Threat Database Ransomware Ransomwarebit Ransomware

Ransomwarebit Ransomware

Ransomwarebit po kërcënon ransomware që bllokon skedarët e përdoruesve dhe kërkon pagesë në Bitcoin për t'i deshifruar ato. Viktimat urdhërohen të kontaktojnë sulmuesit nëpërmjet dy adresave të emailit, 'ransomwarebit@gmail.com' ose 'ransomwarebitx@gmail.com', për të paguar kriminelët kibernetikë për programin e supozuar të deshifrimit. Shënimi i shpërblimit të Ransomwarebit Ransomware zbulon gjithashtu se aktorët e kërcënimit po përdorin taktika të zhvatjes së dyfishtë. Mesazhi paralajmëron viktimat se nëse nuk paguajnë shpërblimin, të dhënat private që janë mbledhur nga sistemet e infektuara do të shiten ose do të publikohen. Ransomwarebit Ransomware gjithashtu paralajmëron kundër përpjekjes për të rikuperuar skedarët me mjete falas të deshifrimit ose programe të palëve të treta, pasi kjo mund ta bëjë deshifrimin më të vështirë ose t'i shkatërrojë skedarët përgjithmonë. Viktimat paralajmërohen se sa më gjatë të presin të përgjigjen, aq më i lartë do të jetë çmimi i programit të deshifrimit.

Cilat duhet të jenë veprimet tuaja të para pas një sulmi Ransomware?

Një sulm ransomware mund të jetë një përvojë e tmerrshme. Asnjë biznes apo përdorues individual nuk dëshiron t'i mbajë peng të dhënat e tyre, kështu që ata duhet të dinë se çfarë të bëjnë pas një sulmi ransomware për të minimizuar dëmin dhe për të rikuperuar shpejt.

Gjëja e parë që duhet bërë kur i përgjigjeni një sulmi ransomware është mbyllja e të gjitha sistemeve dhe mbyllja e rrjetit, duke izoluar çdo kompjuter dhe pajisje të tjera që mund të jenë prekur. Kjo përfshin ndërprerjen e aksesit në internet për të parandaluar sulmet e mëtejshme që të ndodhin, si dhe ndërprerjen e të gjitha sistemeve kritike në vend.

Pasi pajisjet e dëmtuara të jenë izoluar, përdorni një zgjidhje profesionale kundër malware për t'i skanuar ato dhe për të hequr të gjithë artikujt e rrezikshëm të zbuluar. Fshini të gjitha gjurmët e ransomware në sistem përpara se të vazhdoni më tej, ose mund të rrezikoni enkriptimin e mëvonshëm të çdo skedari dhe të dhënash shtesë.

Së fundi, duhet të përpiqeni të rivendosni të dhënat e prekura nga kopje rezervë të sigurt ose zgjidhje të ruajtjes së cloud që ekzistojnë jashtë sistemeve të infektuara. Rivendosja nga kopjet rezervë siguron që asnjë skedar i korruptuar nuk do të sillet së bashku me skedarët e ligjshëm, gjë që mund të shkaktojë rishfaqjen e çështjeve të sigurisë në rrugë.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblesës Ransomwarebit Ransomware është:

'Të gjithë skedarët tuaj janë të kyçur dhe të dhënat e rëndësishme janë shkarkuar!

Skedarët tuaj nuk janë më të aksesueshëm Mos e humbni kohën tuaj, pa programin tonë të deshifrimit Askush nuk mund t'ju ndihmojë.

ID-ja juaj:

Nëse dëshironi t'i rivendosni ato, Na dërgoni me email: ransomwarebit@gmail.com

Nëse nuk merrni një përgjigje brenda 24 orëve, dërgoni një mesazh në emailin tonë të dytë: ransomwarebitx@gmail.com

Për të deshifruar skedarët tuaj, ju duhet Bleni dekriptuesin tonë special në Bitcoin.

Çdo ditë Vonesa Rrit Çmimin!! Çmimi i deshifrimit varet nga sa shpejt na shkruani emailin.

Ne e dorëzojmë dekriptuesin menjëherë pas pagesës, ju lutemi shkruani ID-në tuaj të sistemit në temën e postës elektronike.

Nëse pagesa nuk është bërë, ne do të shesim ose publikojmë të dhënat tuaja.

Cila është garancia!

Përpara pagesës Ju mund të dërgoni disa skedarë për testin e deshifrimit.

Nëse nuk i përmbushim detyrimet tona, askush nuk bën biznes me ne, reputacioni ynë është i rëndësishëm për ne
Është vetëm biznes për të marrë përfitime.

===============================

Kujdes!

Mos riemërtoni, modifikoni skedarët e koduar.

Mos u përpiqni të rikuperoni skedarë me deshifrues falas ose programe të palëve të treta dhe zgjidhje antivirus sepse

Mund ta bëjë deshifrimin më të vështirë ose të shkatërrojë skedarët tuaj përgjithmonë!

===============================

Bli Bitcoin!

https://www.kraken.com/learn/buy-bitcoin-btc

https://www.coinbase.com/how-to-buy/bitcoin'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...