Scivcenter.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 11,412
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 20
Parë për herë të parë: October 27, 2023
Parë për herë të fundit: November 1, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Scivcenter.com është një faqe interneti që është vënë nën shqyrtim për përfshirje në praktika joetike të krijuara për të mashtruar vizitorët e saj. Synimi qendror i kësaj faqeje interneti duket të jetë i përqendruar në shfrytëzimin e veçorisë legjitime të njoftimit shtytës që zakonisht gjendet në shfletuesit e uebit. Ai e arrin këtë duke joshur vizitorët që të abonohen në njoftimet e veta push pa e ditur. Kjo strategji mashtruese i ofron faqes së internetit mjetet për të krijuar dhe shpërndarë reklama ndërhyrëse dhe të padëshiruara në pajisjet e përdoruesve. Në thelb, Scivcenter.com përdor një qasje mashtruese për të fituar kontrollin mbi cilësimet e njoftimeve shtytëse të përdoruesve, duke i bombarduar më pas me reklama të padëshiruara.

Jini gjithmonë të kujdesshëm kur merreni me faqe mashtruese si Scivcenter.com

Pas uljes në Scivcenter.com, faqja e internetit mund të përdorë një sërë strategjish mashtruese me qëllimin për të bindur përdoruesit që të abonohen në njoftimet e shfletuesit. Këto njoftime më pas shfrytëzohen për të shpërndarë përmbajtje të padëshiruar dhe reklama në pajisjet e përdoruesve. Për më tepër, individët mund ta gjejnë veten të ridrejtuar në faqe të tjera të dyshimta në internet.

Natyra e përmbajtjes që hasin vizitorët në faqet e internetit mashtruese mund të varet nga faktorë të tillë si adresa e tyre IP ose vendndodhja gjeografike. Në veçanti, Scivcenter.com është vërejtur të shtiret një kontroll CAPTCHA. Shfaq një imazh me disa robotë dhe u kërkon përdoruesve të 'Kliko Lejo nëse nuk je robot'.

Faqja e internetit mashtruese krijon një përshtypje të rreme se përdoruesit duhet të kalojnë këtë kontroll të supozuar për të hyrë në përmbajtjen aktuale të faqes. Në realitet, klikimi i butonit "Lejo" i jep Scivcenter.com aftësinë për të gjeneruar reklama të pakërkuara që ka të ngjarë të promovojnë taktika të ndryshme, softuer të dyshimtë dhe madje edhe kërcënime të mundshme malware. Uebfaqe të tilla mashtruese mund të kenë pasoja serioze për përdoruesit që bien pas mesazheve të tyre mashtruese, duke çuar potencialisht në infeksione të sistemit, shkelje të privatësisë, humbje financiare dhe rrezikun e vjedhjes së identitetit.

Sigurohuni që të ndaloni njoftimet ndërhyrëse të gjeneruara nga burime jo të besueshme

Përdoruesit kanë në dispozicion një sërë strategjish efektive për të kundërshtuar reklamat invazive që vijnë nga faqet e internetit të pabesueshme dhe burime të dyshimta:

  • Rishikoni lejet e njoftimeve : Filloni duke ekzaminuar me kujdes cilësimet e njoftimeve dhe duke hequr lejet për faqet e internetit në të cilat nuk keni besim. Kjo zakonisht mund të arrihet përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj. Është thelbësore të çaktivizoni njoftimet për faqet që duken të dyshimta ose të panjohura.
  • Pastroni të dhënat e shfletuesit : Pastroni rregullisht shfletuesin tuaj duke pastruar kukit, cache dhe historikun e shfletimit. Kjo praktikë ndihmon në eliminimin e elementeve të gjurmimit që faqet e internetit mashtruese mund të përdorin për të shërbyer reklama të synuara.
  • Instaloni bllokuesit e reklamave : Përmirësoni përvojën tuaj të shfletimit duke instaluar shtesa ose softuer me reputacion të shfletuesit për bllokimin e reklamave. Këto mjete janë të aftë në kontrollimin e reklamave të padëshiruara, duke siguruar që ato të mos rrëmojnë faqet tuaja të internetit.
  • Përditëso softuerin e sigurisë : Mbani të përditësuar softuerin tuaj të sigurisë, duke përfshirë programet kundër malware. Këto mjete sigurie luajnë një rol kryesor në identifikimin dhe bllokimin e përmbajtjes së pasigurt, e cila përfshin reklama që vijnë nga burime jo të besueshme.
  • Çaktivizo njoftimet me shtytje : Merrni kohë për të inspektuar dhe menaxhuar cilësimet e njoftimeve shtytëse brenda shfletuesit tuaj të internetit. Duke çaktivizuar njoftimet për faqet e internetit jo thelbësore, mund të kufizoni ndërprerjet e panevojshme.
  • Kontrolloni rregullisht shtesat : Kontrolloni periodikisht listën tuaj të shtesave të shfletuesit dhe hiqni ato që nuk janë nga burime me reputacion. Disa shtesa mund të shërbejnë si kanale për dërgimin e reklamave të padëshiruara, duke e bërë të rëndësishme heqjen e tyre.
  • Tregoni kujdes me ofertat : Qasuni ofertave dhe promovimeve me një dozë të shëndetshme skepticizmi. Faqet mashtruese shpesh përdorin oferta shumë të mira për të qenë të vërteta për të joshur përdoruesit të ndërveprojnë me përmbajtjen e tyre, shpesh me pasoja të padëshirueshme.
  • Qëndroni të informuar : Qëndroni të informuar me praktikat dhe lajmet më të fundit të sigurisë në internet. Të qenit i mirëinformuar për kërcënimet e reja i fuqizon përdoruesit të marrin masa proaktive për të mbrojtur veten nga dëmtimi i mundshëm.

Duke iu përmbajtur këtyre masave, përdoruesit mund të zvogëlojnë në mënyrë efektive ndërhyrjen e reklamave të padëshiruara dhe potencialisht të dëmshme nga faqe interneti mashtruese dhe burime të tjera jo të besueshme, duke rritur kështu sigurinë e tyre në internet dhe përvojën e përgjithshme të shfletimit.

URL-të

Scivcenter.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

scivcenter.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...