Threat Database Ransomware Skedarët e Enkriptuar Ransomware

Skedarët e Enkriptuar Ransomware

Ransomware i koduar i skedarëve është një kërcënim serioz që është zbuluar në natyrë. Ai fillon funksionimin e tij në pajisjet e shkelura duke enkriptuar skedarët e ruajtur atje dhe duke shtuar ekstensionin ".filesencrypted" në emrat e skedarëve të tyre. FilesEncrypted Ransomware duket se synon kompanitë në vend të përdoruesve të shtëpisë, siç dëshmohet nga mesazhi që kërkon një pagesë shpërblimi me emrin 'how_to_back_files.html', i cili hidhet në desktopin e sistemeve të infektuara. FilesEncrypted Ransomware është një variant kërcënues nga familja MedusaLocker Ransomware .

Kërkesat e ransomware-it të koduar me skedarë

Viktimave të Ransomware të koduar të skedarëve u mbetet një mesazh që pretendon se mënyra e vetme për të rikuperuar të dhënat e bllokuara është duke paguar një shpërblim për marrjen e mjeteve të deshifrimit nga sulmuesit. Aktorët e kërcënimit paralajmërojnë se ata kanë mbledhur të dhëna të rëndësishme që supozohet se do t'i zbulohen publikut ose do t'u shiten palëve të interesuara në rast se viktimat refuzojnë të paguajnë.

Sipas kërcënimit, çdo përpjekje për të modifikuar ose deshifruar skedarët e prekur do të rezultojë në dëmtimin e tyre përtej riparimit. Shënimi i malware gjithashtu thotë se nëse kontakti me kriminelët kibernetikë nuk vendoset brenda 72 orëve, shuma e shpërblimit do të rritet. Dy email janë përmendur si mënyra për të arritur tek sulmuesit - 'uncrypt-official@outlook.com' dhe 'uncryptofficial@yahoo.com.'

Megjithatë, edhe nëse viktimat paguajnë, ato mund të mos marrin çelësat/softuerin e premtuar të deshifrimit. Këshillohet fuqimisht kundër pagesës së shpërblimit, pasi mbështet aktivitete të paligjshme. Mbani në mend se heqja e FilesEncrypted nga sistemi i shkelur do të parandalojë kriptim të mëtejshëm, por nuk do të rivendosë asnjë nga skedarët tashmë të komprometuar.

Këshilla për të parandaluar sulmet nga ransomware i koduar me skedarë

Sulmet ransomware janë kërcënime serioze kibernetike që mund të kenë pasoja shkatërruese për bizneset, institucionet dhe individët. Në një sulm ransomware, të dhënat kodohen ose merren peng në këmbim të një pagese shpërblimi. Ka disa këshilla të lehta për t'u zbatuar që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e rrezikut për të përjetuar një sulm.

  • Bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja rregullisht

Rezervimi i rregullt i të dhënave tuaja është një nga hapat më të nevojshëm që mund të ndërmerrni për t'u mbrojtur kundër një sulmi ransomware. Të kesh kopje rezervë të rregullt do të thotë që nëse pëson një sulm dhe humbisni të dhënat tuaja, do t'i keni akoma skedarët tuaj të ruajtur në internet ose në vend në pajisje ruajtëse të jashtme të sigurta - në vend që t'i fshini të gjithë për shkak të kriptimit të softuerit keqdashës.

  • Instaloni një softuer anti-malware

Të kesh softuer të përditësuar kundër malware të instaluar në të gjitha stacionet e punës dhe infrastrukturën e rrjetit gjithashtu do të ndihmojë në mbrojtjen kundër kërcënimeve të ransomware. Këto programe zakonisht ofrojnë mbrojtje gjithëpërfshirëse duke përdorur teknikat e skanimit heuristik, si dhe metodat e zbulimit të bazuara në nënshkrime. Për më tepër, zgjidhjet e sigurisë po përditësohen vazhdimisht për të zbuluar kërcënimet e identifikuara rishtazi përpara se ato të shkaktojnë ndonjë dëm.

Shënimi i plotë i shpërblesës që u tregohet viktimave të Shpërblimeve të Encrypted Files është:

'ID TUAJ PERSONALE:

/!\ RRJETI I KOMPANISË JUAJ ESHTE DEPERTUAR /!\
Të gjithë skedarët tuaj të rëndësishëm janë koduar!

Skedarët tuaj janë të sigurt! Vetëm modifikuar. (RSA+AES)

NDONJË PËRPUNIM PËR TË RIKURTUR SKEDAJT TUAJ ME SOFTUER TË PALËS SË TRETË
DO TA KORRUPTOJË PËRHERSHMË.
MOS MODIFIKO SKEDAJT E KRIPTUR.
MOS I RIEMERRONI SKEDAJT E KRIPTUR.

Asnjë softuer i disponueshëm në internet nuk mund t'ju ndihmojë. Ne jemi të vetmit që mundemi
zgjidhni problemin tuaj.

Ne mblodhëm të dhëna shumë konfidenciale/personale. Këto të dhëna ruhen aktualisht në
një server privat. Ky server do të shkatërrohet menjëherë pas pagesës suaj.
Nëse vendosni të mos paguani, ne do t'i publikojmë të dhënat tuaja në publik ose rishitës.
Kështu që mund të prisni që të dhënat tuaja të jenë të disponueshme publikisht në të ardhmen e afërt..

Ne kërkojmë vetëm para dhe qëllimi ynë nuk është të dëmtojmë reputacionin tuaj ose të parandalojmë
biznesi juaj nga drejtimi.

Mund të na dërgoni 2-3 skedarë jo të rëndësishëm dhe ne do t'i deshifrojmë ato falas
për të vërtetuar se ne jemi në gjendje t'i kthejmë skedarët tuaj.

Na kontaktoni për çmimin dhe merrni softuerin e deshifrimit.

Filloni një bisedë dhe ndiqni udhëzimet e mëtejshme.
Nëse nuk mund të përdorni lidhjen e mësipërme, përdorni emailin:
uncrypt-official@outlook.com
uncryptofficial@yahoo.com

Për të na kontaktuar, krijoni një llogari të re emaili falas në faqen: protonmail.com
NËSE NUK NA KONTAKTONI BRENDA 72 ORËVE, ÇMIMI DO TË JETË MË I LARTË.'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...