Threat Database Ransomware PYAS Ransomware

PYAS Ransomware

PYAS klasifikohet si ransomware, i cili është një softuer kërcënues që kodon skedarët e viktimave dhe i bën ato të paarritshme. Përveç mbylljes së të dhënave, PYAS Ransomware shton '. Zgjerimi i PYAS në fund të çdo emri skedari. Skedarët e prekur janë të pamundur që përdoruesit t'i hapin ose t'i qasen. PYAS Ransomware lëshon gjithashtu një skedar 'README.txt' që përmban një shënim shpërblese. Për shembull, nëse një përdorues kishte një skedar të quajtur '1.png', PYAS do ta riemërtonte në '1.jpg.PYAS.' Në mënyrë të ngjashme, nëse ata do të kishin një dokument të quajtur '2.doc', ai do të riemërohej në '2.doc.PYAS.'

Një përmbledhje e kërkesave të PYAS Ransomware

Viktimat e PYAS Ransomware kanë pasur të koduar skedarët e tyre, duke përfshirë dokumente teksti, imazhe, dokumente të përpunimit të tekstit, skedarë të kompresuar, skedarë të ekzekutueshëm dhe më shumë. Për të tërhequr këto skedarë të koduar, viktimat udhëzohen të kontaktojnë sulmuesit nëpërmjet Discord me emrin e përdoruesit' mtkiao129#2443.' Sipas shënimit të shpërblimit, viktimat duhet të ndjekin udhëzimet e dhëna nga sulmuesit për të rifituar aksesin në të dhënat e tyre.

Si mund t'i mbrojnë përdoruesit kompjuterët e tyre nga kërcënimet e Ransomware si PYAS?

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen kundër ransomware, mbajtja e sistemit tuaj operativ dhe aplikacioneve të përditësuara duhet të jetë linja juaj e parë e mbrojtjes. Shitësit e programeve kompjuterike po lëshojnë vazhdimisht arna dhe përditësime që rregullojnë shënimet e sigurisë në produktet e tyre, shumë prej të cilave adresojnë dobësitë e mundshme të ransomware. Sigurohuni që të kontrolloni rregullisht për çdo përditësim të disponueshëm, si përmes faqes së internetit të shitësit ashtu edhe proceseve të përditësimit të automatizuar në kompjuterin tuaj, nëse mbështetet.

Së bashku me përditësimin e çdo softueri të cenueshëm në kompjuterin tuaj, ju gjithashtu duhet të ruani mbrojtjen kundër malware kudo që të jetë e mundur. Këto programe janë krijuar për të zbuluar sjellje të pasigurta nga burime të panjohura, duke përfshirë skedarët e dyshimtë ose emailet e dërguara nga hakerat që përpiqen të përhapin ransomware. Për më tepër, sigurohuni që të kryeni skanime të rregullta për çdo kërcënim ekzistues në sistem që mund të keni humbur deri më tani.

Rezervimi i skedarëve tuaj krijon një kopje jashtë faqes që është e paarritshme nga çdo program keqdashës që depërton në pajisjen tuaj, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për humbjen e aksesit në to pasi të infektoheni me ransomware. Nëse një haker ju vë në shënjestër me një formë të këtij kodi kërcënues, të keni kopje të të dhënave tuaja kryesore të ruajtura jashtë makinës së thyer do t'ju lejojë të rivendosni gjithçka pa u mbajtur peng ose pa paguar para për kthimin e tij të sigurt, gjë që përndryshe do të ishte e nevojshme në shumicën e rasteve.

Shënimi i shpërblesës i hedhur nga PYAS Ransomware është:

'Pamja e skedarëve tuaj është e koduar!
Të gjithë skedarët tuaj, duke përfshirë tekstin, fotografitë, word, zip, exe dhe më shumë, janë tashmë të koduar.
Nëse dëshironi të deshifroni të gjithë skedarët, ju lutemi përdorni Discord për të më kërkuar: mtkiao129#2443,
ju do të merrni deshifrimin'

PYAS Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...