ndryshuar cilësimet e shfletuesit, duke shfaqur reklama të padëshiruara ose duke mbledhur të dhëna të përdoruesit.
 • Këto taktika të dyshimta të shpërndarjes janë krijuar për të maksimizuar përhapjen dhe instalimin e PUP-ve dhe rrëmbyesve të shfletuesit duke minimizuar rezistencën ose zbulimin e përdoruesit. Për t'u mbrojtur nga këto kërcënime, përdoruesit duhet të tregojnë kujdes kur shkarkojnë softuer, të zgjedhin gjithmonë cilësimet e instalimit me porosi ose të avancuara për të shqyrtuar ofertat e paketuara, të mbajnë softuerin dhe shfletuesit e tyre të përditësuar dhe të përdorin softuer të dedikuar kundër malware për të zbuluar dhe hequr programe të padëshiruara.

  URL-të

  Srcingan.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  srcingan.com

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...