Baza e të dhënave të kërcënimeve Rogue Websites Riot Games & Twitch Giveaway Scam

Riot Games & Twitch Giveaway Scam

Pas analizimit të faqes së promovimit të 'Riot Games & Twitch Giveaway', ekspertët e sigurisë kibernetike përcaktuan se është një taktikë që shfrytëzon emrat me reputacion të kompanive legjitime (Riot Games dhe Twitch) për të mashtruar individët për të zbuluar informacione personale. Në mënyrë domethënëse, as Riot Games dhe as Twitch nuk janë të lidhura me këtë faqe interneti mashtruese. Përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm dhe të kujdesshëm ndaj taktikave të tilla mashtruese që keqpërdorin emrat e njohur të kompanive për qëllime të pasigurta.

Mashtruesit shpesh imitojnë organizata legjitime për të joshur viktimat

Riot Games është një kompani e shquar e njohur për zhvillimin dhe publikimin e lojërave video, ndërsa Twitch është një ofrues i njohur i shërbimit të transmetimit të drejtpërdrejtë. Individët që qëndrojnë pas mashtrimit 'Riot Games & Twitch Giveaway' synojnë të mashtrojnë njerëzit duke pretenduar në mënyrë të rreme se këto kompani me reputacion po organizojnë një ngjarje dhuratë. Uebsajti i mashtrimit u premton pjesëmarrësve një shans për të fituar lojëra të vlefshme lojërash, duke i tërhequr ata të përfshihen në një lojë virtuale të stilit ruletë.

Pasi të klikojnë butonin 'Spin Roulette' (i shkruar gabim sipas faqes së internetit të mashtrimit) ose 'Spin' në sajtin mashtrues, përdoruesit drejtohen te një formular i rremë identifikimi që i shtyn ata të fusin emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e llogarisë së Riot Games. Ky formular është një kurth i krijuar nga mashtruesit për të vjedhur kredencialet e llogarisë së Riot Games të përdoruesve.

Sapo mashtruesit të kenë akses në këto llogari, ata mund t'i shfrytëzojnë ato në mënyra të ndryshme të dëmshme. Një metodë përfshin shitjen e kredencialeve të grumbulluara të llogarisë në Dark Web aktorëve të tjerë të lidhur me mashtrimin, të cilët mund të përfshihen në aktivitete të paautorizuara. Për më tepër, vetë mashtruesit mund të përdorin llogaritë e komprometuara për të kryer transaksione mashtruese, të tilla si blerja e artikujve ose monedhave në lojë.

Për më tepër, mashtruesit mund të përdorin llogaritë e komprometuara për të kryer sulme inxhinierike sociale, duke mashtruar potencialisht përdorues të tjerë ose kontakte të lidhura me llogaritë e përvetësuara. Ky keqpërdorim i kredencialeve të llogarisë mund të rezultojë në humbje domethënëse financiare, vjedhje identiteti dhe forma të tjera shfrytëzimi për viktimat që nuk dyshojnë.

Prandaj, është jetike për përdoruesit e PC-ve që të tregojnë kujdes kur hasin dhurata ose oferta në internet që duken shumë të mira për të qenë të vërteta. Është e nevojshme të verifikohet vërtetësia e promovimeve të tilla drejtpërdrejt përmes kanaleve zyrtare në vend që të klikoni në lidhje të dyshimta ose të jepni informacione personale në faqet e internetit të panjohura. Të qenit vigjilent mund të ndihmojë në mbrojtjen nga rënia viktimë e taktikave dhe aksesit të paautorizuar në llogaritë personale.

Këshilla për t'u mbrojtur nga faqet e internetit mashtruese

Për të mbrojtur veten nga vizita e faqeve mashtruese, ndiqni këto udhëzime gjithëpërfshirëse:

 • Përdorni burimet zyrtare : Shkarkoni gjithmonë softuer dhe aplikacione nga faqet e internetit zyrtare ose dyqanet e besuara të aplikacioneve. Shmangni përdorimin e rrjeteve Peer-to-Peer (P2P), shkarkuesit e palëve të treta, faqet jozyrtare dhe përmbahuni nga shkarkimi i softuerëve të piratuar ose mjeteve të thyerjes, pasi këto shpesh përmbajnë përmbajtje të pasigurt.
 • Verifikoni URL-të përpara se të klikoni : Përpara se të klikoni në ndonjë lidhje, inspektoni me kujdes URL-në për t'u siguruar që përputhet me domenin e faqes zyrtare të internetit. Jini të kujdesshëm ndaj URL-ve që duken pak të ndryshuara ose të panjohura.
 • Tregoni kujdes me lidhjet në email dhe mesazhe : Mos u besoni lidhjeve të përfshira në emailet e parëndësishme ose mesazhet nga dërguesit e panjohur. Mashtruesit shpesh përdorin taktika phishing përmes postës elektronike për të joshur përdoruesit në faqet e internetit mashtruese.
 • Jini të kujdesshëm ndaj reklamave dhe dritareve kërcyese : Shmangni ndërveprimin me reklama, dritare kërcyese, paralajmërime ose butona në faqet e internetit të diskutueshme. Përmbahuni nga dhënia e lejes për faqe të tilla për të dërguar njoftime, pasi këto mund të çojnë në përmbajtje të padëshiruar ose të pasigurt.
 • Mbani softuerin të përditësuar : Përditësoni rregullisht sistemin tuaj operativ, shfletuesin e uebit dhe softuerët e tjerë, për të korrigjuar dobësitë dhe për të mbrojtur kundër rreziqeve të njohura të sigurisë. Për më tepër, softueri me reputacion i sigurisë duhet të përdoret për të rritur mbrojtjen kundër kërcënimeve dhe malware.
 • Duke miratuar këto veprime, ju mund të reduktoni ndjeshëm rrezikun për t'u bërë viktimë e skemave dhe vizitës së faqeve të internetit mashtruese që synojnë të mashtrojnë ose komprometojnë informacionin tuaj personal.

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...